ת"פ (כפר סבא) 37297-07-24 – מדינת ישראל – שלוחת תביעות כפר-סבא נ' מחמד אבו סבית (עציר)
בית משפט השלום בכפר סבא |
|
ת"פ 37297-07-24 מדינת ישראל נ' אבו סבית(עציר)
|
|
לפני |
כבוד השופט אביב שרון
|
בעניין מדינת ישראל - שלוחת תביעות כפר-סבא המאשימה
ע"י ב"כ עו"ד רוני אלסטר
נ ג ד
מחמד אבו סבית (עציר) הנאשם
ע"י ב"כ עו"ד איבראהים הינדי
גזר דין
כתב האישום המתוקן; הודאת הנאשם; והסדר הטיעון
1. הנאשם, יליד 2001, הורשע על פי הודאתו ובמסגרת הסדר טיעון שבא לאחר הליך גישור שהתנהל לפניי, ב-6 עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, לפי סעיף 12(1)+12(4) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952; 2 עבירות של גניבת רכב בצוותא, לפי סעיף 413ב'+29(א) לחוק העונשין, תשל"ז-1977; ניסיון לגניבת רכב בצוותא, לפי סעיף 413ב'+29(א)+25 לחוק העונשין; סיוע לגניבת רכב, לפי סעיף 413ב' יחד עם סעיף 31 לחוק העונשין; 4 עבירות של פריצה לרכב בכוונה לגנוב (בצוותא), לפי סעיף 413ו' סיפא+29(א) לחוק העונשין; וחבלה במזיד ברכב (בצוותא), לפי סעיף 413ה'+29(א) לחוק העונשין.
2. על פי עובדות כתב האישום המתוקן, במועדים הרלוונטיים לא החזיק הנאשם, תושב האזור, באישור שהייה כדין, וביחד עם עזאם אבו קביטה (להלן - עזאם) ואחרים היוו חלק מכנופיית גנבי רכבים שנכנסו לשטחי ישראל על מנת לגנוב רכבים ממרכז הארץ ולהעבירם לשטחי הרשות.
אישום מס' 1 - ביום 8.7.24 בשעה 16:36 שהה הנאשם בבניין מגורים בבנייה בצמוד לתחנת דלק בכניסה לעיר טייבה.
בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירה של שהייה בלתי חוקית בישראל.
אישום מס' 2 - ביום 6.6.24 החנה אייל הררי את רכבו מסוג קיה ברח' קרן המוזיקה 5 בכפר סבא. בין המועדים 6.6.24 ל-7.6.24 בשעה 10:00 הגיעו למקום הנאשם, ביחד עם עזאם ואחרים, ניגשו לרכב, הכניסו חפץ חד בחלון משולש הדלת האחורית ימנית ושמאלית כך שנשברו החלונות, ניתקו את מצבר הרכב מהחוטים ופירקו את חובק ההגה ואת מערכת ההנעה. משלא הצליחו להניע את הרכב עזבו את המקום. במעשיהם גרמו לרכב לנזק בסך 7,529 ₪.
בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירות של ניסיון גניבת רכב בצוותא, פריצה לרכב בכוונה לגנוב בצוותא, חבלה במזיד ברכב בצוותא וכניסה לישראל שלא כדין.
אישום מס' 3 - ביום 29.6.24 בשעה 04:00 החנה בנו של יעקב בוכניק את רכבו מסוג קיה ברח' רבין 33 בקרית אונו. עובר לשעה 05:46 הגיעו הנאשם ועזאם למקום, ניגשו לרכב, פרצו אליו בדרך שאינה ידועה והנאשם הניע את הרכב. אז נכנס עזאם לרכב ועזב את המקום כשהוא נוהג בו אל שטחי האזור.
בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירות של גניבת רכב בצוותא, פריצה לרכב בכוונה לגנוב בצוותא וכניסה לישראל שלא כדין.
אישום מס' 4 - ביום 28.6.24 החנתה כרמלה בסון את רכבה מסוג קיה ברח' רבין 22 בקריית אונו. בהמשך למתואר, ביום 29.6.24 עובר לשעה 06:46 הגיע הנאשם ביחד עם עזאם ואחרים למקום, ניגשו לרכב, הנאשם פרץ לרכב והניעו, ובעוד עזאם עומד בסמוך לרכב, נכנס אחר למושב הנהג ונהג ברכב עד שהגיע אל שטחי האזור.
בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירות של סיוע לגניבת רכב בצוותא וכניסה לישראל שלא כדין.
אישום מס' 5 - ביום 24.6.24 החנה אדם קדם את רכבו מסוג טויוטה ברח' ההגנה 42 בהרצליה. עובר לשעה 03:43 הגיע הנאשם ביחד עם עזאם למקום, ניגשו לרכב, הנאשם פרץ לרכב והניעו. בשלב זה, עזאם נכנס לרכב, עזב את המקום כשהוא נוהג בו עד שעבר לשטחי הרשות, שם העביר את הרכב לנאשם, והאחרון החליף את לוחית הזיהוי של הרכב בלוחית של הרשות.
בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירות של גניבת רכב בצוותא, פריצה לרכב בכוונה לגנוב בצוותא וכניסה לישראל שלא כדין.
אישום מס' 6 - ביום 22.6.24 החנתה אנסטסיה ויבדנקו את רכבה מסוג קיה ברח' רביבים 49 בהרצליה. עובר לשעה 04:49 הגיע הנאשם ביחד עם עזאם ואחרים למקום, ניגשו לרכב, פרצו אותו והנאשם הניע את הרכב בדרך שאינה ידועה, בעוד עזאם נמצא סמוך לו. אז, נכנס אחר לרכב הגנוב ונסע מהמקום עד שעבר לשטחי הרשות.
בגין אישום זה הורשע הנאשם בעבירות של פריצה לרכב בכוונה לגנוב בצוותא וכניסה לישראל שלא כדין.
סה"כ היה מעורב הנאשם ב-2 גניבות רכב בצוותא; בניסיון לגניבת רכב בצוותא; בסיוע לגניבת רכב בצוותא; בפריצה לרכב בצוותא; הכל תוך שהוא שוהה שלא כדין בישראל; ובעבירת שהייה בלתי חוקית נוספת.
3. הצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו הנאשם הודה והורשע בכתב האישום המתוקן. לא היתה הסכמה לעונש וכל צד טען כראות עיניו.
ראיות לעונש; טיעוני ב"כ הצדדים
4. במסגרת הראיות לעונש הוגשו רישומו הפלילי של הנאשם, הכולל 4 הרשעות קודמות בשב"ח, הפרעת שוטר במילוי תפקידו, החזקת סם לצריכה עצמית והחזקת נכס חשוד כגנוב; מאסר על תנאי חב הפעלה בן חודשיים; והצהרת נפגע העבירה באישום מס' 5.
5. ב"כ המאשימה הפנתה לערכים החברתיים המוגנים בעבירות אותן ביצע הנאשם ולמידת הפגיעה הגבוהה בהם. נטען שמדובר במעשה עברייני מתוכנן ומוקפד הכולל חוליית גנבים, מכשירי פריצה מתוחכמים וגרימת נזק ל-5 בעלי רכבים שונים שגילו שרכבם נגנב או ניזוק בצורה קשה.
ב"כ המאשימה עתרה לקביעת מתחם עונש הולם עבור כל אישום ואישום: אישום מס' 1 - מתחם הנע בין 7-2 חודשי מאסר; אישום 2, 3 ו-5 - מתחם הנע בין 30-14 חודשי מאסר; אישום מס' 4 - מתחם הנע בין 15-7 חודשי מאסר; אישום מס' 6 - מתחם הנע בין 18-8 חודשי מאסר.
התובעת עתרה למקם את עונשו של הנאשם בסוף השליש התחתון של כל מתחם. היא זקפה לזכותו את נטילת האחריות והחיסכון בזמן שיפוטי יקר, ולחובתו את עברו הפלילי, את העובדה שפעם אחר פעם נכנס לישראל ומבצע עבירות, ואת העובדה שביצע את העבירות כשמאסר על תנאי תלוי ועומד נגדו. לפיכך, ביקשה התובעת לגזור על הנאשם עונש שלא יפחת מ-60 חודשי מאסר, תוך הפעלת המאסר המותנה במצטבר, לצד מאסר על תנאי, פיצוי למתלוננים וקנס כספי.
6. ב"כ הנאשם טען שהנאשם הודה בכתב אישום מתוקן, בעקבות הפללתו על ידי אחר, עזאם, חסך בזמן שיפוטי יקר ובשמיעת העדים. עצם ההודאה מלמדת על לקיחת אחריות, על הפנמת הפסול והשלמה עם העובדה שעליו לשלם מחיר. נטען שהפסיקה במקרים כאלה מגוונת, הכל בהתאם לנסיבות ביצוע של כל מקרה ומקרה. במקרה דנן לנאשם מיוחסות 2 עבירות של גניבת רכב בצוותא, עבירה של ניסיון לגניבת רכב בצוותא, עבירה של סיוע לגניבת רכב בצוותא ופריצה לרכב בצוותא, הכל כשהנאשם שוהה בישראל שלא כחוק. נטען שמתחם העונש ההולם מתחיל ב-24 חודשי מאסר, כשיש למקם את עונשו של הנאשם, בשל עברו הפלילי, קרוב לתחתית המתחם. ההגנה עתרה להימנע מהטלת ענישה כלכלית, ולחילופין שזו תהיה מינימלית. עוד נטען שאין זה ראוי שעונשו יהיה חמור מזה של שותפו עזאם, אשר הפלילו.
7. הנאשם בדברו האחרון לעונש הביע צער וחרטה על מעשיו, הוסיף שזו העבירה הראשונה שלו מן הסוג זה, וטען שאמו חולה ואביו נפטר בזמן שריצה מאסר.
דיון והכרעה
8. תופעת גניבת כלי הרכב המאורגנת והשיטתית הוכרה זה מכבר כ"מכת מדינה", כזו שהפסיקה הענפה בעניינה שבה והדגישה את החובה של בתי המשפט להילחם בה מלחמת חורמה, באשר היא גורמת לנזקים כלכליים ישירים לקניינו של הפרט, ובעקיפין לציבור כולו, בשל העלאת פרמיות הביטוח.
[ע"פ 11194/05 אבו סבית נ' מדינת ישראל (15.5.06); ע"פ 8597/03 אבו ג'עפר נ' מדינת ישראל (10.5.04); ע"פ 5724/95 אבו-דחל נ' מדינת ישראל (12.5.96)].
הערכים החברתיים המוגנים בעבירות אותן ביצע הנאשם עניינם בשמירה על זכותה של המדינה לקבוע את הבאים בשעריה ולהעבירם תחת מסננת ביטחונית, מניעת כניסת בלתי מורשים לשטחי המדינה בשל הסכנה הנשקפת מהם לביצוע עבירות פליליות או ביטחוניות, הגנה על רכושו וקניינו של הפרט והציבור כאמור, לצד מניעת סיכון להתלקחות אלימה בין פורצי רכב לאזרחים המבקשים להגן על רכושם, ושמירה על ביטחונם ובטיחותם של המשתמשים בדרך שעה שגנבי הרכב נעים בכבישים.
בעפ"ג (מחוזי ב"ש) 44644-01-23 חסאסנה נ' מדינת ישראל (19.4.23) עמד בית המשפט על היקף התופעה של גניבת כלי רכב והברחתם לשטחי הרשות ועל הנזק העצום שנגרם כתוצאה מעבירות אלה:
"גניבת כלי רכב גורמת נזקים כלכליים חמורים לפרט ולחברה, לצד עגמת נפש רבה וטרדה גדולה לבעלי כלי הרכב שנגנבו. גניבת כלי רכב בישראל לשם העברתם אל תחומי הרשות הפלסטינית, חמורה ומקוממת במיוחד. עבריינים משטחי הרש"פ רואים בישראל כר נוח וזמין לגניבת כלי רכב, ולא אחת, כפי שככל הנראה קרה גם במקרים שבענייננו, כלי הרכב הנגנבים מוזמנים מראש, בהתאם לסוגם או תוצרתם. וכך כלי רכב שבעליו שילם עליו בישראל הון רב, מגיע לשטחי הרשות ונמכר שם במחיר נמוך לאין ערוך מזה שבעליו שילמו עליו, ותושבי הרשות נהנים מהאפשרות לרכוש כלי רכב בזול על חשבון אזרחי מדינת ישראל. ניסיון החיים מלמד, שהסיכוי למצוא רכב גנוב בשטחים ולהחזירו לבעליו או לחברת הביטוח ששילמה את שוויו, קלוש, וכרוך בתשומות גבוהות שלא ניתן להפעילם בדרך שגרה. נוכח היקף התופעה והנזקים שנגרמים בעטיה, המחוקק ייחד הוראות מיוחדות לעבירות הרכוש הקשורות לכלי רכב וקבע להן עונשים חמורים מאלה הקבועים לעבירות הרכוש הכלליות. ומדיניות הענישה הנוהגת בעבירות אלה הינה של רצינות וחומרה, הנותנת את הבכורה לשיקולי הגמול וההרתעה".
9. מידת הפגיעה בערכים החברתיים המוגנים במקרה שלפניי משמעותית, כנלמד מן הנסיבות הקשורות בביצוע העבירות - במסגרת פעילותו בכנופיית גנבי רכב, כשב"ח, היה הנאשם מעורב ב-5 אירועי פריצה וגניבה שונים, שבוצעו בצורה מאורגנת, מתוחכמת ושיטתית, כל זאת באופן אינטנסיבי במהלך חודש אחד. הנאשם נכנס לישראל 6 פעמים, במהלך החודשים יוני-יולי 2024, ללא אישור שהייה בישראל, וב-5 פעמים ביצע עבירות רכוש בכלל האירועים פעל הנאשם ביחד עם עזאם, וב-3 מהם יחד עם אחרים, כשבכולם חלקו של הנאשם מרכזי ומשמעותי כמי שפרץ לרכבים והניע אותם. באחת הפעמים החליף את לוחית הרישוי של הרכב הגנוב בלוחית של הרשות הפלסטינית. גם באירוע בו סייע הנאשם בגניבת רכב, היה זה הוא שפרץ לרכב, והניע אותו, דהיינו מדובר בסיוע שהוא על גבול הביצוע העיקרי.
גם הנזק שנגרם כתוצאה ממעשיו של הנאשם משמעותי, וכלל נזק כספי כבד לצד עוגמת נפש רבה ל-5 נפגעי עבירה שנאלצו להתמודד עם ביורוקרטיה מול חברות הביטוח. באירוע של ניסיון גניבת הרכב גרם הנאשם, ביחד עם האחרים, לנזק לרכב בסך של 7,529 ₪.
על הנזק לו גרם הנאשם ניתן ללמוד גם מהצהרת נפגע העבירה מושא אישום מס' 5, אדר קדם, סטודנט וחייל משוחרר, שבעטיה של הגניבה הפסיד את שווי הרכב המגיע כדי עשרות אלפי שקלים, בהיעדר ביטוח נגד גניבות (תע/3).
10. מדיניות הענישה הנוהגת ככל שמדובר בריבוי עבירות של גניבת רכב על ידי שוהים בלתי חוקיים מלמדת שבתי המשפט מטילים עונשי מאסר ממושכים, גם מקום בו מדובר בנאשמים צעירים נעדרי עבר פלילי. כך, למשל, לא אחת, באירוע גניבה אחד גזרו בתי המשפט 14 חודשי מאסר.
[רע"פ 1108/15 שעאבנה נ' מדינת ישראל (24.2.15); עפ"ג (מחוזי מרכז) 63242-10-20 קבהא נ' מדינת ישראל (16.11.20)].
כך, הפסיקה בנסיבות דומות, של ריבוי עבירות מסוג זה, כוללת מאסרים ממושכים, בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה ומקרה:
עפ"ג (מחוזי מרכז) 25251-12-24 מסארוה נ' מדינת ישראל (20.1.25) - המערער, אזרח ישראלי, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בגניבת 5 כלי רכב בצוותא ב-4 אירועים בתוך שבוע אחד. המערער נהג ברכב המוביל. נקבע מתחם הנע בין 54-36 חודשי מאסר. על המערער נגזרו 36 חודשי מאסר. בית המשפט המחוזי קבע שמדובר ב"מתחם מתון ביותר" ודחה את הערעור.
עפ"ג (מחוזי מרכז) 6831-10-23 עתאמנה נ' מדינת ישראל (19.2.24) - המערער, אזרח ישראלי, הורשע על פי הודאתו ב-6 עבירות של גניבת רכב בצוותא, 6 עבירות של קשירת קשר, עבירה של סיוע לגניבת רכב 4 עבירות של הסעת תושב זר ו-5 עבירות של פריצה לרכב בצוותא. על המערער נגזרו 48 חודשי מאסר. בית המשפט דחה את הערעור והעיר שמדובר בעונש מקל.
עפ"ג (מחוזי מרכז) 55592-04-24 אבו קשק נ' מדינת ישראל (14.7.24) - המערער, אזרח ישראלי, בעל עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו ב-2 עבירות של גניבת רכב בצוותא, 3 עבירות של קשירת קשר, עבירה של סיוע לגניבת רכב וסיוע לחבלה במזיד ברכב. נקבע מתחם הנע בין 40-20 חודשי מאסר, ועל המערער נגזרו 36 חודשי מאסר. ערעור שהוגש נדחה.
עפ"ג (מחוזי מרכז) 5671-11-22 רגב נ' מדינת ישראל (16.1.23) - המערער, תושב האזור, הורשע בגניבת 3 כלי רכב וסיוע לגניבת רכב נוסף, לצד עבירות שב"ח, קשר לפשע ונהיגה ללא רישיון, בפרק זמן של שבועיים ימים. על המערער נגזרו 36 חודשי מאסר. הערעור נדחה.
עפ"ג (מחוזי מרכז) 37836-10-22 רג'ב נ' מדינת ישראל (2.1.23) - המערער, תושב האזור, הורשע בגניבת 3 כלי רכב וסיוע לגניבת 2 כלי רכב, לצד עבירות נלוות ושהייה בלתי חוקית. נקבע מתחם הנע בין 60-30 חודשי מאסר. על המערער נגזרו 42 חודשי מאסר. הערעור התקבל והעונש הוקל ל-39 חודשי מאסר.
עפ"ג (מחוזי מרכז) 2177-11-20 שמאסנה נ' מדינת ישראל (17.01.21) - המערער, תושב האזור, הורשע על פי הודאתו ב-3 עבירות של גניבת רכב, ניסיון גניבת רכב ועבירות נלוות, לרבות עבירות כניסה לישראל שלא כדין ועבירות תעבורה. נקבע מתחם כולל הנע בין 66-36 חודשי מאסר. על המערער נגזרו 49 חודשי מאסר (כולל הפעלת מאסר על תנאי). הערעור נדחה.
עפ"ג (מחוזי מרכז) 52055-04-21 אסלים נ' מדינת ישראל (18.7.21) - הנאשם, אזרח ישראלי, בעל עבר פלילי, הורשע ב-3 עבירות גניבת רכב, ניסיון לגניבת רכב, 4 עבירות פריצה לרכב ועבירה של נהיגה פוחזת. בעניינו של הנאשם התקבל תסקיר שלילי, ולחובתו עבר כולל מאסר על תנאי. נקבע מתחם הנע בין 60-30 חודשי מאסר. על הנאשם נגזרו 45 חודשי מאסר והופעלו במצטבר 6 חודשי מאסר על תנאי, סה"כ 51 חודשי מאסר. ערעור שהוגש על חומרת העונש נדחה.
עפ"ג (מחוזי ב"ש) 44644-01-23חסאסנה נ' מדינת ישראל (19.4.23) - המערער, תושב האזור, הורשע ב-3 אישומים במסגרתם גנב כלי רכב בצוותא עם אחר כשהוא שב"ח, בעבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, גניבת רכב, פריצה לרכב, גניבה מרכב, חבלה במזיד ברכב, נהיגה ללא רישיון נהיגה, שימוש בכוח או איומים למנוע מעצר, נהיגה ללא רישיון רכב וללא ביטוח. נקבע מתחם עונש כולל אחד הנע בין 36 ל-72 חודשי מאסר. על המערער נגזרו 54 חודשי מאסר ושבועיים, הופעלו מאסרים על תנאי כך שסה"כ הוטלו על המערער 66 חודשי מאסר ושבועיים. הערעור נדחה.
ת"פ (כ"ס) 65854-11-23 מדינת ישראל נ' אבו אלרוב (10.9.24) - הנאשם הורשע ב-3 גניבות רכב, נהיגה פוחזת וסיוע לניסיון גניבת רכב. נקבע מתחם כולל הנע בין 60-32 חודשי מאסר. על הנאשם נגזרו 36 חודשי מאסר.
ת"פ (כ"ס) 59077-09-20 מדינת ישראל נ' תלתין (27.1.25) - הנאשם, אזרח ישראלי, הורשע ב-2 עבירות של גניבת רכב בצוותא, 2 עבירות של סיוע לגניבת רכב בצוותא ועבירה של ניסיון גניבת רכב. נקבע מתחם הנע בין 50-24 חודשי מאסר. על הנאשם, כבן 18 בעת ביצוע העבירות, נעדר עבר פלילי, ובחלוף 4.5 שנים מאז ההסתבכות, כשעל שותפו נגזרו 9 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שרות בשל שיקולי שיקום, אך בגין פחות עבירות שביצע, נגזרו 24 חודשי מאסר.
ת"פ (כ"ס) 14116-09-23 מדינת ישראל נ' אבו עבד ואח' (28.10.24) - הנאשם, תושב האזור, בעל עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו ב-2 עבירות של גניבת רכב בצוותא, עבירה של ניסיון לגניבת רכב בצוותא, עבירה של סיוע לגניבת רכב בצוותא, שהייה בישראל שלא כדין, קשירת קשר ועבירות נלוות. נקבע מתחם הנע בין 60-32 חודשי מאסר. על הנאשם נגזרו 46 חודשי מאסר בגין התיק והופעלו 3 מאסרים על תנאי, כך שסה"כ נגזרו עליו 54 חודשי מאסר. ערעור שהגישה ההגנה תלוי ועומד (עפ"ג (מחוזי מרכז) 31732-12-24).
ת"פ (כ"ס) 65920-03-24 מדינת ישראל נ' אבו נאדי (25.2.25) - הנאשם, אזרח ישראלי, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו ב-2 עבירות של גניבת רכב בצוותא ו-2 עבירות של סיוע לגניבת רכב בצוותא. חלקו של הנאשם התבטא בכך שהגיע למקום חניית כלי הרכב ולאחר שאחרים גנבו אותם, הוביל אותם ברכב מוביל לשטחי האזור. נקבע מתחם הנע בין 28 ל-50 חודשי מאסר, ועל הנאשם נגזרו 30 חודשי מאסר.
11. נוכח העובדה שמדובר בפרשייה עובדתית אחת, בעבירות רכוש שעניינן גניבות כלי רכב, באותם מבצעים, באותה שיטה, עבירות שבוצעו במהלך חודש אחד, מצאתי לקבוע מתחם עונש הולם כולל אחד. אני קובע כי מתחם העונש ההולם נע בין 38 ל-60 חודשי מאסר, לצד רכיבי ענישה נלווים.
12. את עונשו של הנאשם החלטתי למקם בשליש התחתון של מתחם העונש ההולם. כן, בהתאם לסעיף 58 לחוק העונשין, ובהיעדר נסיבות מיוחדות, מצאתי להורות על הפעלת עונש המאסר על תנאי בן החודשיים התלוי ועומד נגדו במצטבר.
א. הנאשם, כבן 23, הודה במסגרת הסדר טיעון, לאחר הליך של גישור שהתנהל לפניי, וחסך בזמן שיפוטי יקר.
ב. עם זאת, הנאשם לא שיתף פעולה בחקירה, הכחיש את ביצוע העבירות, והופלל על ידי חברו, עזאם, אשר נדון לפניי בתיק המקביל ל-38 חודשי מאסר (ת"פ 37357-07-24).
ג. לחובת הנאשם 4 הרשעות קודמות בעבירות שב"ח, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, החזקת סם לצריכה עצמית והחזקת נכס חשוד כגנוב, והוא ריצה מאסרים קודמים.
ד. הנאשם ביצע את העבירות דנן שעה שמאסר על תנאי בן חודשיים תלוי ועומד נגדו בגין עבירות שב"ח, כאשר בתיק בו הוטל עליו המאסר על תנאי, כבר הופעל נגדו מאסר על תנאי קודם בן חודש, בגין עבירת שב"ח קודמת.
13. לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 45 חודשי מאסר מיום מעצרו, 8.7.24.
ב. אני מורה על הפעלת עונש המאסר על תנאי בן חודשיים התלוי ועומד נגד הנאשם מת"פ (עכו) 9468-04-23 (גזר דין מיום 13.4.23) במצטבר לעונש המאסר שהוטל בס"ק א' לעיל.
סה"כ ירצה הנאשם 47 חודשי מאסר מיום מעצרו, כנזכר.
ג. 3 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים מיום שחרורו שלא יעבור עבירה בניגוד לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952.
ד. 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו שלא יעבור כל עבירת רכוש.
ה. פיצוי לנפגעי העבירה, אשר ישולם עד ליום 1.9.25, לפי הפירוט הבא:
אייל הררי (ע"ת/2) - 1,000 ₪.
יניב בוכניק (ע"ת/1) - 2,000 ₪.
כרמלה בסון (ע"ת/3) - 1,000 ₪.
אדר קדם (ע"ת/6) - 5,000 ₪.
אנסטסיה ויבדנקו (ע"ת/5) - 1,000 ₪.
בנסיבות, ונוכח תקופת המאסר הארוכה שהוטלה על הנאשם, לא ראיתי להוסיף ולהטיל קנס כספי.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בתוך 45 יום.
ניתן היום, י"ח אדר תשפ"ה, 18 מרץ 2025, במעמד ב"כ המאשימה, עו"ד מיה רייכמן, הנאשם ובא-כוחו.
