ת”פ 47935/01/13 – מדינת ישראל נגד סלאמה אלענאמי – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 47935-01-13 מדינת ישראל נ' אלענאמי
|
|
25 מרץ 2014
|
1
בפני כב' השופט ד"ר יובל ליבדרו |
|
המאשימה: |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד מוחמד אבו צבייח והמתמחה דני בקר |
נגד
|
|
הנאשם: |
סלאמה אלענאמי - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד אלכס גאוסקין |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הרישום הפלילי של הנאשם והמאסר המותנה הוגשו וסומנו ת/1.
ניתנה והודעה היום כ"ג אדר ב תשע"ד, 25/03/2014 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום, המייחס לו עבירה של החזקת סם לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7 (א) + (ג) סיפא, לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973.
2. בהתאם לעובדות כתב האישום ביום 7.5.2012, בכביש 25, החזיק הנאשם ברכבו, סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של 10.8792 גרם לצריכה עצמית.
3. במסגרת ההסדר הוסכם כי יתקבל בעניינו של הנאשם תסקיר של שרות המבחן.
2
מהתסקיר עולה כי הנאשם כבן 45, נשוי ומתגורר בפזורת ערוער ועובד באולם אירועים בנתיבות בתפקידים כלליים. הנאשם מסר כי נמנע בשנים האחרונות משימוש בסם. מבדיקה שתן שבוצעה לנאשם לימדה כי הנאשם לא צורך סמים. שרות המבחן אומנם ציין כי הנאשם לא שיתף מעצמו, באופן פתוח ואולם התרשם כי הנאשם מתפקד באופן חיובי, משולב בעבודה מסודרת וכי ההליך המשפטי מהווה עבורו גורם הרתעתי ומציב גבולות. נוכח האמור, המליץ שרות המבחן להשית על הנאשם של"צ בהיקף של 140 שעות.
4. בהתאם לתסקיר, הסכימו הצדדים לעתור במשותף להארכת מאסר מותנה, לשל"צ בהיקף של 140 שעות, לקנס בסך של 1,500 ₪, חתימה על התחייבות להימנע מביצוע עבירה ולפסילת רישיון נהיגה מותנית. עוד הוסכם כי המאשימה תוכל לעתור גם לפסילת רישיון נהיגה בפועל.
5. בהתחשב בהודאת הנאשם, הודאה שיש בה משום קבלת אחריות וחסכון בזמן שיפוטי; בהתחשב בנסיבות ביצוע העבירה; בהתחשב בחלוף הזמן ובהתחשב בהמלצת שרות המבחן, אני מוצא לנכון לכבד את ההסדר. הסדר זה הינו סביר ומאזן נכונה בין האינטרס הציבורי לאינטרס האישי של הנאשם.
אציין עוד, כי מצאתי לאמץ את ההסדר גם בשים לב לעובדה שההסכמה העונשית בין הצדדים, שעמדה בבסיס ההסדר, נמצאת בגדרי מתחם העונש ההולם את האירוע מושא כתב האישום.
באשר לשאלת פסילת רישיון נהיגה בפועל, סבורני כי במקרה דנן ניתן להסתפק בפסילה מותנית וזאת נוכח חלוף הזמן מאז ביצוע העבירה, תוצאת הבדיקה שנעשתה לנאשם בשרות המבחן המלמדת על אי שימוש בסם והמרחק הרב שבין מקום מגוריו של הנאשם לבין מקום עבודתו, מה שמצריך את הנאשם לנהוג. שלילת הרישיון בפועל עשויה להוביל לפיטוריו של הנאשם ולקשיים בביצוע השל"צ, תוצאות שלטעמי, יש להימנע מהן.
6. אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. אני מחדש ומאריך בשנתיים מהיום את המאסר המותנה בן 6 חודשים שהוטל על הנאשם במסגרת ת.פ 5674/08 (שלום באר שבע).
ב. קנס בסך 1,500 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב- 5 שיעורים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 1.6.2014.
3
ג. הנאשם יחתום על התחייבות כספית על סך 5,000 ₪ שלא לעבור עבירה בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים וזאת לתקופה של 3 שנים מהיום. אם לא תחתם ההתחייבות תוך 7 ימים, ייאסר הנאשם ליומיים.
ד. ניתן בזאת צו של"צ בהיקף של 140 שעות.
בהתאם לתוכנית שהוצגה לעיוני הנאשם יבצע את השל"צ בתפקידי אחזקה במועצה הדתית בנתיבות ויסיימו בתוך שנה מהיום.
הובהרה לנאשם חשיבות שיתוף הפעולה עם שרות המבחן בביצוע עבודות השל"צ ונפקות העדר שיתוף הפעולה.
ה. הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה למשך 6 חודשים וזאת על תנאי שלא יעבור עבירה בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים במשך שנתיים מהיום.
ניתן בזאת צו להשמדת המוצג - סמים וזאת בכפוף לחלוף תקופת הערעור.
העתק מגזר הדין ישלח לשרות המבחן.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לבית המשפט המחוזי.
ניתן והודע היום כ"ג אדר ב תשע"ד, 25/03/2014 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
הוקלד על ידי שרונה מימון
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)