תת”ע 6296/04/13 – מדינת ישראל נגד איליה בכר
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 6296-04-13 מדינת ישראל
|
|
30 נובמבר 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופטת טל אוסטפלד נאוי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
איליה בכר
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד קרן כוזרי
ב"כ הנאשם - עו"ד נעם קונפינו מטעם הסנגוריה הציבורית
הנאשם - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הואשם בעדרו כי נהג במהירות של 184 קמ"ש במקום במהירות 90 קמ"ש, המהירות המירבית המותרת בדרך.
בפתח הטיעונים לעונש הודה הנאשם בביצוע העבירה. הצדדים הגיעו להסדר לפיו עותרים במשותף ל- 24 חודשי פסילה, מאסר מותנה לתקופה של שנה למשך 3 שנים. נוכח העובדה כי הנאשם הורשע בהעדרו אין המאשימה עותרת לעונש של מאסר בפועל, ונוכח מצבו הכלכלי אין המאשימה עותרת לקנס.
ב"כ הנאשם מבקש מבית המשפט לכבד את ההסדר תוך שהוא מציין כי הנאשם היה עצור עד לימים אלו במסגרת הליכים בתיק אחר והיום הוא מתעתד לרצות עונש של מאסר בדרך של עבודות שירות. מצבו הכלכלי של הנאשם בכי רע והוא מתקשה להוציא רישיון נהיגה נוכח חובותיו הכספיים בלשכת הוצל"פ.
2
נוכח המהירות הגבוהה מאוד, ולאחר עיון בגיליון הרשעותיו של הנאשם כאשר מדובר בפעם 17 בה נוהג הנאשם מעל המהירות המירבית המותרת בדרך, אכן העונש הראוי וההולם בתיק זה הינו עונש של מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.
יחד עם זאת לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לעונש, מאחר והנאשם הורשע בהעדרו, מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית משפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, אתן ידי להסדר.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 24 חודשים.
הפסילה תחושב במצטבר לכל פסילה אחרת.
על הנאשם לבצע הפקדת רישיון נהיגה במזכירות בית המשפט.
הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 12 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים. התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה במהירות של מעל 160 קמ"ש או נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל 12 חודשים או נהיגה פסילה.
היה ונאשם הפקיד סכום כסף בתיק יוחזר לידיו בכפוף להוראות כל דין.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום ח' כסלו תשע"ה, 30/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת |
הוקלד על ידי טובה גבע
