תת”ע 10556/05/13 – מדינת ישראל נגד יחזקאל נבון
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו |
|
|
05 אוקטובר 2014 |
תת"ע 10556-05-13 מדינת ישראל נ' נבון
|
1
בפני |
כב' השופט עופר נהרי
|
||
בעניין: |
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
|
נגד |
||
|
נאשם |
יחזקאל נבון
|
|
הכרעת דין |
|||
כלפי הנאשם הוגש כתב אישום אשר בו נטען כי
בצומת הרחובות קיבוץ גלויות והרצל בתל אביב נהג הוא ברכב (באופנוע) ובעת שהרכב היה
בתנועה השתמש הוא עפ"י הטענה בטלפון שלא באמצעות דיבורית וזאת בניגוד לתקנה
הנאשם כפר במיוחס לו ולפיכך התקיים דיון הוכחות.
מטעם התביעה העיד השוטר מר צחי נתן ובמסגרת עדותו הוגש הדו"ח שערך (סומן ת/1).
מטעם ההגנה העיד הנאשם.
מסקנתי בעקבות מתן הדעת לעדויות ולראיות הינה שעלה בידי התביעה להוכיח כנדרש את אשר יוחס לנאשם.
ואלה נימוקיה המפורטים של הכרעת הדין:
לא היתה מחלוקת בפי הנאשם על כי אכן הוא עשה את דרכו כשהוא רוכב על אופנוע בצומת בו עסקינן ובכיוון שתואר ע"י השוטר.
2
מעדות השוטר - כמו גם מעדותו של לא אחר מאשר הנאשם עצמו - עולה שהשוטר עמד בקירבה רבה מאוד לצומת ולמקום האירוע.
הנאשם ציין בעדותו כי לא ראה את השוטר קודם לכך שהשוטר הורה לו לעצור.
הנאשם בחר לחקור את השוטר בחקירה נגדית קצרה אשר לא מצאתי כי היא בה כדי לסתור בכל דרך את פרטי עדות השוטר.
לא נסתר כי לשוטר היתה תצפית ראויה.
לא נסתר כי השוטר שמר על קשר עין רצוף.
האירוע התרחש באור יום (בשעה 11:14 בבוקר).
השוטר ערך דו"ח מפורט אשר מן המצוי בו עולה כי הוא היה מרוכז במתרחש ובהתנהלותו של הנאשם.
זאת ועוד: הנאשם אף סיפר בעדותו בבית המשפט כי הוא אכן החזיק את מכשיר הטלפון הנייד בידו, אך טען כי אך ניתק שיחה, וכן טען כי עשה כן בעת שהאופנוע היה בעמידה ולא בתנועה.
השוטר עשה עלי רושם מהימן ואובייקטיבי בעדותו ואני נותן אמון בעדותו של השוטר על כי תוך כדי ביצוע פניית הנאשם עם אופנועו בצומת, ובהיותו של הנאשם בתנועה, אחז הנאשם את הטלפון הנייד בידו השמאלית מול פניו, ובידו הימנית אחז את הכידון, וכשראה הנאשם את השוטר אזי הכניס הנאשם את הטלפון לכיס.
3
למעשה, כאמור, הנאשם מכיר בכך שהוא (כפי שגם טען השוטר) אכן אחז את מכשיר הטלפון בידו (לדבריו כדי לנתק שיחה שהוא קיים לפני כן, ואינו זוכר, לדבריו, מה היה משכה של השיחה הנ"ל) ואח"כ הכניס (כפי שגם טען השוטר) את המכשיר לכיסו, אך טוען הנאשם כאמור שהדבר נעשה בעמידה ולא בתנועה.
בהינתן התרשמותי הישירה מן העדויות, אני נותן כאמור אמון בעדותו של השוטר על כי הנאשם היה בעת הרלבנטית בתנועה ולא בעמידה .
הנאשם טען כי אופנועו שוקל 500 ק"ג (חצי טון) וכי לא ניתן להחזיק בו בסיבוב רק ביד אחת וביד השניה לאחוז בטלפון.
הנאשם אגב לא הביא כל ראיה לכך שאופנועו שוקל לא פחות מחצי טון וגם לא הביא ראיה על כי לא ניתן לנוע עמו, ולו כברת דרך קצרה , כאשר רק יד אחת אוחזת בכידון.
אציין כי שמתי לנגד עיני כנדרש את דבר היות עד תביעה יחיד בתיק זה.
לאחר כל זאת וכשאני נשען על עדותו של השוטר אשר כאמור מצאתי שהיא לא נסתרה ואף במידה לא מעטה גם חוזקה בפרטי עדותו של הנאשם, מורשע בזאת הנאשם בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.
ניתנה היום, 5 אוקטובר 05 אוקטובר 2014, במעמד הצדדים.
