תת"ע 145/07/20 – מדינת ישראל נגד גלאל דיאב
תת"ע 145-07-20 מדינת ישראל נ' דיאב
|
30 מרץ 2023 |
1
לפני כבוד השופטת אסתר טפטה גרדי |
||
בעניין: |
1 מדינת ישראל באמצעות עו"ד דניאלה איתן עו"ד מלי בנזינו |
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
1 גלאל דיאב באמצעות עו"ד לוטפי דיאב |
|
|
|
הנאשם |
גזר דין |
1. הנאשם הורשע, בהתבסס על הודאתו, בעבירות של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע וחלפו למעלה משנתיים, כשרישיון הנהיגה פקע ביום 18.8.12 וללא תעודת ביטוח תקפה.
2. כעולה מכתב האישום נהג הנאשם ביום 22.6.20, סמוך לשעה 1:37, ברכב פרטי, מסוג "ב.מ.וו", מ.ר. 6205416, בטמרה, כשרישיונו פקע ביום 18.8.12 וללא תעודת ביטוח תקפה.
3. המאשימה עותרת להפעלת המאסר המותנה, בן 4 חודשים, שתלוי ועומד נגד הנאשם, פסילה שלא תפחת משנה, תוך הפעלת פסילה מותנית, מאסר מותנה, פסילה מותנית וקנס. לטענת המאשימה מתחם הענישה נע ממאסר מותנה ועד למספר חודשי מאסר, פסילה קצרה עד 18 חודשי פסילה, פסילה מותנית וקנס. ב"כ המאשימה ביקשה למקם את הנאשם ברף הבינוני-גבוה של המתחם בהדגישה כי הנאשם הורשע בעבירה של פקיעת רישיון נהיגה ארוכת שנים, ויש לראותו כנהג בלתי מורשה. עוד טענה המאשימה כי הנאשם אוחז ברישיון נהיגה משנת 2005, וצבר לחובתו 24 הרשעות קודמות, בהן נהיגה בפקיעה ובפסילה. נטען כי הנאשם נהג, ביודעין, חרף מאסר מותנה ופסילה מותנית, בני 4 חודשים, שריחפו מעל ראשו, והדבר מעיד על מסוכנות הרבה. אשר לתסקיר, הודגש כי מדובר בהמלצה בלבד, וכי שיקום הנאשם אינו תכלית הכל, ועל בית המשפט לשקול שיקולים רחבים יותר, לרבות, שיקולי הרתעה והגנה על שלום הציבור. בית המשפט הופנה לפסיקה תומכת.
2
4. הסנגור עתר, מנגד, לאמץ את המלצות שירות המבחן להארכת המאסר המותנה והפסילה המותנית ולהטלת צו של"צ, בהיקף של 200 שעות, וביקש להסתפק בהתחייבות ובקנס מינימלי. לטענת הסנגור הנאשם, בן 35, נשוי ואב, עברו התעבורתי אינו מכביד, הודה בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי יקר. עוד טען הסנגור כי שירות המבחן ערך תסקיר מפורט במסגרתו נסקרו נסיבות חייו המיוחדות של הנאשם, בהן תאונה קטלנית, בה נהרג בן אחותו, שארעה זה לא מזמן, וגרמה לו לטראומה נוספת, ממנה סובל הנאשם עד היום. הסנגור הפנה להתרשמות שירות המבחן כי הנאשם קיבל אחריות מלאה על מעשיו ומבין את חומרתם ואת הפסול שבהם. צוין שהנאשם הסדיר את חובותיו, וחידש את רישיון נהיגתו. כך גם צוין כי הנאשם התגרש וחווה תקופה קשה במישור המשפחתי, שגרמה לו לעיכוב במאמציו לחידוש רישיונו. מאז, נטען, הסיר את המחדל, עובד ומפרנס את בני משפחתו. עוד טען הסנגור כי שירות המבחן התרשם שמדובר בנאשם בר שיקום והיה ער לכך כי פסילה ארוכה או מאסר, ולו בעבודות שירות, יפגע בשיקומו. בנסיבות העניין, לשיטת הסנגור, יש לסטות לקולא ממתחם הענישה, שכן הנאשם החל בהליך שיקומי.
5. נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע תקופה ארוכה, היא עבירה חמורה המשקפת לצד זלזול בחוק, אף סכנה ממשית לשלום הציבור. כשירותו של נהג לנהוג לאחר זמן כה רב מוטלת בספק, נוכח הזמן הרב שחלף (ראו תת"ע (ת"א) 908-05-11 מדינת ישראל נ' רג'ואן (מיום 23.1.12). ככל שמתארך משך הזמן שחלף ממועד הפקיעה ועד למועד הנהיגה הולך ומטשטש ההבדל שבין פקיעת רישיון לבין נהיגה בהעדר רישיון נהיגה (ראו תתע (י-ם) 4310-07-10 מדינת ישראל נ' פריג' אבו עצא).
מדיניות הענישה
6. בעפ"ת (ים) 4420-09-12 מ"י נ' פכורי (29.1.13), בעבירה שניה של נהיגה בפקיעה, למעלה מעשור, בשל קנסות, נוכח נסיבותיו האישיות של הנאשם, והיותו אב לארבעה, אומץ גזר הדין של בית משפט קמא, שהשית על הנאשם מאסר מותנה, בן 30 יום, למשך 3 שנים, תוך שהתחשב בכך שהנאשם לא חידש רישיונו עקב אי תשלום קנסות, ולצד זה הגדיל הקנס והעמידו על סך של 5,000 ₪.
7. בעפ"ת (י-ם) 9741-06-10 מדינת ישראל נ' זגורי, (31.10.10), דחה ביהמ"ש את ערעור המדינה על קולת העונש שהוטל על נאשם שהורשע ב-5 עבירות של נהיגה בפקיעה משנת 2001, כשהעבירות בוצעו בין השנים 2007-2010, כשבעברו 25 הרשעות בתעבורה, ורישיון הנהיגה לא חודש עקב אי תשלום קנסות, והותיר פסילה בת חודש, תוך הפעלה, בחופף, של שני עונשי פסילה מותנית, בני 3 חודשים, ומאסר מותנה, בן 60 יום. בדחותו את הערעור קבע ביהמ"ש:
"בענייננו, אל מול ריבוי העבירות בהן הורשע המשיב, כמו גם עברו התעבורתי המכביד הכולל 25 הרשעות בעבירות תעבורה (אף כי כמחצית מתוכן הן "עבירות טכניות"), עמדה העובדה כי אין מדובר באדם הנוהג ללא רישיון נהיגה כלל, אלא שרישיון הנהיגה שלו לא חודש בשל קנסות כספיים. אף שאין להקל ראש גם בכך, ברי כי החומרה הגלומה בה אינה גבוהה כבראשונה. בהתייחס לאלה, ולכך כי כעולה מהמסמכים שהוגשו על ידי המערער הוא פעל לתשלום הקנסות שהושתו עליו, כך שכיום הוא לכאורה קרוב להוצאת רישיון נהיגה חדש, אינני רואה מקום להתערב בגזר דינו של בית משפט קמא, אף שהוא נוטה לקולא." (הדגשה שלי - א. טפטה- גרדי).
8. ברע"פ 1973-13 אסד חסן נ' מדינת ישראל (24.3.13), בעבירה של פקיעה כעשור, כשבעברו 14 הרשעות קודמות, ביניהן, עבירות דומות, נדחתה בר"ע שהוגשה על החלטת בית המשפט המחוזי, שהפחית את רכיב הפסילה בלבד ל - 12 חודשים מ - 24 חודשים, והותיר את יתר רכיבי גזר הדין על כנם - 45 ימי מאסר בפועל, מאסר מותנה, פסילה מותנית, וקנס.
3
9. בתת (נת') 2560/07 לשכת תביעות שרון-תעבורה נ' לביא אברהם (7.12.08), בעבירות של נהיגה בפסילה ופקיעה ארוכה, וללא ביטוח, כשלחובתו מאסר מותנה בן 7 חודשים, בר הפעלה, ואי חידוש הרישיון נבע מאי תשלום קנסות. בנסיבות בהן הנאשם, סובל ממחלת לב, הגיע להסדר תשלומים והוציא רישיון נהיגה, האריך בית המשפט את המאסר המותנה, הושתה פסילה לחצי שנה, הופעלה פסילה, בת 5 חודשים, בחופף, והוטלו קנס והתחייבות.
10. בתת"ע (פ"ת) 1752-04-14 מדינת ישראל נ' גרמה, (מיום 12.3.15), בעבירות של פקיעה משך 24 שנים, וללא ביטוח, בית המשפט מיקם את הנאשם ברף הנמוך של מתחם הענישה, היות שמשנת 2009 לא נרשמו לחובתו עבירות תעבורה, מצבו הבריאותי קשה וממועד פקיעת רישיונו (1990) ביצע 4 עבירות נהיגה, וגזר עליו 10 חודשי מאסר על תנאי, שנת פסילה, שנת פסילה מותנית, וקנס.
11. בתתע (י-ם) 7092-03-15 מדינת ישראל נ' נוריאל עופר (9.3.17) - בעבירות של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע מעל 6 שנים, ונהיגה כשרישיון הרכב פקע זה 4 שנים, לחובתו 42 הרשעות, 7 דומות, וכן עבירה של נהיגה בפסילה, והנאשם נשא מאסר בעבודות שירות של 4 חודשים (3 הופעלו מתיק קודם), בגין נהיגה בפקיעה, וקיים מאסר מותנה, בר הפעלה, בן 7 חודשים, לנאשם עבר פלילי שלא פורט, בהתבסס על תסקירי המבחן, נקבע שהנאשם עבר הליך שיקום משמעותי, חידש את רישיונו, לאחר שהוכרז פושט רגל, וקיים סיכוי ממשי שלא יבצע עבירות דומות בעתיד, הוארך המאסר המותנה והוטלו צו מבחן, צו של"צ, בהיקף של 200 שעות, פסילה בת 11 חודשים, פסילה מותנית בת שנה, התחייבות וקנס.
12. בתת"ע 7257-02-17 מדינת ישראל נ' אמיתי עמוס, בשני אירועים שונים, בפער של כחודש וחצי ביניהם, של רישיון פקוע כעשור, בהתייחסו למתחם הענישה בעבירת של פקיעה לתקופה ארוכה, ציין בית המשפט שזו כוללת פסילה בפועל של 3 חודשים ועד 24 חודשים מלווה ברכיבי ענישה נוספים ולעיתים אף ברכיב של מאסר מותנה ועד מאסר אף לתקופה קצרה שיכול וירוצה בעבודות שירות. בשים לב לכך שהנאשם עושה מאמצים גדולים לשקם את חייו, הושתו עליו קנס ₪, פסילה בת 9 חודשים, פסילה מותנית של 8 חודשים, ומאסר מותנה של 5 חודשים.
13. עולה מהאמור שמתחם הענישה כשהרישיון פקע משך תקופה ארוכה, יכול לנוע ממאסר מותנה ועד מאסר בפועל, שיכול ויהא בעבודות שירות, ופסילה שנעה בין 3 חודשים ועד 24 חודשים, לצד רכיבי ענישה נוספים, והכל תלוי במשך הפקיעה, מקורה של הפקיעה, האם מדובר בעבירה חוזרת, קיומו של מאסר מותנה בר הפעלה, עברו של הנאשם, וקיומם של סיכויי שיקום, תוך התחשבות בהסרת המחדל.
14. הנאשם במקרה שלפני נהג כשרישיונו פקע כשבע שנים ו-10 חודשים, ומכאן שמדובר בתקופת פקיעה ארוכה. פקיעת רישיונו של הנאשם מקורה באי חידוש רישיונו, עקב חובות, ואין חומרתה דומה לעבירה של נהיגה ללא רישיון מעולם.
4
15. הנאשם נוהג משנת 2005, וצבר לחובתו 24 הרשעות קודמות, בהן 2 הרשעות של שימוש בטלפון, משנת 2022, וקיפוח זכות השימוש בדרך, משנת 2022.
בתיק שמספרו 7188-04-17, מיום 16.5.19, הורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, אי ציות לשוטר במדים, אי ציות לאות שוטר, רישיון נהיגה שפקע למעלה משנתיים, משנת 2017, ונדון למאסר בן 30 יום בעבודות שירות, מאסר מותנה, בן 4 חודשים, למשך 3 שנים, פסילה בת 14 חודשים, תוך הפעלת פסילה מותנית, בת חודשיים, בחופף, פסילה מותנית, בת 4 חודשים, למשך 3 שנים, וקנס. את המאסר המותנה ואת הפסילה המותנית ניתן להפעיל בתיק שלפני.
בעברו תאונת דרכים משנת 2008.
עברו של הנאשם שכולל הרשעה בנהיגה בפסילה, אי ציות לשוטר ונהיגה בפקיעה, משנת 2019, והרשעות משנת 2022, מעיד שמהמשך נהיגתו ניבטת מסוכנות לציבור משתמשי הדרך.
16. במסגרת ההליך הוגשו שני תסקירים.
מתסקיר המבחן הראשון, מיום 31.3.22, עולה כי הנאשם, בן 35, נשוי ואב לשלושה (בגילאי 12-15), מתגורר בטמרה, אובחן בשנת 2006 כמתמודד עם "סכיזופרניה", עובד כנהג משלוחים, ומקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי. לחובתו רישום פלילי הכולל 2 הרשעות בעבירות של איסור מכירת משקה משכר לקטין, משנת 2012, ותקיפה סתם בן זוג, משנת 2007. באשר לרישום הפלילי צוין כי הנאשם משליך את התנהלותו על חוסר איזון במצבו הנפשי והתמודדות עם מחלת ה"סכיזופרניה", ולדבריו, בתקופה זו התנהגותו התאפיינה בהתנהלות פורצת גבולות. בהתייחסו לעבירות צוין שקיבל אחריות פורמלית לביצוען, ולדבריו, בעקבות עברו התעבורתי רישיונו נפסל, ועל רקע חובות שנצברו לחובתו, משנת 2006, לא היה באפשרותו לחדשו. בשנת 2019 החל בהליכים משפטיים לחדלות פרעון, ביום 9.12.20 ניתן לו צו הפטר, ועם קבלתו פעל לחידוש רישיונו. לטענתו נהג באירוע לאחר שבא כוחו ציין בפניו כי רשאי הוא לנהוג. הביע צער וחרטה על התנהלותו, וציין כי בדיעבד אסור היה לו להסתמך על דברי סנגורו, אלא לברר מול הגורמים הרלוונטיים במשרד הרישוי. היום, לדבריו, מבין את השלכות התנהלותו והסכנות לעצמו לסביבה. ציין כי כיום אוחז ברישיון נהיגה תקף, והביע נכונות להשתלב בהליך טיפולי בתחום התעבורה. הביע חשש מהשלכות ההליך המשפטי על חייו ועל חיי משפחתו, בעיקר אם יפסל רישיונו. ציין כי השקיע מאמצים רבים לחידוש רישיונו, וזקוק לרישיונו לעבודתו כשליח ולפרנסת משפחתו. שירות המבחן התרשם כי הנאשם עושה מאמצים לנהל אורח חיים תקין, עובד ומפרנס את משפחתו, אולם לצד זאת מתקשה בוויסות דחפיו, מתנהל באימפולסיביות ומתקשה לבחון את השלכות התנהגותו על הסביבה, וכי בבסיס התנהלותו עומדת, בין היתר, התמודדותו עם מחלת הסכיזופרניה. כך גם צוין כי הנאשם בעל מיקוד שליטה חיצוני, ונוטה להשליך את הסיבות והמניעים למעורבות בעבירה על נגיף הקורונה או לעצת סנגורו. עם זאת התרשם שירות המבחן כי במידה מסוימת מצליח הנאשם, באופן ראשוני, להתבונן בכישלונו ההתנהגותי ממקום ביקורתי. שירות המבחן ציין כי נוכח מאפייני אישיותו לא ניתן לשלול הישנות עבירת תעבורה, וצוין כי ללא הצגת מסמכים עדכניים בדבר מצבו הנפשי כיום, קיים קושי לגבש המלצה.
5
מתסקיר המבחן, מיום 4.12.22, עלה כי אובדן בן אחותו, כתוצאה מתאונת דרכים, השפיע על מצבו הרפואי. עם זאת צוין כי מצבו כעת יציב והוא משתדל לחזור לשגרה. אשר למקרה, צוין שהנאשם מקבל אחריות לביצוע העבירות, ומודה כי היה עליו לבחון לעומק את נושא רישיונו מול הגורמים הרלוונטיים, ולא לפעול באימפולסיביות. מביע צער וחרטה על מעשיו ומכיר בבעייתיות ובסכנות הטמונות בהתנהלותו. הביע נכונות להשתלב בהליך טיפולי בתחום התעבורה, ולהתחייב לו. קצינת המבחן עמדה על התרשמותה החיובית מהנאשם, וציינה כי הנאשם שיתף פעולה באופן מלא עם השירות ושמר על קשר רציף. גם בתקופה הקשה שחווה, צוין, משקיע מאמצים רבים לצורך השגת איזון במצבו הנפשי, במקביל לפעולותיו לחידוש רישיונו ולנכונותו להשתתף בהליך טיפולי לצורך עריכת שינוי בדפוסי התנהגותו. נוכח האמור, הומלץ על העמדתו בצו מבחן לשנה, במסגרתו ישתתף בקבוצה טיפולית, בשירות המבחן, בתחום התעבורה. כן הומלץ על הארכת המאסר המותנה, שתלוי ועומד נגדו, על מנת שלא לפגוע במקור פרנסתו, ונוכח היותו מפרנס יחיד, לצד הטלת צו של"צ, בהיקף של 200 שעות. ענישה מסוג זה, להערכת קצינת המבחן, עשויה להוות עבורו חלופת ענישה חינוכית ושיקומית, ויהא בה כדי להקטין סיכון להישנות ביצוע העבירות.
17. לאחר ששקלתי את טיעוני ב"כ הצדדים, עיינתי בתסקירי המבחן שהוגשו, ובמדיניות הענישה הנוהגת, אני סבורה שבמקרה שלפני אין מקום למצות את הדין עם הנאשם ואין להטיל עליו רכיב של מאסר.
הנאשם, במקרה זה, נהג כשרישיונו פקע תקופה ארוכה של כשבע שנים ו-10 חודשים, ובעת שעונש של מאסר מותנה, בן 4 חודשים, שמקורו בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, אי ציות לשוטר, ועבירה דומה של נהיגה בפקיעה, תלוי ועומד נגדו.
הכלל הוא שיש לצוות על הפעלתו של מאסר מותנה. עם זאת, רשאי, בית המשפט, משיקולי שיקום, להורות על הארכת תקופת התנאי, או על חידושה, אם שוכנע שבנסיבות העניין לא יהא צודק להפעילו.
כעולה מתסקיר המבחן המשלים, קצינת המבחן התרשמה כי הנאשם מקבל אחריות לביצוע העבירות, מביע חרטה על מעשיו, מכיר בסכנות הטמונות בהתנהלותו, ומביע נכונות להשתלב בהליך טיפולי בתחום התעבורה, ולהתחייב לו. קצינת המבחן עמדה על התרשמותה החיובית מהנאשם, וציינה כי הנאשם שיתף פעולה באופן מלא עם שירות המבחן ושמר על קשר רציף עמו. צוין שהנאשם משקיע מאמצעים לצורך השגת איזון מצבו הרפואי, וזאת במקביל לפעולותיו לחידוש רישיונו. במכלול נסיבות אלה המליצה על מתן אופק שיקומי לנאשם, שיהא בו, להערכתה, להקטין סיכון להישנות ביצוע העבירות.
זאת ועוד, הפקיעה מקורה באי חידוש הרישיון נוכח חובות שנצברו לחובת הנאשם, כשמאז האירוע הסדיר הנאשם את חובותיו, הסיר את המחדל וכיום אוחז ברישיון נהיגה תקף.
6
נוכח שיתוף הפעולה של הנאשם עם שירות המבחן, ונכונותו להשתתף בהליך טיפולי, שיהא בו, להערכת קצינת המבחן, כדי להקטין את הסיכון להישנות העבירות, מאמציו של הנאשם לתיקון המחדל, והוצאת רישיון הנהיגה, אני סבורה שמשיקולי שיקום אין מקום להפעיל את המאסר המותנה שתלוי ועומד נגד הנאשם, ויש לעודד את הנאשם להמשיך וללכת בדרך החדשה והמיטיבה בה בחר ולבכר לו עתיד שיקומי.
18. בנסיבות אלה, המאסר המותנה, בן 4 חודשים, שתלוי ועומד נגד הנאשם, יחודש לשנתיים נוספות. בהעדר רכיב של מאסר, תוטל על הנאשם פסילה בת 8 חודשים. הפסילה המותנית, בת 4 חודשים, שתלויה ועומדת נגדו, תופעל בחופף, כך שלאחר ריצוי הפסילה יוכל הנאשם לראות את האור בקצה המנהרה ולחזור לנהוג ולפרנס את משפחתו. אני מודעת לכך כי מדובר בנאשם מפרנס יחיד, שזקוק לרישיונו לפרנסתו, אולם נוכח הפקיעה הארוכה של כמעט 8 שנים, שבוצעה בעת שמאסר מותנה ופסילה מותנים תלויים ועומדים נגד הנאשם, כשלאחר המקרה שלפני ביצע הנאשם 3 עבירות נוספות, ובעברו עבירות חמורות של נהיגה בפסילה ואי ציות לשוטר, אין מנוס מהשתת הפסילה האמורה.
לצד אלה יוטלו על הנאשם צו של"צ, בהיקף של 200 שעות, כחלופת ענישה חינוכית ושיקומית, וצו מבחן, למשך שנה, במסגרתו ישולב הנאשם בקבוצה טיפולית, בתחום התעבורה, שיבטיח מעקב אחר שיקומו של הנאשם, והפחתת הסיכון להישנות עבירות דומות בעתיד. לצד אלה יושתו פסילה מותנית, והתחייבות, שיזהירו הנאשם מהצפוי לו אם ישוב ויבצע עבירות תעבורה בעתיד, וקנס.
19. על כן, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
1. 200 שעות של"צ, בהתאם לתכנית שתוכן על ידי שרות המבחן.
הנאשם מוזהר שאם לא יעמוד בתנאי השירות, ייאלץ בית המשפט להפקיע את השל"צ ולגזור את דינו מחדש.
2. אני מורה על חידוש עונש המאסר, בן 4 חודשים, כפי שנפסק על תנאי, בתיק שמספרו: 7188-04-17, מיום 16.5.19 לתקופה של שנתיים נוספות.
3. אני פוסלת את הנאשם מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת 8 חודשים.
אני מפעילה את הפסילה, בת 4 חודשים, כפי שנפסק, על תנאי, בתיק שמספרו: 7188-04-17, מיום 16.5.19, לנשיאה באופן חופף.
הנאשם יפקיד את רישיונו לא יאוחר מיום 2.7.23 במזכירות בית משפט לתעבורה.
לתשומת לב הנאשם חובה על עליו להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית משפט לתעבורה או להמציא תצהיר על העדר רישיון נהיגה ואם הופקד רישיון נהיגה בתיק אחר תימסר הודעה על כך למזכירות בית משפט לתעבורה.
7
יובהר כי אם הנאשם לא יפקיד את רישיונו במועד מחד עלול להיחשב כפסול ומאידך מניין הפסילה לא יחל בהעדר הפקדה כאמור.
4. אני פוסלת את הנאשם מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת 6 חודשים, וזאת על תנאי למשך 3 שנים לבל יעבור עבירה בה הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השניה לפקודת התעבורה.
5. קנס בסך 1,500 ₪.
הקנס ישולם ב- 3 תשלומים, התשלום הראשון החל מיום 1.5.23.
ניתן לשלם את הקנס באחת מהדרכים הבאות: בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה, www.eca.gov.il , (ניתן לשלם בפריסה של עד 18 תשלומים בהסדר קרדיט), או חפש בגוגל "תשלום גביית קנסות". במוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון 35592* או בטלפון 073-2055000, או במזומן בכל סניף של בנק הדואר - בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בשוברי תשלום).
6. צו מבחן לתקופה של שנה, במסגרתו ישולב הנאשם בקבוצה טיפולית ייעודית בתחום התעבורה, במסגרת שירות המבחן.
הנאשם מוזהר שעליו להישמע להוראות קצין המבחן.
7. חתימה על התחייבות כספית בסך 2,500 ₪, להימנע מלבצע עבירות בהן הורשע בתיק זה, ועבירה של נהיגה בזמן פסילה, למשך שנתיים מהיום.
העתק מגזר הדין יועבר לשירות המבחן.
הודעה לנוכחים הזכות לערער על גזר הדין תוך 45 יום.
ניתנה היום, ח' ניסן תשפ"ג, 30 מרץ 2023, במעמד הצדדים.
