תת"ע 5671/02/14 – מדינת ישראל נגד ח'אלד נג'מי
בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
|
תת"ע 5671-02-14 מדינת ישראל נ' נג'מי
|
|
1
בפני |
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל |
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
ח'אלד נג'מי |
|
|
|
הנאשמים |
גזר דין |
בתיק זה הורשע הנאשם על פי הודאתו בעבירה של נהיגה ברכב בלא רשיון תקף ובלא ביטוח נהיגה ברכב עליו ניתנה הודעת איסור שימוש בידי בוחן תנועה, וכן הודה וצירף הנאשם לתיק זה אישומים של נהיגה בלא רשיון תקף במקרה נוסף, אי ציות להוראות שוטר, נהיגה בשכרות ועקיפה מסוכנת, אשר נכללו במקור בתיק 1491-06-14.
הצדדים הגיעו להסדר שהוצג לפניי ומצאתיו הולם את נסיבות ביצוע העבירות ואת נסיבותיו האישיות של הנאשם שלפניי:
* 6 חודשים מאסר בפועל.
אני מורה כי עונש מאסר זה ירוצה בעבודות שירות בבית הקשיש שפרעם, כמפורט בחוות דעתו של הממונה על עבודות השירות מיום 15.12.14.
הנאשם יתייצב לתחילת ריצוי עונשו ביום 3.2.15 בשעה 8:00 ביחידת עבודות השירות במתחם משטרת טבריה.
הנאשם מוזהר כי הפרת תנאי עבודות השירות תביא להפסקתן באופן מנהלי וריצוי העונש במאסר של ממש.
2
* 10 חודשים מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בלא רישיון נהיגה תקף שאינה מסוג ברירת משפט.
* פסילה של הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 60 חודשים.
כפי שעולה מכתב האישום, ועל פי הצהרת הנאשם אין הוא מחזיק רשיון תקף להפקדה.
לפיכך, הפסילה בתיק זה בתוקף מהיום ותחושב מהיום בכפוף לסיום כל פסילה תקפה קודמת שטרם הסתיימה או חושבה. לתשומת לב הנאשם, חישוב הפסילה בפועל הינו במשרד הרישוי, וכל עוד לא דאג הנאשם לחישובה וקבלת רשיון נהיגה תקף הנהיגה אסורה עליו, והוא עלול להיחשב כנוהג בזמן פסילה.
* פסילה של הנאשם מלקבל או
מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 9 חודשים וזאת על תנאי למשך שנתיים, והתנאי
הוא שהנאשם לא יעבור עבירה בה הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או
בתוספת השניה ל
* לאור מאסרו של הנאשם, אני גוזר עליו קנס סמלי בסך 500 ש"ח או 2 ימי מאסר שיישא בנוסף לכל מאסר אחר שהוטל עליו. הקנס ישולם עד יום 1.9.15.
* הנאשם יחתום על התחייבות כספית על סך 5000 ₪ להימנע מלבצע עבירות בהן הורשע בתיק זה שנתיים מהיום. ההתחייבות תיחתם בתוך 14 יום, שאם לא יחתום ייאסר למשך עשרה ימים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה בתוך 45 ימים
המזכירות תמציא החלטה זו לידי הממונה לעבודות שירות
ניתן היום, 07 בינואר 2015, במעמד הנאשם, בא-כוחו עו"ד חיג'אזי וב"כ המאשימה עו"ד מנדלוביץ.
