ת"פ (ירושלים) 59671-11-22 – מדינת ישראל נ' סלמאן אבו חמיד
ת"פ (ירושלים) 59671-11-22 - מדינת ישראל נ' סלמאן אבו חמידשלום ירושלים ת"פ (ירושלים) 59671-11-22 מדינת ישראל נ ג ד סלמאן אבו חמיד ע"י ב"כ עו"ד חאתם נעאמנה בית משפט השלום בירושלים [05.11.2024] כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר מטעם תביעות ירושלים גזר דין
כתב האישום המתוקן בו הודה הנאשם 1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירות של הסעת תושבים זרים שלא כדין בשירותי הסעות, לפי סעיף 12א(ג)(1א)(ג) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 ובהפרעה לשוטר, לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז-1977. מן העובדות עולה, כי ביום 9.4.2021 בשעת בוקר הסיע הנאשם באוטובוס במבואות ירושלים 8 תושבי האזור ללא אישורי שהייה כדין. כשעוכב במקום ע"י המשטרה ובמהלך חקירתו, הזדהה הנאשם כאחר ואף הציג את רישיון הנהיגה של האחר.
מהלך הדיון 2. הנאשם הודה בכתב אישום מתוקן במסגרת הסדר טיעון, במסגרתו הגבילה עצמה המאשימה לעונש של 6 חודשי מאסר שיכול שירוצו בעבודות שירות ולקנס שבין 5,000 ₪ ל-10,000 ₪ בהתאם לנסיבות ולהמשך מו"מ בין הצדדים. הסניגור חופשי בטיעוניו ולעניין הקנס יטען לקנס בסך 5,000 ₪ בשל נסיבות הקשורות באירועי ה-7.10.2024. נוכח הסכמת הצדדים שלחתי את הנאשם לממונה על עבודות השירות.
חוות הדעת של הממונה על עבודות השירות 3. הממונה הגיש חוות דעת על אודות כשירות הנאשם לבצע מאסר בעבודות שירות. מחוות הדעת עולה, כי הנאשם כשיר לבצע עבודות שירות במגבלות במט"ב עמותה לשירותי טיפול ורווחה בערד החל מיום 29.5.2024. עוד עולה מחוות הדעת כי הנאשם כבן 37, נשוי ואב לחמישה ילדים, ועובד בהסעות ללא עבר פלילי.
|
|
טיעונים לעונש 4. הצדדים לא הגיעו להסכמה עונשית. כל צד חזר על עמדתנו כפי שהובעה בהסדר שהוצג. ב"כ הנאשם עמד על כך שמשפחתו של הנאשם לרבות הנאשם, הצילה חיים רבים בחודש אוקטובר 2023, ואף שילמה מחיר באובדן בן משפחה שנרצח במתקפת שבעה באוקטובר. הנאשם עצמו סיפר על אודותיו ועל נסיבותיו האישיות והמשפחתיות ועל חוויותיו הקשות באירועי השבעה באוקטובר.
קביעת מתחם הענישה 5. מתחם הענישה צריך להתייחס לעקרון ההלימה, הנוגע ליחס לערך החברתי המוגן, מידת הפגיעה בו, נסיבות ביצוע העבירה ומידת אשמו של הנאשם, ומדיניות הענישה.
6. אשר לערך המוגן, העבירות אותן עבר הנאשם פוגעות בערך המוגן של ביטחון המדינה, ריבונותה, יכולתה לקבוע מי יבוא בשעריה, שלטון החוק שלה, וכן בבטיחות הנוסעים והמשתמשים בדרך, כל זאת במידה בינונית.
7. אשר לנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, בין הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה יש לשקול את אלה, לעניין קביעת המתחם: מדובר בעבירה מתכוננת שבוצעה מבצע כסף תוך התעלמות מבטיחות הנוסעים והתעלמות מן הסיכון הביטחוני שנוצר ממצב דברים שכזה. לא רק זאת, אלא שהנאשם ניסה לחמוק מאחריות שעה שהזדהה כאחר, ועלול היה לסבך את האחר כהוגן. הנאשם אחראי למעשיו, בפועל נתפס בעת מעשה, אך פוטנציאל הנזק ממעשים מסוג זה גדול, כפי שהמציאות הביטחונית מלמדת, לצערנו.
8. אשר למדיניות הענישה הנוהגת, זו נעה בין עבודות שירות למאסר בפועל.
א. ע"פ 617/15 רשק נ' מ"י (מיום 2.4.2015) - הנאשם הורשע בהסעת 23 שב"חים וביצוע עבירות לפי תקנות התעבורה. אושר מתחם שבין 7 ל-18 חודשים ועונש של 7 חודשי מאסר בפועל. ב. ע"פ 2789/13 מ"י נ' חמדי (מיום 4.8.2013) - הנאשם הורשע בהסעת 26 שב"חים ובעבירות נוספות ועונש המאסר שנגזר עליו אינו רלבנטי בשל העבירות הנוספות. יחד עם זאת אומץ שם מתחם של 5 עד 15 חודשי מאסר לעבירת ההסעה.
9. מתחם הענישה - לפיכך, ובהינתן שהנסיבות של מקרנו חמורות פחות מהפסיקה שאליה הפניתי, ובהינתן שמדובר בעבירת פשע שהעונש בגינה הוא עד 4 שנות מאסר, העובדה שהמאשימה הגבילה עצמה ל-6 חודשים מתיישבת עם הגיונם של דברים גם אם היא מקלה במקצת, אך יש לקבוע כי מתחם העונש צריך להתחיל ב-45 ימי מאסר או בשל"ץ בהיקף שלא יפחת מ-300 שעות.
|
|
נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה והמיקום במתחם 10. ניתן לתת משקל לנסיבות הבאות שאינן קשורות בביצוע העבירה, במסגרת גזירת העונש בתוך המתחם: הנאשם בסוף שנות השלושים לחייו, נשוי ואב לחמישה ילדים וכיום עובד במשלוחים, אין לו עבר פלילי, הוא קיבל אחריות למעשים, ולא פתח תיקים חדשים. הסניגור סיפר כי הנאשם היה מעורב בהצלת אזרחים באירועי שבעה באוקטובר וכן היפנה לכך שהנאשם אף איבד בן משפחה באירועים הקשים באותו יום. הנאשם עצמו העיד לפניי על חוויותיו הקשות, ונראה שאף המעיט לתאר את חוויותיו הקשות והאובדן שחווה. בשל כל אלה יש למקם את הנאשם בתחתית המתחם.
חריגה ממתחם העונש 11. הנאשם שלפניי ללא עבר פלילי, ולאורך חייו כפי שעולה מהדברים, עבד בחריצות לפרנסת משפחתו. באירועי השבעה באוקטובר היו הנאשם ובני משפחתו בחזית האזרחית החשופה למתקפה הרצחנית, וחירפו נפשם, ואף שילמו מחיר בעת שהצילו מאות רבות של אזרחים שנסו מפגיעת המחבלים המרצחים. נדמה, כי יש בנסיבות חריגות אלו, להצדיק סטייה מן המתחם - הן מפני שמדובר בנאשם ללא עבר שלא פתח תיקים חדשים גם לאחר המעשים, הן מפני שמדובר במי שמנהל אורח חיים נורמטיבי, ולכן ניתן לומר ש"סיכויי השיקום" טובים בהחלט, כנדרש מהוראות סעיף 40ד לחוק העונשין, התשל"ז-1977. בנסיבות אלו, סברתי שיש לחרוג מן המתחם הרבה לפנים משורת הדין, ולהסתפק בענישה צופה פני עתיד וברכיב כספי משמעותי מזה שלו טען הסניגור, על-מנת לעמוד בעקרון ההלימה.
גזירת הדין 12. לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: א. 6 חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור הנאשם בתוך 3 שנים מהיום כל עבירה לפי חוק הכניסה לישראל; ב. קנס בסך 7,500 ₪, או חודשיים מאסר תמורתו אם לא ישולם. הקנס ישולם ב-10 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 1.1.2025 ובכל 1 בחודש. לא ישולם תשלום במועד או לא ישולם כלל, יעמוד הקנס לפירעון מיידי; ג. התחייבות בסך 10,000 ₪ שלא לעבור כל עבירת לפי חוק הכניסה לישראל במשך שנתיים מהיום. הובהר לנאשם שמשמעות ההתחייבות היא, כי אם יעבור את העבירה בתוך התקופה שצוינה, בית המשפט שיגזור את הדין יהא חייב לחלט את ההתחייבות כקנס.
קנסות ופיצויים ניתן לשלם כעבור 3 ימים מיום מתן גזר הדין בחשבון המרכז לגביית קנסות בדרכים הבאות: · בכרטיס אשראי באתר www.eca.gov.il · בטלפון: 35592* או 073-2055000 · במזומן בכל סניף של בנק הדואר בהצגת תעודת זהות בלבד
|
|
לא יונפקו שוברי תשלום.
ניתן לקזז מכל הפקדה שבתיק או בתיק קשור על אף הודעת עיקול. ככל שקיימות יתרות זכות ואין עיקולים ניתן להשיב למפקיד. מובהר כי ככל שבוצעו חילוטים, לא יושבו הכספים.
יש לשלוח לממונה על עבודות שירות. זכות ערעור כחוק לבית המשפט המחוזי בירושלים בתוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, ד' חשוון תשפ"ה, 05 נובמבר 2024, במעמד הצדדים.
|
