ת”פ 48014/11/13 – מדינת ישראל נגד אשר חננייב,אלכסי וינקור
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 48014-11-13 מדינת ישראל נ' חננייב ואח'
|
|
02 ספטמבר 2014 |
1
|
בפני כב' השופט חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
1. אשר חננייב 2. אלכסי וינקור |
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד נויה שטרק
הנאשמים וב"כ - עוה"ד כהנא
החלטה לנאשם 1
נדחה למענה לנאשם 1 ליום 11.11.14 שעה 09:00.
הנאשם מוזהר בחובת התייצבותו.
ניתנה והודעה היום ז' אלול תשע"ד, 02/09/2014 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
2
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום. לפיכך הנני מוצא את הנאשם אשם בעבירות אשר יוחסו לו בכתב האישום: החזקת סם לצריכה עצמית - עבירה על סעיף 7 (א) + (ג) סייפא לפקודת הסמים המסוכנים והגרלות והימורים אסורים - עבירה על סעיף 225 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 ובכך יורשע.
ניתנה והודעה היום ז' אלול תשע"ד, 02/09/2014 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירות של ארגון הימורים והחזקת סם לצרכיה עצמית. מדובר בכך שבאוקטובר 2012 ארגן וניהל משחקים אסורים במקום השייך לאדם אחר ובו 14 מכונות משחק. באותה הזדמנות החזיק כ-3 גרם נטו של סם מסוג חשיש.
לחובת הנאשם הרשעה קודמת במספר עבירות רכוש ואלימות בעטייה אף ריצה תקופת מאסר בעבודות שירות, אך אין לחובתו הרשעות בעבירות דומות לאלה שבכתב האישום הנוכחי ואף אותה הרשעה קודמת הינה ישנה ומאז התרחשותה חלפו כ-10 שנים. אין לנאשם תיקים פתוחים נוספים ומאז ביצוע המעשים חלף פרק זמן משמעותי ואני שומע כי הנאשם שינה את דרכיו. בנסיבות אלה ההסדר שבמרכזו עונש מאסר צופה פני עתיד סביר. יחד עם זאת, בהיבט הכספי יש מקום ליתן מענה עונשי משמעותי בהתחשב באופי העבירות ובעיקר בעבירה של ניהול משחקים אסורים שמטרתם אחת ויחידה, מטרה של בצע כסף. לצד זאת תילקח בחשבון העובדה כי הנאשם לא היה הבעלים של אותו מקום אלא רק מי שארגן את הפעילות.
אשר על כן, הנני דן הנאשם לעונשים הבאים:
3
1. 5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא יעבור הנאשם כל עבירה שעניינה ארגון, ניהול או בעלות על מקום לשם משחקים אסורים.
2. 3 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך שנתיים מהיום לא יעבור הנאשם כל עבירה על פקודת הסמים המסוכנים.
3. קנס בסך 2,500 ₪ או 50 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-3 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 10.10.14. ככל שקיימת הפקדה באחד מתיקי המעצר יקוזז סכום ההפקדה מהקנס וזאת לבקשת הנאשם.
הסמים יושמדו.
המזכירות תסרוק את המסמך ע/1.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ז' אלול תשע"ד, 02/09/2014 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
הוקלדעלידידוריתסבג
