ת"פ (ירושלים) 6577-02-22 – מדינת ישראל נ' עלי מוחסן
ת"פ (ירושלים) 6577-02-22 - מדינת ישראל נ' עלי מוחסןשלום ירושלים ת"פ (ירושלים) 6577-02-22 מדינת ישראל מטעם הסניגוריה הציבורית נ ג ד עלי מוחסן ע"י ב"כ עו"ד אנדרה רוזנטל בית משפט השלום בירושלים [08.12.2024] כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר
כתב האישום בו הודה הנאשם 1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירת של הסעת שב"ח, לפי סעיף 12א(ג)(1) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952, בכך שביום 20.11.2021 סמוך למחסום עין יעל, הסיע הנאשם בשעת ערב שני תושבי האזור ללא אישור שהייה בישראל.
מהלך הדיון 2. הנאשם הודה בכתב האישום ללא הסדר והסניגור ביקש לשלוח את הנאשם לשירות המבחן להכנת תסקיר, במסגרתו התבקש השירות לבחון גם את שאלת ביטול ההרשעה. אלא שהנאשם לא שיתף פעולה ולא התייצב לפגישות בשירות המבחן, למרות שניתנה לו הזדמנות נוספת לעשות כן. לכן בסופו של דבר, שאלת ההרשעה לא הייתה שנויה במחלוקת.
טיעונים לעונש 3. הצדדים לא הגיעו להסכמה עונשית. מחד גיסא, ב"כ המאשימה עתר להטלת מאסר שיכול וירוצה בעבודות שירות על בסיס מתחם שבין חודש לשישה חודשים, וכן ענישה מותנית. מאידך גיסא, ב"כ הנאשם עתר לענישה צופה פני עתיד נוכח מכלול הנסיבות.
קביעת מתחם הענישה 4. מתחם הענישה צריך להתייחס לעקרון ההלימה, הנוגע ליחס לערך החברתי המוגן, מידת הפגיעה בו, נסיבות ביצוע העבירה ומידת אשמו של הנאשם, ומדיניות הענישה. |
|
5. אשר לערכים המוגנים, הנאשם פגע במעשיו בביטחון המדינה ובריבונותה וכן בזכותה לקבוע מי יבוא בשעריה. מידת הפגיעה בערכים המוגנים נמוכה. 6. אשר לנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, בין הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה יש לשקול את אלה, לעניין קביעת המתחם: מדובר בעבירה מתוכננת, אך לא בנסיבות מחמירות של הסעת נוסעים רבים או תמורת תשלום. הנאשם אחראי באופן מלא למעשים, והנזק הביטחוני שעלול היה להיגרם אילולא נתפס עם השב"חים עלול היה להיות משמעותי, כפי שמלמדת המציאות הביטחונית. 7. אשר למדיניות הענישה הנוהגת, זו מתונה בנסיבות של הסעה שלא בנסיבות מחמירות. מפנה לרע"פ 1119/18 חסן נ' מ"י (מיום 9.5.2018), מקרה של הסעת 2 שב"חים שהסתיים בשל"ץ ומאסר מותנה על בסיס מתחם שבין מאסר מותנה למס' חודשי מאסר. בעפ"ג (באר שבע) 21004-11-17 מ"י נ' אל-צאנע, הסתיים תיק של הסעת 5 שב"חים בחודשיים עבודות שירות לאחר החמרה בענישה משל"ץ. 8. מתחם הענישה - לפיכך, מתחם הענישה צריך לעמוד על מאסר מותנה ו/או של"ץ או שניהם ועד 4 חודשי מאסר. נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה והמיקום במתחם 9. ניתן לתת משקל לנסיבות הבאות שאינן קשורות בביצוע העבירה, במסגרת גזירת העונש בתוך המתחם: הנאשם צעיר ללא עבר פלילי, נשוי ואב לשני פעוטות, עובד לפרנסת משפחתו בחריצות יתר, שכן זו מנעה ממנו להתייצב בפני שירות המבחן ואף בפני בית המשפט. הנאשם לא פתח תיקים חדשים לאורך התקופה וקיים רכיב של חלוף זמן מאז ביצוע העבירה.
גזירת הדין 10. לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: א. 3 חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור הנאשם בתוך שנתיים מהיום כל עבירה על חוק הכניסה לישראל; ב. קנס בסך 3,000 ₪, או 12 ימי מאסר תמורתו אם לא ישולם. הקנס ישולם ב-10 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 1.2.2025 ובכל 1 בחודש. לא ישולם תשלום במועד או לא ישולם כלל, יעמוד הקנס לפירעון מיידי; ג. התחייבות בסך 10,000 ₪ שלא לעבור כל עבירה על חוק הכניסה לישראל במשך שנתיים מהיום. הובהר לנאשם שמשמעות ההתחייבות היא, כי אם יעבור את העבירה בתוך התקופה שצוינה, בית המשפט שיגזור את הדין יהא חייב לחלט את ההתחייבות כקנס.
קנסות ופיצויים ניתן לשלם כעבור 3 ימים מיום מתן גזר הדין בחשבון המרכז לגביית קנסות בדרכים הבאות: · בכרטיס אשראי באתר www.eca.gov.il · בטלפון: 35592* או 073-2055000 · במזומן בכל סניף של בנק הדואר בהצגת תעודת זהות בלבד
לא יונפקו שוברי תשלום. |
|
ניתן לקזז מכל הפקדה שבתיק או בתיק קשור על אף הודעת עיקול. ככל שקיימות יתרות זכות ואין עיקולים ניתן להשיב למפקיד. מובהר כי ככל שבוצעו חילוטים, לא יושבו הכספים.
יש לשלוח לשירות המבחן. זכות ערעור כחוק לבית המשפט המחוזי בירושלים בתוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, ז' כסלו תשפ"ה, 08 דצמבר 2024, במעמד הצדדים.
|
