תת"ע (צפת) 5268-06-23 – מדינת ישראל נ' גיא רפאל
תת"ע (צפת) 5268-06-23 - מדינת ישראל נ' גיא רפאלשלום צפת תת"ע (צפת) 5268-06-23 מדינת ישראל נ ג ד גיא רפאל בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בצפת [11.12.2024] גזר דין
רקע 1. ביום 22.02.2024, הנאשם הורשע על פי הודאתו, בביצוע העבירה של עקיפה מסוכנת כשהדרך לא היתה פנויה, לפי תקנה 47(ד) לתקנות התעבורה, תשכ"א- 1961 (להלן:"התקנות") בכך שביום 14.04.23 הנאשם נהג ברכב בכביש 808 ועקף רכב אחר כשהדרך לא פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר ביצוע העקיפה בביטחה, ובכך גרם לסיכון נסיעת הרכב האחר.
2. לבקשת ובהסכמת הצדדים גזר דין זה ניתן בהעדר התייצבות.
טיעוני הצדדים 3. ב"כ המאשימה הפנתה לעבר התעבורתי של הנאשם, טענה לנסיבות ביצוע העבירה, שלצדה קבועה פסילת מינימום, ועתרה להטלת פסילה, שלא תפחת מהמינימום, פסילה מותנית וקנס מרתיעים. היא הגישה גיליון הרשעות (ת/1).
4. ב"כ הנאשם טען שהנאשם הודה בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי יקר, כאשר העבירה בוצעה במקום בו קו מקווקו ולא קו רצוף. הוא טען למורכבות התקופה ועתר להסתפק בפסילה מותנית ולחילופין עונש קצר ופסילה מידתית. הנאשם הוא בעלים של מפעל לתעשיות ביטחוניות רתום 24/7 לטובת רכבים ממוגנים, ובימי המלחמה החברה זכתה במכרז בהתאם. הם עובדים סביב השעון והוא לאורך שנים מתעסק בתעשיות הללו גם עם רפאל. חלק מעברו בגין רכבי חברה והנאשם יפעל להסבתם.
|
|
בהמשך, ב"כ הנאשם השלים את טיעוניו בכתב לרבות שהמפעל פועל תחת צו גיוס החל מיום ה- 08.10.23 ופועל במתכונת חירום, כאשר המפעל מספק שירותים בעיקר לצה"ל וכן לתעשיות ביטחוניות. הוא טען לזכייה במכרזים הרלוונטיים לתקופה הקשה והמלחמה במדינה וצירף אישורים וכן כי הנאשם משמש כנהג המבחן כמנהל הטכני הראשי של המפעל ומרכז תחתיו את כל פעילות התכנון והייצור. הוא הגיש תעודת עוסק מורשה, תעודת שינוי שם של החברה, פרוטוקול מורשה חתימה, אישור מפעל למתן שירותים קיומיים, אישור מפעל חיוני, והודעות זכייה במכרזים.
קביעת מתחם העונש ההולם 5. קביעת מתחם העונש ההולם למעשה העבירה נעשית בהתאם לעיקרון ההלימה. לשם כך יש להתחשב בערך החברתי שנפגע, במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנוהגת ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
6. במקרה דנן הערך החברתי שנפגע הוא הגנה על שלמות גופם וביטחונם של משתמשי הדרך. באשר למידת הפגיעה בערך החברתי, לקחתי בחשבון שבפועל לא נגרם נזק.
7. בענייננו ובהתאם להוראות הפקודה קיימת פסילת חובה בגין עבירת עקיפה מסוכנת, כאשר בית המשפט רשאי בנסיבות ייחודיות להורות על תקופת פסילה קצרה יותר. בהתאם לכך ולאחר בחינת מדיניות הענישה הנוהגת ניתן לקבוע כי מתחם העונש מתחיל בפסילה קצרה מתקופה של שלושה חודשים ועד פסילה ארוכה מתקופה זו, וזאת לצד רכיבי ענישה נוספים.
8. במסגרת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, שהובאו בפניי במסגרת כתב האישום וטיעוני הצדדים, לקחתי בחשבון שלא התלוו עבירות נוספות.
9. במאזן השיקולים, אני מוצאת לקבוע כי מתחם העונש ההולם לאירוע בנסיבותיו, מתחיל מפסילה בפועל קצרה מתקופה של 3 חודשים ועד 6 חודשים, וזאת לצד רכיבי ענישה נוספים.
גזירת העונש המתאים לנאשם 10. בגזירת עונשו של כל נאשם אל לו לבית המשפט ללכת שבי אחר חומרת העבירה והענישה הנוהגת במקרים דומים, אלא חובה עליו לבדוק את נסיבות המקרה הספציפי העומד בפתחו.
11. לא נעלם מעיני עברו התעבורתי של הנאשם, נוהג משנת 1988, קרי מזה 36 שנים, לחובתו 63 הרשעות קודמות (15 ב- 10 השנים האחרונות), 3 הזמנות לדין (אחת משנת 2018 ב- 10 השנים האחרונות), ללא עבר דומה.
12. כן, שקלתי את הודאת הנאשם בהזדמנות הראשונה והחיסכון בזמן שיפוטי ייקר. |
|
13. בנוסף, שקלתי את נסיבותיו האישיות תעסוקתיות של הנאשם, על רקע מלחמת "חרבות ברזל" והתקופה הבטחונית החריגה שעוברת המדינה מאז ה- 07.10.23, לרבות החיוניות הביטחונית של העסק של הנאשם, כפי שהוכח לי בתיעוד מתאים.
14. סבורני שבמקרה זה, עבודת הנאשם מחייבת בחינת השלכות העונש על הפן הביטחוני של המדינה. מכאן, התרשמתי כי ניתן לסטות באופן חריג מפסילת המינימום ולהסתפק בפסילה קצרה יותר, תוך איזון עם יתר רכיבי הענישה.
15. במכלול הדברים אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 1. אני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של חודש, במצטבר לכל פסילה אחרת. הנאשם יפקיד את רישיונו עד ליום 12.01.25 שעה 12:00 . מובהר לנאשם כי החל מהמועד האמור הוא יהיה פסול מלנהוג, אך מרוץ תקופת הפסילה יתחיל רק עם הפקדת רישיון הנהיגה שלו במזכירות בית משפט זה או בכל בית משפט אחר.
2. 3 חודשי פסילה על תנאי מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים עבירה שעליה הורשע בתיק זה או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה לפקודת התעבורה או עבירה של נהיגה בזמן הפסילה בניגוד לסעיף 67 לפקודת התעבורה, ויורשע בשל העבירה הנוספת תוך התקופה האמורה או לאחריה.
3. קנס בסך 1,500 ₪ או 6 ימי מאסר תמורתו; הקנס ישולם תוך 90 יום מהיום.
החוב מועבר למרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות ברשות האכיפה והגבייה, בהתאם למועדים והתשלומים שקבע בית המשפט.
ניתן יהיה לשלם את הקנס כעבור שלושה ימים מיום מתן גזר הדין לחשבון המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות ברשות האכיפה והגבייה באחת מהדרכים הבאות: · בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה, www.eca.gov.il · מוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון 35592* או בטלפון ***-******* · במזומן בכל סניף של בנק הדואר - בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בשוברי תשלום).
ככל שקיים פיקדון במסגרת התיק, אני מורה על החזרתו לידי הנאשם וזאת בכפוף לכל דין ו/או עיקול.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
|
|
ניתן היום, י' כסלו תשפ"ה, 11 דצמבר 2024, בהעדר הצדדים.
|
