ת"פ (עכו) 36641-01-24 – מדינת ישראל – שלוחת גליל נ' עאדל חג'אזי
ת"פ (עכו) 36641-01-24 - מדינת ישראל - שלוחת גליל נ' עאדל חג'אזישלום עכו ת"פ (עכו) 36641-01-24 מדינת ישראל - שלוחת גליל נ ג ד עאדל חג'אזי בית משפט השלום בעכו [24.03.2025] כבוד השופטת ענבל הוכמן-אמויאל גזר דין
האישום על פי עובדות כתב האישום בהן הודה הנאשם, בין התאריכים 11.10.23-14.1.24 הלין הנאשם שני שוהים בלתי חוקיים בביתו (הלנה בנסיבות מחמירות), עבירה לפי סעיף 12ב3(א)(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב- 1952.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון מסוג "טווח", כאשר הוסכם כי המאשימה תטען ל- 10 חודשי מאסר ואילו הנאשם יטען ל- 6 חודשי מאסר, אשר יכול וירוצו בעבודות שירות וכן ענישה נלווית של קנס בסך 10,000 ₪ ומאסר על תנאי לשק"ד ביהמ"ש.
טענות המאשימה לעונש ביקשה כי ביהמ"ש יאמץ אץ הרף העליון של הטווח וזאת לאור העובדה כי מדובר בעבירה שבוצעה זמן קצר לאחר פרוץ המלחמה וכי ארבעה ימים בלבד לאחר ה- 7.10 הלין הנאשם בביתו תושב חאן יונס שבעזה. המאשימה הצביעה על כך כי מדובר בנאשם נעדר עבר פלילי, בן כ- 49. המאשימה הפנתה לפסיקה, אמנם לאחר תיקון 38 לחוק, אך לטענתה, על ביהמ"ש לפסוק בהתאם לרוח התיקון.
טענות הנאשם לעונש לטענת ב"כ הנאשם, הנאשם נעדר עבר פלילי, הודה בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי יקר. ההסדר מייצג את רמת הענישה שהיתה נהוגה בעת הצגתו ולכן יש לגזור את עונשו על פי רמת הענישה המקובלת באותו מועד. עוד נטען, כי הפסיקה אשר אליה הפנה ב"כ המאשימה אינה מתאימה שכן עסקינן בעבירות שנעברו לאחר התיקון לחוק שהחמיר בענישה. ב"כ הנאשם הפנה לפסיקה גם לאחר התיקון, בנסיבות חמורות יותר לדבריו, שבהן הוטלו עונשים מתונים. עוד ציין ב"כ הנאשם, כי הנאשם במעצר בית מלא מאז מעצרו.
דבר הנאשם |
|
הנאשם בדברו האחרון הביע חרטה וטען כי הוא אדם ישר שלא עושה בעיות (עמ' 12, ש' 3).
דיון והכרעה בענייננו, הצדדים הסכימו על הסדר טיעון מסוג "טווח". במקרה זה, אין מקום לדון באריכות במתחם העונש ההולם, שכן הטווח המוסכם נמצא בתוך טווח הענישה לעבירות מסוג זה ועל ביהמ"ש רק לכמת את העונש הסופי בתוך הטווח שהוסכם (ע"פ 6943/16 גנדי גלקין נ' מדינת ישראל, (28.1.18), פסקה 3). על מנת לסבר את האוזן אפנה למספר פסקי דין שעוסקים במלינים/מעסיקים לאחר פרוץ המלחמה, אך טרם התיקון לחוק שנכנס לתוקף ב- 8.4.25 והחמיר משמעותית בענישה ואף קבע עונש מזערי. עפ"ג 64502-06-24 סלאמה נ' מדינת ישראל [נבו] (15.7.2024), בו נדחה ערעורו של נאשם ללא עבר פלילי שהעסיק שוהה זר במשך כשלושה חודשים במאפיה שבבעלותו ונידון לעשרה חודשי מאסר בפועל. ת"פ 21773-11-23 מדינת ישראל נ' כבהא (26.05.24): על פי עובדות כתב האישום המתוקן, בתאריך 06.11.23, בזמן שמדינת ישראל מצויה במלחמת "חרבות ברזל", העסיק הנאשם 5 שוהים בלתי חוקיים במסעדה שבבעלותו בכפר ערערה למשך תקופות שונות שבין 4 חודשים לבין שנה,בתמורה לסכום של 200-250 ₪ במזומן בכל יום, וזאת בידיעה שהם שוהים ללא היתר.בית המשפט התחשב בהעדר עבר פלילי לנאשם וגזר עליו 9 חודשי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות לצד עונשים נלווים. ת"פ 17349-01-24 מדינת ישראל נ' רביע מרזוק (26.02.24), אליו הפנה ב"כ הנאשם: הנאשם הורשע בעבירה של הלנת תושבים זרים בנסיבות מחמירות לאחר שהלין בביתו 6 שוהים בלתי חוקיים לפרקי זמן שבין 5 ימים ל-3 שבועות כחודשיים לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". בית המשפט קבע מתחם ענישה הנע בין 7-14 חודשי מאסר בפועל לצד ענישה נלווית וגזר על הנאשם 7.5 חודשי מאסר בפועל לריצוי מאחורי סורג ובריח, תוך שציין כי מדיניות הענישה המצופה והנדרשת בעת הזאת מצדיקה מאסר מאחורי סורג ובריח ואין מקום לריצוי על דרך של עבודות שירות.
בענייננו, מדובר בהלנה של שב"חים מיד לאחר פרוץ המלחמה, כאשר אחד מהם הנו תושב עזה. הנאשם הלין אותם במשך תקופה לא קצרה עד שנתפס. כתב האישום אינו מציין האם שולמה תמורה עבור או הלינה, כך שהמניע למעשה נותר לא ידוע. מדובר במעשים חמורים. המעשים בוצעו ממש ימים לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", בזמן שכל כוחות הביטחון התגייסו להגנה ומניעה של מעשי טרור נוספים נגד אוכלוסייה אזרחית. הלנת שב"חים בימים נפיצים אלה הקשתה מאוד על כוחות הביטחון וכן על הציבור בכללותו, אשר היה דרוך ומבוהל ונוכחותם של שב"חים באזור בוודאי לא תרמה לתחושת הביטחון המעורערת ממילא. חומרה מיוחדת יש לראות בהלנה של תושב עזה, ימים אחרי מתקפת טרור רצחנית שיצאה מאותו אזור ממש. התחשבתי בכך שהנאשם נעדר עבר פלילי והודה בהזדמנות הראשונה וכן בעובדה כי הוא שוהה בתנאים מגבילים מאז מעצרו.
נוכח האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
|
|
1. מאסר בפועל למשך 8 חודשים, שירוצו בעבודות שירות. הנאשם יתייצב ביום 9.7.25 בשעה 08.00 ביחידה לעבודות שירות ביחידת ברקאי - עבודות שירות - שלוחת צפון - סמוך לבית סוהר מגידו.
הוסבר לנאשם כי מדובר בתנאי העסקה קפדניים המצריכים התייצבות רציפה ועפ"י הנחיות החוק והממונה וכל חריגה מכללים אלו יש בה כדי להביא להפסקת ריצוי עונשו בדרך זו ונשיאת יתרת העונש תחת מאסר בפועל.
2. מאסר על תנאי 3 חודשים למשך 3 שנים, שלא יעבור עבירות לפי חוק הכניסה לישראל ויורשע עליה.
3. קנס בסך 10,000 ₪ שישולם בתוך 60 יום מהיום, ב- 10 תשלומים רצופים ושווים,
אי פרעון אחד התשלומים יעמיד את יתרת הקנס לפרעון מיידי. הקנס ישולם באחת הדרכים הבאות: · בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגביה, www.eca.gov.il(ניתן לשלם בפריסה של עד 18 תשלומים בהסדר קרדיט) או חפש בגוגל "תשלום גביית קנסות". מוקד שירות טלפוני בשירות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון *35592 או בטלפון ***-*******. · במזומן -בכל סניף של בנק הדואר בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בשוברי תשלום).
ניתן היום, כ"ד אדר תשפ"ה, 24 מרץ 2025, בהעדר הצדדים.
|
