ת"פ 40423/08/20 – רשות המיסים, היחידה המשפטית מחוז מרכז-מע"מ פלילי נגד ארדיס מוחלאס,מרקי בר הרצליה בע"מ
בית משפט השלום בתל אביב - יפו
|
ת"פ 40423-08-20 רשות המיסים,היחידה המשפטית מחוז מרכז-מע"מ פלילי נ' מוחלאס ואח'
|
|
מספר בקשה: 26 |
|
לפני כבוד השופטת בכירה יעל פרדלסקי
|
||
המבקשת: |
רשות המיסים, היחידה המשפטית מחוז מרכז-מע"מ פלילי |
|
נגד
|
||
המשיבים: |
1. ארדיס מוחלאס 2. מרקי בר הרצליה בע"מ |
|
|
||
החלטה |
1. בפניי בקשה לאפשר למבקשת לתקן את כתב האישום באופן שיתווספו 2 עדים לרשימת עדי התביעה- אמיר מסעוד וחלד אלהוארי (להלן: "העדים"), אשר ביום 10.11.22 וביום 24.10.22 הורשעו על פי הודאתם במיוחס להם בכתבי האישום שהגישה המאשימה כנגדם, בגין ביצוע עבירות על חוק מס ערך מוסף, התשל"ה- 1975 וזאת על מנת להגיע לחקר האמת.
2. ב"כ הנאשמים מתנגד לבקשה. בתמצית אציין כי ב"כ הנאשמים טען כי עוד בטרם החלה להשמע פרשת תביעה ,הגיש בקשה לזמן את העדים כעדי הגנה. המאשימה לא התגדה לבקשה ובית משפט נעתר לבקשה .המאשימה יכלה לזמן לזמן את העדים בטרם הוכרע דינם ולא ברור מדוע לאחר כ-8 חודשים הגישה המאשימה את בקשתה ויש בבקשה מקצה שיפורים וחוסר תום לב בניהול ההליך.
3. דיון והכרעה:
א. סעיף 92(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב- 1982 קובע:
"בית המשפט רשאי, בכל עת שלאחר תחילת המשפט, לבקשת בעל דין, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, ובלבד שניתנה לנאשם הזדמנות סבירה להתגונן".
ב. בפסיקה נקבע, כי לבית משפט סמכות לאשר תיקון כתב אישום על מנת להגיע לחקר האמת וזאת תוך שמירה על הוגנות ההליך המשפטי והקפדה על האיזון בין עוצמתה של התביעה לבין זכויותיו של הנאשם [ראה לעניין זה רע"פ 2581/14 יקותיאלי נ' מדינת ישראל (12.2.15)], כשעל בית המשפט לאזן בין שני שיקולים: האינטרס הציבורי הכללי, שלפיו ראוי לאפשר את תיקון כתב האישום באופן שיתרום לגילוי האמת ומנגד, זכותו של הנאשם לקיום הליך הוגן.
יפים לענין זה דברי כבוד השופט כבוב בת"פ (מחוזי ת"א) 40213/05 מדינת ישראל נ' גבעוני (13.2.08):
"ככלל מעודד המחוקק את תיקון כתב האישום כדי לאפשר לבית המשפט לעשות משפט צדק ולהגיע לחקר האמת. הכלל הוא שכל עוד אין בתיקון כדי לגרום לפגיעה בזכויותיו של נאשם להליך הוגן, יתיר בית המשפט את תיקון כתב האישום ובלבד שיכולתו של הנאשם להתגונן לא תקופח כתוצאה מהתיקון".
4. לאחר ששקלתי את הבקשה ואת התנגדות ב"כ הנאשמים, ותוך שאני ערה לכך שנשמעו עדי התביעה והוגשו ראיות, מצאתי להיעתר לבקשה על מנת להגיע לחקר האמת, כשלא מצאתי שיש בתיקון המבוקש כדי לגרום לפגיעה בזכויותיהם של הנאשמים להליך הוגן. יחד עם זאת מצאתי, שככל שב"כ הנאשמים יסבור שיש לזמן עדי תביעה בשנית לאור התיקון בכתב האישום, אאפשר זאת, על מנת שיכולתם של הנאשמים להתגונן לא תקופח כתוצאה מהתיקון.
לאור החלטתי, אני מורה למזכירות להחזיר לב"כ הנאשמים את הכספים שהופקדו הנאשמים, ככל שהופקדו , לצורך זימון העדים כעדי הגנה.
מזכירות תשלח החלטה לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, בא' סיוון תשפ"ג, ב21 מאי 2023, בהעדר הצדדים.
