ת”פ 35299/09/23 – מדינת ישראל – תביעות נגב נגד פואד אל אעסם (עציר)
בית משפט השלום בבאר שבע
|
|
|
י"ד סיוון תשפ"ד 20 יוני 2024 |
ת"פ 35299-09-23 מדינת ישראל נ' אל אעסם(עציר)
תיק חיצוני: 299386/2023 |
לפני |
כב' השופט רון סולקין
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל - תביעות נגב ע"י ב"כ עו"ד לבנת רחמים-בנני |
|
נגד
|
||
הנאשם |
פואד אל אעסם (עציר) ע"י ב"כ עו"ד אסף גונן |
|
גזר דין |
כתב האישום והסדר הטיעון
הנאשם שלפני נותן את הדין בגין שתי עבירות של סחר בסם מסוכן בצוותא חדא, בניגוד לסעיף 13 ו- 19א, ביחד עם סעיף 29(א) לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג - 1973.
בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן ת/2, בהן הורשע הנאשם במסגרת הסדר טיעון, במועדים הרלוונטיים לעובדות כתב האישום, שימש השוטר נתנאל ליבוביץ כסוכן משטרתי (להלן: "הסוכן") בפעילות למיגור תופעת הסמים בעיר באר שבע (להלן: "הפעילות").
במועדים הרלוונטיים לעובדות כתב האישום, השתמש הסוכן בטלפון סלולרי שמספרו 054-6454608 ודים דנילוב (להלן: "ודים") השתמש בטלפון סלולרי שמספרו 055-3955795.
אישום מס' 1
בתאריך 20.06.23 בשעה 12:40 התקשר הסוכן מהטלפון לטלפון הסלולרי של ודים אולם לא היה מענה. בהמשך לכך, בסמוך לשעה 12:56 התקשר ודים לטלפון של הסוכן והסוכן ביקש לקנות "2 ב-300" ודים אמר שיחזור אליו.
כשתי דקות לאחר מכן, התקשר ודים לסוכן דרך יישומון ה"וואטסאפ" ואמר לו: "אין בעיה אני אארגן אותך אבל תחתוך לי חתיכה מהמנה".
בהמשך למתואר לעיל, קבעו ודים והסוכן להיפגש בקיוסק אלכסנדר בשכונה יעלים בבאר שבע (להלן: "מקום המפגש").
באותן הנסיבות, בסמוך לשעה 13:50 פגש הסוכן את ודים במקום המפגש וודים ביקש מהסוכן את הכסף ואמר לו שתכף "הבחור בא". כחמש דקות לאחר מכן, הנאשם לבדו ברכב מסוג קיה, ל.ז 30-522-72 (להלן: "הרכב") ונעצר בסמוך לוודים ולסוכן.
מיד לאחר מכן, ניגש ודים לרכב, מסר את הכסף המזומן לנאשם ונטל ממנו 2 מנות של סם מסוג קוקאין במשקל כולל של 0.28 גרם נטו (להלן: "הסם") אותן מסר לסוכן.
מיד לאחר מכן, ביקש ודים מהסוכן שיתלווה אליו לבניין סמוך ויתן לו חתיכה מהסם.
במעשים המתוארים לעיל, סחר ודים בסם מסוכן בצוותא חדא עם הנאשם מבלי שהדבר הותר לו בפקודה או מאת המנהל.
אישום מס' 2
בתאריך 21.06.23 בשעה 12:58 התקשר הסוכן לוודים דרך יישומון "הוואטסאפ" ואמר לו שהוא "צריך כמו אתמול". בתגובה, ביקש ודים לבדוק ואמר שיחזור אליו עוד מספר דקות.
בהמשך, בשעה 13:18 התקשר ודים לסוכן ואמר לו: "דיברתי איתו הוא 20 דקות פה, תבוא לקיוסק אלכסנדר" (להלן: "מקום המפגש").
באותן הנסיבות, בסמוך לשעה 13:30 הגיע הסוכן לקיוסק אלכסנדר ופגש בוודים.
ודים והסוכן המתינו במקום המפגש ובמסוך לשעה 13:55, הגיע הנאשם לבדו ברכב מסוג קיה, ל.ז 30-522-72, חלף את מקום המפגש תוך שהוא מסמן לוודים שיפגוש אותו מעבר לכביש וודים ביקש מהסוכן את הכסף.
באותן הנסיבות, העביר הסוכן לוודים כסף מזומן בסך 300 ₪. ודים ניגש לרכב ומסר לנאשם את הכסף ונטל ממנו 2 מנות של סם מסוכן מסוג קוקאין עטופות בניילון שקוף במשקל כולל של 0.28 גרם נטו (להלן: "הסם"), אותן מסר לסוכן.
מיד לאחר מכן, ביקש ודים מהסוכן שיתלווה אליו לבניין סמוך ויתן לו חתיכה מהסם.
במעשים המתוארים לעיל, סחר ודים בסם מסוכן בצוותא חדא עם הנאשם מבלי שהדבר הותר לו בפקודה או מאת המנהל.
בין הצדדים נקשר הסדר טיעון, במסגרתו תוקן כתב האישום, והנאשם הודה והורשע בעובדות ובעבירות שבכתב האישום המתוקן ת/1.
במועד שמיעת פרשת העונש, הודיעו הצדדים על הגשת כתב האישום מתוקן נוסף (ת/2 - נושא גזר דין זה), במסגרתו תוקנו טעויות שנפלו בעובדות כתב האישום המתוקן ת/1, אך ללא שינוי בהוראות החיקוק בהן הורשע הנאשם. לאור האמור, ניתן תיקון להכרעת דין, במסגרתו הורשע הנאשם בעובדות ובעבירות שבכתב האישום המתוקן ת/2, ללא שינוי בהוראות החיקוק.
לאחר מכן, טענו הצדדים לעונש, ומכאן - גזר דין זה.
ראיות לעונש
התביעה הגישה, לענין העונש, ראיות כדלקמן:
א. גיליון הרשעות קודמות פלילי (ת3/א') - לחובת הנאשם הרשעה בעבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית; הפרת הוראה חוקית; נהיגה פוחזת של רכב.
ב. גיליון הרשעות קודמות תעבורתי (ת/3ב') - לחובת הנאשם, הרשעה בעבירה של נהיגה ללא רשיון.
ג. גזר דין ת"פ 48933-09-19 ו-28139-06-19 מיום 11.05.20 להוכחת מאסר מותנה ופסילה מותנית (ת/4) - הנאשם הורשע בעבירות של החזקת סמים; הפרת הוראה חוקית; נהיגה פוחזת של רכב; נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע. הנאשם נדון ל-20 חודשי מאסר בפועל, ונדון, בין היתר, ל-6 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירת סמים מסוג פשע; 3 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה; וכן ל-12 חודשי פסילת רישיון על תנאי, שלא יעבור עבירה בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים.
ההגנה לא הגישה ראיות לעונש, אך הציגה לפני בית המשפט אישור רפואי, בו נרשם שרעיית הנאשם הגיעה לבית החולים; לא נצפה דופק עוברי; והיא זומנה לביקורת נוספת בחלוף 4 - 6 שבועות.
טענות הצדדים
התביעה הגישה טיעוניה בכתב (ת/5) והשלימה אותן על פה.
התביעה טענה לפגיעה בערכים המוגנים של פגיעה בבריאות הציבור לצד ההגנה על שלום הציבור והגנתו מפני עבירות פליליות ומפני הנזקים החברתיים הישירים והעקיפים הנגרמים כתוצאה מסמים מסוכנים.
התביעה טענה, כי הנאשם סחר בסמים בצוותא חדא עם אחר, תוך שעשה שתי עסקאות מול סוכן משטרתי סמוי, כאשר הסוכן קבע מפגשים עם האחר, אך למקום הגיע הנאשם עם הסמים, כשהוא נוהג ברכב, והוא זה שקיבל את הכסף מהאחר.
התביעה טענה, כי התנהלות הנאשם וזמינות הסמים בעבורו מעידות על מעורבות עומק בעולם הסחר בסמים.
התביעה טענה, כי יש לתת את הדעת לסוג הסם, כאשר במקרה דנן, סחר הנאשם בסם מסוכן מסוג קוקאין.
התביעה טענה, כי העסקאות נערכו במקומות ציבוריים בשעות היום, כאשר ישנם עוברים ושבים ברחוב, דבר המעיד על היעדר כל מורא.
התביעה טענה, כי למרות שהכמויות אינן גדולות, יש להתייחס לפוטנציאל הנזק הנגרם מעבירות סחר בסמים.
התביעה עתרה למתחם ענישה הנע בין 15 ועד 28 חודשי מאסר בפועל.
התביעה טענה, כי ענינו של ודים מתנהל לפני מותב אחר, שם עתרה התביעה למתחם ענישה הנע בין 22 ועד 28 חודשי מאסר, וענינו קבוע למתן גזר דין.
התביעה הפנתה להרשעתו הקודמת של הנאשם, במסגרתה נגזרו עליו, בין היתר, מאסר מותנה ופסילה מותנית שהינם ברי הפעלה, ולא היה בהם כדי להרתיעו.
התביעה עתרה להכריז על הנאשם סוחר סמים ולחלט את הכספים שנתפסו בחזקתו בעת מעצרו.
התביעה עתרה לפסילת רישיון נהיגה בפועל ועל תנאי, לאור שימוש ברכב לביצוע עבירות סמים.
התביעה עתרה לגזור את עונשו של הנאשם בחלקו הבינוני של המתחם; להפעיל את המאסר המותנה בן 6 חודשים במצטבר לעונש שיוטל; מאסרים מותנים מרתיעים; פסילה בפועל ועל תנאי של רישיון הנהיגה; הפעלת פסילה מותנית בת 12 חודשים במצטבר לכל פסילה שתושת עליו; קנס משמעותי; התחייבות להימנע מעבירה; חילוט הכסף שנתפס על הנאשם.
ההגנה טענה, כי הנאשם סחר בסמים במשקלים "מזעריים", וכי התשלום שהועבר לא היה על הצד הגבוה.
ההגנה טענה, כי לחובת הנאשם הרשעה אחת בלבד בעבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית במשקל נמוך.
ההגנה ביקשה לקחת בחשבון את נסיבותיו האישיות של הנאשם - כבן 25; צעיר אשר התחתן לאחרונה ואשתו עברה "לידה שקטה"; גדל במשפחה מעוטת יכולת; לנאשם 16 אחים מאימהות שונות.
ההגנה טענה, כי במקרים חמורים יותר, קובעים ענישה נמוכה יותר מזו שאליה עתרה התביעה.
ההגנה עתרה למתחם ענישה הנע בין 6 ועד 13 חודשי מאסר בפועל.
ההגנה עתרה לגזור את עונשו של הנאשם בחלקו התחתון של המתחם, או לכל היותר בחלקו האמצעי, לאור הרשעתו הקודמת בעבירת סמים.
ההגנה עתרה להפעיל את המאסר המותנה כך שלפחות מחציתו תהיה בחופף.
ההגנה טענה, כי העונש ההולם הוא 9 חודשי מאסר, ולאחר הפעלת המאסר המותנה - 12 חודשי מאסר.
ההגנה ביקשה להתחשב בנאשם לעניין הקנס ופסילת רישיון הנהיגה.
בדברו האחרון של הנאשם מסר, כי הוא אינו רוצה לעבור עוד עבירות והוא מעוניין לפתוח "דף חדש". הוא יודע ששגה ומצטער על מעשיו. הוא נשוי ללא ילדים.
דיון והכרעה
העבירות שעבר הנאשם חמורות.
המדובר בשתי עבירות של סחר בסם מסוכן מסוג קוקאין.
בכך, יצר הנאשם פוטנציאל לפגיעה ממשית בשלום הציבור, במרקם החיים התקין בחברה ובפריון בעבודה, שכן אין צורך להכביר מילים בדבר השפעת שימוש בסמים מסוכנים על תפקודם של צרכני הסם.
לענין זה, ראו ע"פ 6029/03 מדינת ישראל נ' שמאי פ"ד נח(2) 734:
הקוקאין הוא אחד הסמים הגורמים להתמכרות החזקה ביותר. בעקבות הפסקת השימוש בקוקאין חלים שינויים ברורים בהתנהגות המשתמש כגון תחושת נמנמת, חוסר שקט, חרדה, דיכאון, וירידה בפעילות הגופנית. צרכני קוקאין בשלבי גמילה מעידים על כך שההתמכרות לסם השפיעה על התנהגותם במשך מספר שבועות, ואפילו חודשים, לאחר הפסקת השימוש בו. במקרים רבים דווחו על התפרצויות של התנהגויות היסטריות ופסיכוטיות או התקפי חרדה, דיכאון ופאניקה.
הוסף לאמור, הפגיעה הכלכלית במדינה ובציבור בכללותו, היות שמדובר בעסקאות כספיות שכולן אינן מדווחות; לא נגבה מהן מס והן משמשות, בין היתר, למימון פעילות עבריינית או פעילות שלילית אחרת.
הגם שתיאום העסקאות נעשה מול המעורב הנוסף - ודים, הרי עולה מכתב האישום, כי הנאשם הוא שסיפק את הסמים בכל אחת מהעסקאות והנאשם הוא זה שבסופו של דבר, קיבל את הכסף לידיו.
ברשות הנאשם או בשליטתו היה סם מסוכן מסוג קוקאין, זמין, יום אחר יום.
כל אלה מביאים למסקנה, כי לנאשם תפקיד משמעותי בחוליה המפיצה את הסמים המסוכנים.
במסגרת המאבק החברה בהתפשטות נגע הסמים - על מערכת המשפט להוקיע עבירות מסוג זה - תוך הטלת עונשים מחמירים, על אלו הבוחרים לעסוק בסמים.
לא פעם נפסק, כי כאשר המדובר בעבירות מסוג זה - נדחות הנסיבות האישיות של העברין מפני צרכי השיקום.
לענין זה, ראו ע"פ 211/09 אזולאי נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים):
הענישה בעבירות מסוג זה נועדה, קודם לכל, לשרת את מטרת הגמול לעבריין על עיסוק בסם העלול לסכן חיי אדם ולפגוע בבריאות המשתמשים בו; שנית, על העונש להעביר מסר חד-משמעי של הרתעה ביחס לעבריינים פוטנציאליים, ולשמש אות אזהרה אפקטיבי לכל מי שמתכוון לקחת חלק במערכת ההעברות והסחר בסמים, תהא אשר תהא הפונקציה אותה הוא ממלא בשרשרת זו של העברת הסם מיד ליד. מזה זמן רב, מדגישים בתי המשפט בפסיקתם את חשיבות הערך הענישתי בעבירות סמים כאחד הכלים החשובים בפעילות לביעורו של נגע הסמים. ההחמרה בענישה בגין עבירות סמים משרתת את מטרות הגמול וההרתעה, שהן היעדים העיקריים של הענישה בתחום הסמים. (ההדגשות אינן במקור).
להלן, תובא פסיקה במקרים דומים:
· רע"פ 189/15 כהן נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים) - המבקש הורשע, יחד עם אחר, במספר עבירות סמים. בין היתר, מכר הנאשם סם מסוכן מסוג קוקאין לסוכן משטרתי כדלקמן: בעסקה הראשונה, מכר 0.93 גרם קוקאין תמורת 800 ₪; בעסקה השניה, מכר 0.73 גרם קוקאין תמורת 800 ₪; בעסקה השלישית, מכר 1.56 גרם קוקאין תמורת 1,100 ₪. בנוסף, תיווך המבקש לעסקת סמים, במסגרתה, מכר הנאשם 2 עמו בכתב האישום 2.5 גרם קוקאין לסוכן משטרתי, תמורת 2,000 ₪. בית משפט השלום קבע מתחם הנע בין 8 ועד 18 חודשי מאסר בפועל בגין כל עסקת סחר ובנוסף, מתחם זהה בגין עבירת תיווך אחת. ערעורו של המבקש על גזר דינו לבית המשפט המחוזי נדחה, תוך שבית המשפט המחוזי ציין, בנוגע למתחם הענישה, כי "הוא מתחם מתון שאין כל מקום להתערב בו". אף בקשת רשות הערעור לבית המשפט העליון - נדחתה.
· עפ"ג 1434-12-18 מדינת ישראל נ' נסים (פורסם במאגרים) - המשיב הורשע בשלוש עבירות סחר בסם מסוכן מסוג קוקאין לסוכן משטרתי: בעסקה הראשונה, מכר הנאשם 2.47 גרם תמורת 2,200 ₪; בעסקה השניה, מכר הנאשם 2.35 גרם תמורת 2,500 ₪; בעסקה השלישית, מכר הנאשם 2.37 גרם תמורת 2,000 ₪. בית משפט השלום גזר על הנאשם 6 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס בסך 10,000 ₪ וצו מבחן. ערעור המדינה התקבל, ועל הנאשם נגזרו 8 חודשי מאסר בכליאה ממשית, תוך שבית המשפט המחוזי הבהיר, כי בעבירות מסוג זה, לא ניתן לקבוע מתחם ענישה לריצוי בדרך של עבודות שירות.
· ת"פ 4730-11-21 מדינת ישראל נ' אבו עמרה - הנאשם הורשע בשתי עסקאות של תיווך בסם מסוכן מסוג קוקאין ועסקה אחת של סחר בסם מסוכן מסוג קוקאין, מול סוכנת משטרתית. המדובר היה במשקלים של 0.6042 גרם של סם מסוכן מסוג קוקאין תמורת 500 ₪; 0.4729 גרם של סם מסוכן מסוג קוקאין תמורת 500 ₪; 0.5372 גרם של סם מסוכן מסוג קוקאין תמורת 500 ₪. מותב זה קבע מתחם ענישה הנע בין 14 ועד 28 חודשי מאסר בפועל.
בהקשר זה יש להדגיש, סקירת הענישה הנוהגת ומתחם העונש ההולם - אינם זהים. בבואו של בית המשפט לקבוע את מתחם העונש ההולם, עליו לשקול, בין היתר, את מדיניות הענישה הנוהגת, אך שיקול זה - כמובן אינו היחיד. בהתאם לסעיף 40ט' לחוק העונשין, תשל"ז - 1977, בבואו של בית המשפט לקבוע מתחם ענישה, רשאי לקחת בחשבון מכלול שיקולים, בין היתר, נסיבות ביצוע העבירה; משך ההתנהגות העבריינית; מידת הפגיעה בערכים המוגנים; וכן, שיקולים נוספים.
תוך עריכת ההתאמות הנדרשות אל מול הפסיקה שהובאה לעיל, בהתייחס למספר העסקאות; כמות הסם בכל עסקה; טיב הסם - קוקאין; זמינות הנאשם לספק סם זה; גובה האתנן שהועבר - מוצא בית המשפט, להעמיד את מתחם הענישה כך שינוע בין 14 ועד 28 חודשי מאסר בפועל.
קביעת הענישה הספציפית בתוך המתחם
אשר לקביעת הענישה במסגרת המתחם האמור, על בית המשפט לשקול, את עברו של הנאשם; נסיבותיו האישיות והפרוגנוזה של גורמי ההערכה לגביו.
במקרה דנן, מדובר בנאשם שאין זו הסתבכותו הראשונה בעבירות סמים, ואף ריצה עונש מאסר בגין הסתבכות קודמת.
על הנאשם נגזרו, בין היתר, מאסר על תנאי ופסילת רישיון נהיגה על תנאי, אשר לא היה בהם כדי להרתיעו מלהסתבך שוב בעבירות סמים.
לזכות הנאשם תילקח הודאתו באשמה ונטילת האחריות מצדו.
עוד יקח בית המשפט בחשבון, את נסיבותיו האישיות של הנאשם, כפי שפורטו מפי ההגנה.
במכלול השיקולים, מוצא בית המשפט למקם את עונשו של הנאשם בחלקו האמצעי של הענישה, אך לאור הודאת הנאשם באשמה, תינתן לו הקלה מסוימת, כך שעונש המאסר על תנאי בן 6 חודשים מגזר הדין ת/4 יופעל חופף, במחציתו, לעונש המאסר שיוטל.
בצד עונש המאסר, יושתו עונשים נוספים בדמות מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה בפועל ועל תנאי, קנס משמעותי, וחילוט הכסף שנתפס על הנאשם.
בכל הנוגע לעיצומים הכספיים, עבירות סמים, בבסיסן, נעברות מתוך מניע של רווח כלכלי, זאת על חשבון שלום הציבור ובריאותו.
כאמור לעיל, המדובר בעבירות, בעטיין מתגלגלים סכומים גדולים של כספים בלתי מדווחים, המוצאים דרכם למימון פעילות עבריינית מסוגים שונים.
עוד מוצא בית המשפט, להכריז על הנאשם סוחר סמים ולהורות על חילוט הכספים שנתפסו על הנאשם.
על הנאשם תוטל התחייבות להימנע מעבירה, אשר יהיה בה להרתיעו מלעבור שוב עבירות סמים.
אשר לרכיב פסילת רישיון הנהיגה, מתוקף סמכותו של בית המשפט, בהתאם להוראות סעיף 37א(א) לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג - 1973 וכן סעיף 43 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א - 1961, מאחר שעל פי העובדות המוסכמות בכתב האישום המתוקן ת/2 - עשה הנאשם שימוש ברכב מנועי על מנת לספק את הסמים המסוכנים - מוצא בית המשפט להורות על פסילת רישיון הנהיגה של הנאשם, בפועל ועל תנאי, לתקופה מתאימה.
בית המשפט מוצא להפעיל פסילת רישיון הנהיגה על תנאי בת 12 חודשים מגזר הדין ת/4 . לאור הודאת הנאשם באשמה ונטילת האחריות מצדו, תופעל, כך שחציה יהיה בחופף לפסילה שתוטל וחציה - במצטבר.
סיכום
לאחר שבית המשפט שמע טיעוני הצדדים על פה; עיין בראיות לעונש; עיין בפסיקה שהוגשה; שמע דברו האחרון של הנאשם; גוזר על הנאשם את העונשים כדלקמן:
א. 18 חודשי מאסר;
ב. הפעל מאסר מותנה בן 6 חודשים מגזר הדין ת/4, כך שמחציתו בחופף והיתרה - במצטבר;
ג. סך הכל, ירצה הנאשם עונש מאסר בפועל בן 21 חודשים, בניכוי ימי מעצרו בהתאם לרישומי שב"ס;
ד. 12 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו של הנאשם ממאסר, והתנאי - שהנאשם לא יעבור עבירה בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג - 1973, או עבירה בניגוד לחוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, תשע"ג - 2013, שהיא מסוג פשע;
ה. 6 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו של הנאשם ממאסר, והתנאי - שהנאשם לא יעבור עבירה בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג - 1973, או עבירה בניגוד לחוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, תשע"ג - 2013, שהיא מסוג עוון;
ו. 4 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו של הנאשם ממאסרו, והתנאי - שהנאשם לא יעבור עבירה בניגוד לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א - 1961, סעיף 43;
ז. קנס בסך 15,000 ₪ או 120 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב - 15 תשלומים שווים החל מיום 15.08.24 ובכל 15 לחודש העוקב. לא יעמוד הנאשם באחד התשלומים במועד - תעמוד היתרה לפירעון מידי;
ח. הנאשם יצהיר על התחייבות בסך 10,000 ₪ להימנע, בתוך שלוש שנים מיום שחרורו ממאסר, מכל עבירה המפעילה את אחד המאסרים המותנים בתיק זה. לא יצהיר הנאשם כאמור - ייאסר למשך 35 יום;
ט. בית המשפט מכריז על הנאשם סוחר סמים ומורה על חילוט סכומי הכסף שנתפסו עליו, לטובת קרן החילוט למאבק בסמים המסוכנים;
י. פסילה בפועל מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לרכב מנועי למשך שנה;
יא. הפעל פסילה על תנאי למשך שנה מגזר הדין ת/4, כך שחציה בחופף והיתרה במצטבר;
יב. סך הכל, ירצה הנאשם פסילה בפועל של רישיון הנהיגה למשך 18 חודשים. על הנאשם להפקיד רשיונו, או תצהיר מתאים, במזכירות בית המשפט, עד ליום העסקים הראשון שלאחר שחרורו ממאסר. מובהר לנאשם, כי החל ממועד זה - כל עוד לא הופקד הרישיון - יהיה הנאשם פסול מלנהוג, אך הפסילה לא תימנה;
יג. פסילה מקבל ומהחזיק רישיון נהיגה לרכב מנועי, בת שנה, על תנאי. תקופת התנאי -למשך 3 שנים מיום סיום הפסילה בפועל;
יד. השמדת הסמים המסוכנים - בחלוף תקופת הערעור.
ניתנה היום, י"ד סיוון תשפ"ד, 20 יוני 2024, במעמד הצדדים.