תת"ע (חיפה) 11064/02 – מ.י. לשכת תביעות חיפה-משטרת ישראל נ' גיורא חדד
תת"ע (חיפה) 11064/02 - מ.י. לשכת תביעות חיפה-משטרת ישראל נ' גיורא חדדשלום חיפה תת"ע (חיפה) 11064/02 תת"ע (חיפה) 11066/02 תת"ע (חיפה) 11065/02 תת"ע (חיפה) 11063/02 תת"ע (חיפה) 11062/02 מ.י. לשכת תביעות חיפה-משטרת ישראל נ ג ד גיורא חדד בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בחיפה [10.12.2024] כבוד השופט תומר שלמה בן חמו החלטה
בפניי בקשה להנפקת אישור הפקדה .
המבקש הורשע ונגזר דיונו ביום 5/2/2007 בין יתר רכיבי הענישה שהוטלו עליו נפסל המבקש לתקופה של 36 חודשים, בית המשפט ציין בגזר דינו כי הפסילה תחושב מיום הפקדת רשיון הנהיגה או תצהיר תחתיו, בחלוף 17 שנה ביום 18/11/24 הגיש המבקש תצהיר ובו טען כי עוד בשנת 2002 נלקח רשיון הנהיגה שלו על ידי שוטר ואין ברשותו רשיון נהיגה ועל כן מבקש להנפיק אישור הפקדה מיום גזר הדין. המשיבה מתנגדת לבקשה, טוענת כי מדובר בבקשה לחישוב פסילה רטרואקטיבית על המבקש היה להפקיד את רישיון הנהיגה פיזית במזכירות ביהמ"ש או תצהיר בהתאם לסעיף 42 (ב) לפקודת התעבורה, ומפנה להלכת ג'אבר
פקודת התעבורה ותקנותיה מכילות הסבר שיש בו רצף משפטי, לוגי וכרונולגי לעניין כניסתה לתוקף של פסילת רישיון הנהיגה והפעולות המתחייבות מן הפסילה.
סעיף 556 א' לתקנות התעבורה , התשכ"א - 1961 (להלן: "תקנות התעבורה) קובע כי "נפסל בעל רישיון נהיגה על ידי ביהמ"ש המחזיק ברשיונו, ימציא בעל הרישיון את רישיון הנהיגה שלו לאותו ביהמ"ש שהורה על פסילתו מיד לאחר שנועדה לו על הפסילה.
סעיף 557 (ב) לתקנות התעבורה מאפשר לבעל רשיון להפקיד תצהיר חלף רשיון נהיגה שאבד אזיי יחל מרוץ תקופת הפסילה מיום שהומצאה ההצהרה לרשות שהטילה אותה.
|
|
כאמור המבקש לא הפקיד את רשיון הנהיגה שלו הרציונאל שבהפקדת רישיון ממחיש לבעל הרישיון את עובדת כניסתו לתוקף של הפסילה, ואת משמעותה המלאה והמוחשית של פסילה זו. וכי רק מי שימציא את הרישיון יחל מרוץ תקופת הפסילה שנקבעה על ידי ביהמ"ש.
המבקש לא פעל על פי הוראת ביהמ"ש ולא הפקיד את הרישיון או תצהיר תחתיו והיום מבקש הוא לחשב רטרואקטיבית את תקופת הפסילה . טענת המבקש היום כי לפני למעלה מ22 שנה נלקח רשיון הנהיגה שלו הועלתה לראשונה, טענה זו לא נטענה במעמד גזר הדין לא פורט במסגרת איזה הליך נלקח הרשיון ולא צורפה כל אסמכתא .
בבש"פ 9075/12 מוחמד ג'אבר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו 14.4.14] אליו הפנתה המשיבה בתגובתה שם נתפס רשיון הנהיגה של הנפסל במסגרת החקירה באותו התיק ובית המשפט העיר כי אין לחייב אדם שרשיונו נלקח ממנו במהלך חקירה משטרתית בהמצאת תצהיר חלף הפקדת הרשיון אך אין מדובר במקרה דומה שכן רשיון הנהיגה מעולם לא נתפס בתיק זה, המבקש לא עשה כל פעולה אקטיבית להפקדת רשיון או תצהיר .
לעניין חישוב תקופת הפסילה, כבוד השופט סולברג בבש"פ ג'אבר (פסקה 14) קבע כי "משגזר בית המשפט את הדין סיים זה את מלאכתו, העניין אינו פלילי אלא מנהלי, " פרשנותו הישומית של גזר הדין מעת הינתנו נתונה לרשות הרלוונטית אשר אמונה על ביצועו, ואינה מונחת עוד לפתחו של בית המשפט. ודוק , אי הפקדת הרשיון במזכירות בית המשפט היא ארוע או מחדל חדש, שמועדו הוא לאחר מתן גדר הדין וכפועל יוצא ממנו ולא מגזר הדין נוצרה המחלוקת בנושא חישוב מניין ימי הפסילה משעה שבית המשפט קם מכסאו..... אמור מעתה כי הסמכות נתונה לרשות הרישוי "
על כן הבקשה נדחה, על המבקש לפנות לרשות הרישוי לחישוב תקופת הפסילה.
ניתנה היום, ט' כסלו תשפ"ה, 10 דצמבר 2024, בהעדר הצדדים.
|
