ת"פ (כפר סבא) 10489-10-21 – בעניין: מדינת ישראל – פרקליטות מחוז מרכז נ' מוחמד גבארה
בית משפט השלום בכפר סבא |
|
ת"פ 10489-10-21 מדינת ישראל נ' גבארה
|
|
לפני |
כבוד השופט אביב שרון |
בעניין: מדינת ישראל - פרקליטות מחוז מרכז המאשימה
ע"י ב"כ עו"ד מאיה גור לוי
נ ג ד
מוחמד גבארה הנאשם
ע"י ב"כ עו"ד רעות קורוליק
גזר דין
הודאת הנאשם
1. הנאשם, יליד 1983, הורשע על פי הודאתו בעבירה של ריבוי נישואין, לפי סעיף 176 לחוק העונשין.
על פי העובדות, במועד הרלוונטי לכתב האישום היה הנאשם נשוי למיסאא גבארה מזה כ-12 שנים ולהם 4 ילדים משותפים. ביום 25.9.17 נישא הנאשם לתורה בטאח, תושבת אזור יהודה ושומרון, וזאת בהתאם לדין השרעי.
2. לבקשת ההגנה, ובהיעדר התנגדות, נשלח הנאשם לשרות המבחן לצורך קבלת תסקיר בעניינו. כמו כן, נשלח הנאשם לממונה על עבודות השרות לצורך קבלת חוות דעת בעניינו לבחינת כשירותו לרצות עונש מאסר בדרך של עבודות שרות.
תסקיר שרות המבחן; חוות דעת הממונה על עבודות השרות
3. מתסקיר שרות המבחן מיום 1.7.24 עולה שהנאשם כבן 41, נשוי משנת 2005 ואב ל-6 ילדים בטווח גילאים 18-3 מאשתו הראשונה, ובמקביל מגרושתו מג'נין נולדו לו בן ובת בגילאים 6 ו-3 שנים, אשר נמצאים בחזקתו ומבקרים את אמם אחת לשבוע. את גרושתו הכיר הנאשם בשנת 2017 בזמן שעבד באולם חתונות, הם התגוררו יחד בטירה עד שהתגרשו באוקטובר 2023. הנאשם בעל השכלה של 12 שנות לימוד ועובד כחשמלאי רכב במוסך ברעננה. הנאשם נעדר עבר פלילי, מקבל אחריות לביצוע העבירה, מסביר שלא היה מודע לכך שאסור על פי חוק להינשא לאישה שניה, ופנה בתום לב למשרד הפנים על מנת לרשום את ילדיו מגרושתו בספח תעודת הזהות ואז נפתחה החקירה הפלילית בעניינו. מסר שבאוקטובר 2023 התגרש מאשתו השניה וכיום נשוי לאשתו הראשונה בלבד ומפרנס את ילדיו משתי מערכות היחסים. שרות המבחן המליץ להטיל על הנאשם צו של"צ בהיקף של 320 שעות, שיהיה בו כדי להוות חלופת ענישה חינוכית ושיקומית עבורו.
4. מחוות דעת הממונה על עבודות השרות מיום 3.7.24, עולה שהנאשם כשיר לרצות עונש מאסר בדרך של עבודות שרות.
טיעוני ב"כ הצדדים
5. ב"כ המאשימה הפנתה לערכים החברתיים המוגנים בעבירה אותה ביצע הנאשם, כשלטענתה מידת הפגיעה בערכים החברתיים במקרה זה גבוהה. התובעת הפנתה להנחיית היועץ המשפטי לממשלה מס' 4.1112 מיום 23.1.17, אשר נכנסה לתוקף כ-8 חודשים לפני שהנאשם ביצע את העבירה, ושינתה את מדיניות התביעה בהעמדה לדין בקשר לעבירה של ריבוי נישואין. לדבריה, הנאשם המשיך בנישואיו גם לאחר שנחקר במשטרה באוקטובר 2020, וגם שנה לאחר הגשת כתב האישום באוקטובר 2021, כך שמדובר בעבירה נמשכת, כאשר לגבי חלק מהתקופה הנאשם ידע שמבצע עבירה פלילית. נטען שלא בכדי קבע המחוקק 5 שנות מאסר לצד העבירה, כשהפסיקה קובעת שברירת המחדל בענישה היא הטלת מאסרים לריצוי בפועל ולא בעבודות שרות. על סמך פסיקה שהגישה ביקשה התובעת לקבוע מתחם עונש הולם הנע בין 8 ל-18 חודשי מאסר, ואת עונשו של הנאשם ביקשה למקם בשליש התחתון של המתחם, לצד מאסר על תנאי וקנס.
6. ב"כ הנאשם טענה שמדובר בנאשם בן 41, נעדר עבר פלילי, עובד כחשמלאי רכב, אב ל-6 ילדים משתי מערכות יחסים, מתגורר עם אשתו בטייבה, גרוש מאשתו השניה משנת 2022 (תעודת גירושין נע/1). נטען שהנאשם לא היה מודע לאיסור בחוק להינשא לאישה שניה והתגרש כשנה לאחר הגשת כתב האישום. הסיבה לפיה הנאשם לא התגרש באופן מיידי לאחר הפתיחה בחקירה נעוצה בכך שמדובר בפרוצדורה ובהיערכות שנעשתה מול משפחת הגרושה. הנאשם מפרנס יחיד של אשתו וששת ילדיו ומשתכר כ-10,000 ₪ לחודש (נע/2), כשעל פי הסכם הגירושין שני הילדים מהגרושה מתגוררים עמו, סובלים מבעיות רפואיות והוא לבדו דואג להסעתם לטיפולים (מסמכים רפואיים נע/6-נע/8). לנאשם חובות בגובה 200,000 ₪ (צו פתיחת הליכים נע/3; דו"ח תיקים מרוכז לחייב נע/4). הנאשם מצוי בשיחות פרטניות עם יועצת שיקומית מטעם הסניגוריה הציבורית (דו"ח סוציאלי מסכם נע/10).
מבחינת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה נטען שמדובר בעבירה שבוצעה ללא תכנון, ללא ידיעה, והעבירה נחשפה כאשר הנאשם הגיע למשרד הפנים על מנת לרשום את ילדיו מגרושתו בספח תעודת הזהות שלו. הנאשם לא ניצל את גרושתו, הם אהבו אחד את השניה, כאשר בני משפחתה הפעילו עליו לחץ שהסלים עד כדי איום וחייבו אותו להינשא לה. נטען שמדובר במקרה גבולי שניתן היה להימנע בו מהגשת כתב אישום, לאור מועד הנישואין הסמוך כדי 8 חודשים לאחר פרסום הנחיית היועמ"ש. נטען שבמחוז מרכז, בו לא ניתן לדבר על "מכת מדינה" ביחס לעבירה של ריבוי נישואין (בניגוד, למשל, למחוז דרום), רוב רובם של התיקים שנפתחו בעבירה זו בין השנים 2019-2017 נסגרו. נטען שבמקרה זה לא נתקיימה כל נסיבה מחמירה מאלו המנויות בסעיף 16 להנחיה.
על סמך פסיקה שהגישה, שאינה שייכת למחוז דרום שם התופעה כאמור שכיחה יותר, עתרה ב"כ הנאשם לקבוע מתחם עונש הולם שתחתיתו מספר חודשי מאסר לריצוי בעבודות שרות.
לענין הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה הפנתה הסניגורית להיעדר עבר פלילי, להודאה ולנטילת האחריות, לחסכון בזמן שיפוטי יקר, לתסקיר החיובי של שרות המבחן ולהמלצתו, להפנמת הנאשם את הפסול במעשיו המתבטאת בגירושיו, לעובדה שהטלת מאסר בפועל, ולו לתקופה קצרה, תביא לפגיעה בנאשם ובבני משפחתו הסמוכים על שולחנו, ולמצב הסוציו-אקונומי הקשה.
לפיכך, ביקשה ב"כ הנאשם לחרוג ממתחם העונש ההולם מטעמי צדק ושיקום ולאמץ את המלצות שרות המבחן.
דיון והכרעה
7. הערכים החברתיים המוגנים בעבירה אותה ביצע הנאשם עניינם בשמירה על צביונה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית המקדמת שוויון בין המינים, שמירה על הסדר החברתי התקין והגנה על כבוד האדם, ובמיוחד כבודה של האישה והגנה על מעמדה.
כפי שנאמר בהנחיית היועץ המשפטי לממשלה מס' 4.1112 מיום 23.1.17, קיימת תופעה של ריבוי נישואין במדינת ישראל, חרף הוראת חוק פלילית בנושא. עוד עולה שעל פי רוב העבירה מבוצעת על ידי גברים הנישאים ליותר מאישה אחת, ומכאן, הצורך להגן על מעמד האישה, כאשר נשים המצויות במערכות יחסים פוליגמיות, נתונות למאבק על מקומן במשפחה, במאבק על תשומת לבו של הבעל הנשוי למספר נשים, ובמאבק לזכות בנתח כלכלי גדול יותר עבורן ועבור ילדיהן. לפערים אלה, העלולים להיווצר בין הנשים במשפחה, השלכה ישירה על התפתחות תקינה של הילדים.
כמו כן, גברים הנישאים ליותר מאישה אחת, מגדילים את הסיכוי לביצוע עבירות נלוות כגון עבירות של אלימות במשפחה, זאת מעבר לעובדה שבמשפחה מרובת נשים וילדים הסיכוי לחיכוכים ולסכסוכים גבוה יותר.
ענין נוסף המצדיק את הצורך באכיפה הוא העובדה שבחלק מן המקרים גברים נישאים לנשים פלסטיניות חסרות מעמד בארץ, וגם בעובדה זו יש להעלות חשש שמא אותן נשים ינוצלו, כשהן ללא עורף משפחתי בארץ, ויינקטו כלפיהן עבירות אלימות.
לתופעה אף השפעה שלילית על כלכלת המדינה, שכן גברים הנשואים ליותר מאישה אחת, ולהם ילדים ממספר נשים יהיו זכאים, על פי רוב, לקבל קצבאות ילדים, הבטחת הכנסה, או הטבות כלכליות אחרות שהופכות לנטל על הקופה הציבורית.
8. לפיכך, מובנת הקריאה בפסיקה להחמיר את מדיניות הענישה כנגד אלה שחוטאים בעבירה של ריבוי נישואין, כדי הטלת מאסרים לריצוי בפועל במקרים המתאימים:
"לאחר חקיקת החוק יש מקום לגישה סלחנית במקצת, שהרי מנהגי נישואין וקביעת אורח חיי משפחה אינם משתנים בן יום... אך עתה, עם עבור הזמן, יש מקום לצפות, שמנהגי הנישואין ישתנו ויקבלו את הצורה, אותה שואף החוק לעצב. והנה מתבשרים אנו, שאין הדבר כן, וכי הולכים ומתרבים המקרים של נישואין פוליגמיים דווקא כפי שטוענת המדינה, כאשר אין החוק מטביע את חותמו על צורת חיי הנישואין. מכיוון שכך, יש לשנות באופן ניכר את מדיניות הענישה... על כן יש להראות לכל עבריין בכוח, כי המדינה לא תתייחס בקלות לכל מי שיעבור על החוק, כי קיימת סכנה שהחוק יישאר אות מתה" (ע"פ 185/82 גודה נ' מדינת ישראל (פ"ד לז(1) 85)).
9. במקרה שלפניי מידת הפגיעה בערכים החברתיים המוגנים אינה נמוכה, והיא נלמדת מנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, כמפורט להלן:
א. הנאשם נשוי לאשתו הראשונה מזה כ-12 שנים ולהם 4 ילדים משותפים.
ב. הנאשם נישא בחודש ספטמבר 2017 לאישה השניה, תושבת יהודה ושומרון, דהיינו אישה הנמנית על אוכלוסיה חלשה ונעדרת תמיכה משפחתית בארץ.
ג. לנאשם ולאשתו השניה נולדו 2 ילדים כתוצאה מקשר הנישואין האסור, עובדה המגבירה את הפגיעה בערך החברתי המוגן.
ד. נאחל כמובן לילדיו של הנאשם בריאות איתנה, ואולם, העובדה שהמדינה נאלצת ליתן להם תמיכה כלכלית-סוציאלית, אף היא מעידה על מידת הפגיעה שבערך החברתי המוגן.
ה. מנגד, הנחיית היועץ המשפטי לממשלה נכנסה לתוקף כ-8 חודשים לפני מועד ביצוע העבירה; הנאשם לא ידע על האיסור הפלילי. עובדה זו כמובן אינה פוטרת אותו מאחריות ומעונש, אך הוא פעל לתיקון תוצאות העבירה עת התגרש מאשתו השניה בשנת 2022, כשנה לאחר הגשת כתב האישום נגדו, ולאחר שהסדיר ענייני הגירושין מול אשתו ומשפחתה.
עוד עולה שלא נתקיימו במקרה דנן נסיבות לחומרה "כדוגמת ניצול או פגיעה באחת הנשים או בבני משפחה כתוצאה או בקשר עם עבירת ריבוי הנישואין", כאמור בסעיף 16 להנחיית היועמ"ש.
10. כאמור, מדיניות הענישה מחמירה, ואולם, נראה שאכן קיימת שונות בענישה בין בתי המשפט במחוז דרום, שם התופעה של ריבוי נישואין שכיחה יותר, לבין בתי המשפט במחוזות המרכז והצפון, שם התופעה אינה כה רווחת.
[ראה לענין זה, וגם לענין התייחסות הפסיקה לשינוי במדיניות האכיפה נוכח הנחיית היועמ"ש משנת 2017, החלטתי מיום 13.6.23 בבקשת ההגנה לביטול כתב האישום מכוח הגנה מן הצדק; רע"פ 6413/19 אבו סקיק נ' מדינת ישראל (23.10.19); עפ"ג (מחוזי ב"ש) 26408-04-19 מדינת ישראל נ' אבו סקיק (19.9.19); ת"פ (שלום ב"ש) 62866-03-18 מדינת ישראל נ' עזאזמה (29.12.21); עפ"ג (מחוזי ב"ש) 27106-01-23 עזאזמה נ' מדינת ישראל (2.4.23)].
11. התביעה הפנתה לפסקי הדין הבאים, רובם ככולם של בתי המשפט בבאר שבע:
- רע"פ 6413/19 אבו טקיק נ' מדינת ישראל (23.10.19) - בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע. הנאשם הורשע על פי הודאתו בכך שביולי 2017 נישא לאישה בעודו נשוי לאישה אחרת. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 7 ל-18 חודשי מאסר, ועל הנאשם נגזרו 7 חודשי מאסר בפועל לצד קנס בסך 25,000 ₪.
- ע"פ 4085/91 שיבלי נ' מדינת ישראל (17.10.91) - על המבקש נגזרו 6 חודשי מאסר בפועל ונקבע כי ריצוי עונש מאסר בדרך של עבודות שרות בעבירה של ריבוי נישואין מחטיא את מטרת הענישה אותה ניתן להשיג רק בדרך של הטלת עונשי מאסר לריצוי בפועל.
- עפ"ג (מחוזי ב"ש) 58998-03-21 אבו לטיף נ' מדינת ישראל (19.1.22) - המערער הורשע על פי הודאתו בכך שבחודש מאי 2017 נישא לאישה בעודו נשוי לאחרת משנת 1999. נישואיו של המערער לאישה השניה באו לאחר שנולדו לו מהאישה הראשונה 8 ילדים, 3 מהם סבלו מבעיות התפתחותיות שונות עקב בעיה גנטית. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 8 ל-18 חודשי מאסר, ועל המערער נגזרו 8 חודשי מאסר בפועל לצד קנס בסך 15,000 ₪.
- עפ"ג (מחוזי ב"ש) 27106-01-23 עזאזמה נ' מדינת ישראל (2.4.23) - המערער הורשע לאחר שמיעת ראיות בכך שבחודש אפריל 2017 נישא לאישה לאחר שהיה נשוי לאישה אחרת משנת 2008. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 7 ל-18 חודשי מאסר, ועל המערער נגזרו 12 חודשי מאסר בפועל. בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור והעמיד את העונש על 10 חודשי מאסר בפועל.
- עפ"ג (מחוזי ב"ש) 11731-04-22 אבו סבילה נ' מדינת ישראל (22.6.22) - המערער הורשע על פי הודאתו שבחודש אוגוסט 2017 נשא אישה בעוד היה נשוי לאישה אחרת במשך 3 שנים והביא עמה 5 ילדים, ומבלי להודיע לה על נישואיו הנוספים. מהאישה השניה התגרש לאחר שנולד לו ממנה ילד נוסף ובעודה בהיריון. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 7 ל-18 חודשי מאסר ועל המערער נגזרו 7 חודשי מאסר בפועל לצד קנס בסך 5,000 ₪.
- ת"פ (שלום ב"ש) 41322-03-21 מדינת ישראל נ' גודה (13.4.23) - הנאשם, בעל עבר פלילי, הורשע לאחר ניהול הוכחות בכך שבדצמבר 2017 נישא לאשתו השניה לאחר שהיה נשוי לאחרת מאז שנת 1997. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 7 ל-18 חודשי מאסר ועל הנאשם נגזרו 10 חודשי מאסר בפועל לצד מאסר על תנאי.
- ת"פ (שלום ב"ש) 41942-03-21 מדינת ישראל נ' אטרש (3.12.23) - הנאשם, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בכך שבחודש פברואר 2018 נישא לאישה לאחר שהיה נשוי לאישה אחרת משנת 1994. מהאישה הראשונה נולדו לנאשם 9 ילדים, יש לו 2 ילדים נוספים מקשר זוגי קודם, ומהאישה השניה התגרש לאחר שנפתחה החקירה הפלילית בעניינו. נקבע מתחם עונש הולם מחמיר, הנע בין 8 ל-16 חודשי מאסר, זאת נוכח העובדה שהוכח שהנאשם נישא לאישה השניה כי לא היה מרוצה מתפקודה ועל מנת להפעיל עליה לחץ לבצע את "תפקידה". עוד נקבע שהנאשם נישא וגירש את האישה השניה באופן המלמד על התייחסותו האינסטרומנטלית והמשפילה כלפיה, כשהוא נישא ומתגרש, הכל בהתאם לצרכיו ולמטרותיו. על הנאשם נגזרו 12 חודשי מאסר לצד מאסר על תנאי.
12. ההגנה הפנתה לפסקי הדין הבאים:
- עפ"ג (מחוזי חי') 32160-04-24 - פלוני נ' אלמוני (18.7.24) - המערער, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בכך שבחודש אוגוסט 2018 נישא לאישה בעודו נשוי לאישה אחרת משנת 1999. למערער 6 ילדים מאשתו הראשונה ו-4 ילדים מאשתו השניה. המערער התגרש מאשתו השניה לפני כשנתיים. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 7 ל-18 חודשי מאסר ועל המערער נגזרו 7 חודשי מאסר בפועל. ערעורו לבית המשפט המחוזי התקבל ועונשו הוקל ל-3 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שרות, זאת נוכח דלות רגשית וקוגניטיבית ממנה סובל המערער, לרבות מצבו הרפואי המורכב, כמו גם שיקולי שיקום.
- עפ"ג (מחוזי י-ם) 23474-01-23 עוודאללה נ' מדינת ישראל (18.5.23) - המערער, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בכך שבחודש יולי 2018 נשא אישה בעודו נשוי לאישה אחרת משנת 1995. בעקבות נישואיו המאוחרים פרץ סכסוך קשה בינו לבין אשתו הראשונה, אשר ניסתה לשים קץ לחייה. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 6 ל-18 חודשי מאסר, ועל המערער נגזרו 6 חודשי מאסר בפועל, לצד קנס בסך 5,000 ₪. ערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי התקבל ונקבע שהמערער ירצה 6 חודשי מאסר בדרך של עבודות שרות.
- עפ"ג (מחוזי חי') 31562-11-21 מנחם נ' מדינת ישראל (7.4.22) - המערער, קצין משטרה בדרגת סגן ניצב, הורשע על פי הודאתו בכך שבשנת 2015, בעודו נשוי לאשתו הראשונה (משנת 1987), נישא לאישה שניה. עוד הורשע המערער בעבירות בניגוד לחוק הגנת הפרטיות חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. באשר לעבירת ריבוי נישואין נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 7 ל-18 חודשי מאסר, ועל המערער נגזרו 9 חודשי מאסר בעבודות שרות (כעתירת המאשימה לעונש). בית המשפט המחוזי דחה את ערעורו.
- ת"פ (שלום י-ם) 10238-12-18 מדינת ישראל נ' חגאזי (9.9.19) - הנאשם, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בכך שנישא לאשתו השניה בחודש ספטמבר 2015 בעודו נשוי לאשתו הראשונה משנת 2001. הנאשם הסתיר את נישואיו המאוחרים מאשתו הראשונה. בית המשפט הביא בחשבון את העובדה שרשות מרשויות המדינה (בית הדין השרעי) חיתנה את הנאשם לאשתו השניה כשהיא מודע לאיסור הפלילי, בעוד רשות אחרת של המדינה אוכפת את הדין על הנאשם. נקודה נוספת היא העובדה שבמועד גזר הדין היה הנאשם עודנו נשוי לאשה השניה. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 5 ל-10 חודשי מאסר, ועל הנאשם נגזרו 5 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שרות לצד קנס בסך 2,000 ₪.
- ת"פ (שלום י-ם) 17055-05-20 מדינת ישראל נ' לבן (6.2.22) - הנאשם, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בכך שבחודש מרץ 2012 נישא לאישה בעודו נשוי לאישה אחרת משנת 2008. נקבע שהנאשם נישא לאשתו השניה על מנת שזו תהרה לו, ומשמטרתו לא הושגה התגרש ממנה משל היתה חפץ שאין בו עוד שימוש. נקבע מתחם עונש הולם הנע בין 4 ל-9 חודשי מאסר, ועל הנאשם נגזרו 4 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שרות.
- ת"פ (שלום י-ם) 1657-03-20 מדינת ישראל נ' ג'ובעה (8.9.24), אשר ניתן בעקבות הערות בית המשפט המחוזי בי-ם בערעור מדינה (עפ"ג (מחוזי י-ם) 31434-03-22 מדינת ישראל נ' ג'ועבה (21.9.22) - על הנאשם נגזרו במסגרת הסדר טיעון "סגור" 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שרות.
13. לאור האמור לעיל, נראה שאכן מדובר בעבירה שהיא בגדר "מכת אזור" ושכיחה הרבה יותר במחוז דרום, וראה לענין זה פיסקה 6 להחלטתי מיום 13.6.23, לפיה מנתוני המאשימה עולה שמאז כניסתה לתוקף של הנחיית היועמ"ש נפתחו במחוז מרכז 4 תיקים בלבד בגין עבירה של ריבוי נישואין.
14. לפיכך, אני קובע כי מתחם העונש ההולם בענייננו, נע בין 8 ל-18 חודשי מאסר, לצד רכיבי ענישה נלווים.
15. חרף עתירת ההגנה לחריגה ממתחם העונש ההולם מטעמי צדק ושיקום, הרי שלא הובאו לפניי ראיות המצדיקות לנקוט בצעד חריג שכזה. נסיבותיו האישיות של הנאשם, מבחינת מצבו הרפואי והכלכלי, כמו גם נסיבותיהם האישיות של שניים מילדיו, הסובלים מבעיות רפואיות המצריכות זמינותו של הנאשם אליהם, אינם מצדיקים חריגה ממתחם העונש ההולם משיקולי צדק.
16. יחד עם זאת, ראיתי למקם את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם העונש ההולם אותו קבעתי:
א. הנאשם כבן 41 אב ל-6 ילדים משתי מערכות יחסים.
ב. הנאשם נעדר עבר פלילי ולו זו הסתבכותו היחידה עם החוק.
ג. הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה, נטל אחריות וחסך בזמן שיפוטי יקר.
ד. הנאשם התגרש מאשתו השניה בשנת 2022, במהלך ניהול ההליך הפלילי.
ה. הנאשם עובד כחשמלאי במוסך, מפרנס עיקרי לכלל ילידו, והוא מצוי בחובות של כ-200,000 ₪.
ו. לנאשם מצב רפואי מורכב, וגם לשניים מילדיו מצב רפואי מורכב. שני הילדים הם מנישואיו האחרונים של הנאשם ומצויים בחזקתו, כך שהוא אחראי לשלומם הפיזי והנפשי.
17. בנסיבות אלה, ברור ששליחתו של הנאשם למאסר מאחורי סורג ובריח תפגע בו ובבני משפחתו הסמוכים על שולחנו ותלויים בו.
18. לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 8 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שרות, וזאת בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות השרות מיום 3.7.24 ובהסכמת הנאשם.
הנאשם ירצה את עבודות השרות בבית חולים תל השומר, 5 ימים בשבוע על פי טווח השעות המתאפשר בחוק העונשין.
על הנאשם להתייצב לתחילת ריצוי העונש ביום 12.1.25 שעה 08:00 ביחידת ברקאי, עבודות שרות, שלוחת מרכז, רח' לוחמי בית"ר 6, רמלה.
מובהר לנאשם שבמידה ולא יבצע את עבודות השרות או שלא יישמע להוראות הממונה ולנהליו, יהיה מוסמך הממונה להפקיע את עבודות השרות והנאשם ירצה את יתרת העונש במאסר.
ב. 12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מהיום שלא יעבור את העבירה בה הורשע.
ג. קנס בסך 5,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל ביום 1.1.25. לא ישולם תשלום במועד יעמוד כל הסכום לפירעון מיידי.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בתוך 45 יום.
ניתן היום, כ"ז חשוון תשפ"ה, 28 נובמבר 2024, במעמד ב"כ המאשימה, עו"ד , הנאשם ובאת-כוחו.
