תת"ע (חיפה) 1030-06-23 – מדינת ישראל נ' אדינייב יגאל
תת"ע (חיפה) 1030-06-23 - מדינת ישראל נ' אדינייב יגאלשלום חיפה תת"ע (חיפה) 1030-06-23 מדינת ישראל נ ג ד אדינייב יגאל בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בחיפה [17.10.2024] כבוד השופט אור לרנר החלטה
בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הנאשם.
עיון באישור המסירה הנמצא בתיק (במ/1), מלמד כי זה נשלח לכתובתו הרשומה של הנאשם (והוא אינו טוען אחרת) ועליו מספר הדו"ח הנכון וכן מספר תעודת הזהות של המבקש והכתובת המפורטת. אישור המסירה חזר בציון "לא נדרש" ועליו שם עובד הדואר, חתימתו ותאריך המסירה (11.6.23, העומד בקו ישיר עם תאריך פתיחת התיק ומועד הדיון. די בכך להקים את חזקת המסירה ואין בטענות בעלמא אותן העלה הנאשם כדי לסתור אותה (ר' לדוגמא רע"פ 8427/17 אמנון סאלם (25.3.8)).
גם טענות הנאשם בעניין עיוות הדין הינן טענות כלליות שלא די בהן על מנת להשיב הגלגל לאחור, במיוחד כאשר הנאשם מעלה טענות בגין דו"ח המדבר על נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף, בעוד האישום שבנדון הוא בגין עבירת מהירות.
בשולי הדברים ומעבר לדרוש, אציין כי בניגוד לנטען הנאשם לא נפסל בפועל בגין תיק זה ואף לא מילא אחר החלטתי הקובעת כי עליו להגיש פירוט ניקוד ואמצעי תיקון קודמים.
נוכח האמור הבקשה נדחית ופסק הדין יעמו דע לכנו.
זכות ערעור כחוק.
להודיע לצדדים.
ניתנה היום, ט"ו תשרי תשפ"ה, 17 אוקטובר 2024, בהעדר הצדדים.
|
