תת"ע 4143/11/22 – מדינת ישראל נגד מוחמד אלאסוואד
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע |
|
|
|
תתע"א 4143-11-22 מדינת ישראל נ' אלאסוואד
תיק חיצוני: 30251746910 |
בפני |
כבוד השופט עמית דוד לנדסמן
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשמים |
מוחמד אלאסוואד |
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
זו החלטה לבקשה לביטול פסק הדין שניתן בהעדר הופעה ביום 12.6.2023.
לצורך מתן החלטה זו מן הראוי לתאר השתלשלות העניינים בתיק זה.
הנאשם קיבל דוח הזמנה לדין בגין עבירת מהירות מעל המותר, ליום 20.12.2022.
מאחר והנאשם לא התייצב לדיון באותו יום, הוא נשפט בהעדר.
ביום 22.12.22 קיבל בית המשפט את בקשת בא כוח הנאשם לביטול פסק הדין בטענה כי הוגשה בקשת דחייה שלא נסרקה לתיק בית המשפט.
בדיון נוסף שנערך ביום 11.1.2023 התייצב עו"ד לירון סעד בשם בא כוח הנאשם וביקש דחייה קצרה.
בדיון הנוסף שנערך ביום 27.2.2023 התייצבה הפעם עורכת דין ליהי כהן בשם הנאשם והיא ביקשה דחייה נוספת לצורך צילום התיק.
שוב, קיבל בית המשפט את הבקשה והדיון נדחה ליום 30.4.2023.
בדיון שנערך ביום 30.4.2023 התייצב הפעם עו"ד גיל אביטל בשם עורכת הדין ליהי כהן בשם ב"כ הנאשם, עו"ד אביטל טען בדיון שב"כ הנאשם נמצא בחול ולכן נדחה הדיון ליום 12.6.2023 תוך שבית המשפט מבקש שעו"ד קישאוי יכבד את בית המשפט בנוכחותו לדיון.
עוד צויין מפורשות שזו תהיה הדחיה האחרונה.
ביום 12.6.2023 לא היתה כל התייצבות או בקשת דחייה מצד ב"כ הנאשם, ולכן נשפט הנאשם בשעות אחר הצהריים, בהעדר.
היום הוגשה בקשה לביטול אותו פסק דין עם פירוט של השתלשלות העניינים באותו יום לפיהן עו"ד בשם סלמאן אלקרינאוי סבר בטעות כי המשפט התנהל בפני כב' השופטת חקלאי.
אין לקבל את התנהלות של ב"כ הנאשם בתיק זה, כאשר כל פעם מתייצב עו"ד אחר מטעמו שאין בסמכותו של אותו עורך דין לקדם את התיק ולכן ביקש בית המשפט שעו"ד קישאוי יכבד בנוכחותו.
רק ולפנים משורת הדין וכדי לא לפגוע בנאשם, הנני מחליט שאם ישולמו הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ תוך 30 יום מהיום, יבוטל פסק הדין ויקבע התיק למענה נוסף תוך קביעה מפורשת שרק עו"ד שיכול לקדם את התיק יופיע לדיון, אחרת לא יהיה מנוס מהטלת הוצאות נוספות.
במידה והוצאות המשפט לא ישולמו כאמור, יישאר פסק הדין על כנו.
אני מורה על עיכוב עונש הפסילה למשך 45 יום.
המזכירות תמציא החלטה זו לעו"ד קישאוי ולעו"ד ליהי כהן
ניתנה היום, כ"ד סיוון תשפ"ג, 13 יוני 2023, בהעדר הצדדים.
