תת"ע 6452/02/11 – מדינת ישראל נגד אברמוביץ אלכסנדר
בית משפט השלום לתעבורה באשדוד |
||
תת"ע 6452-02-11 מדינת ישראל נ' אברמוביץ אלכסנדר
|
|
19 ינואר 2015 |
1
|
|
|
בפני כב' השופטת ליאת שמיר הירש |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אברמוביץ אלכסנדר
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד רחל סבג.
ב"כ הנאשם - עו"ד ענת יהב.
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע בעבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף (בלתי מורשה) ונהיגה ברכב שרישיונו פקע מאז 20/02/2008.
תחילה נשפט הנאשם בהעדר, אך לאור בקשת ב"כ הנאשם בוטל גזר הדין וההכרעה נותרה על כנה.
כיום הציגו הצדדים הסדר לעניין העונש הכולל בחובו רכיב של פסילה ממושכת, מאסר על תנאי, פסילה על תנאי וקנס.
ההסדר נעוץ, ככל הנראה, ברצון של הצדדים לאפשר לנאשם "לנקות שולחן", לסיים את ריצוי העונשים העומדים לחובתו מתיק זה ומתיקים נוספים ולאפשר לו להוציא רישיון נהיגה ולחזור למסלול נורמטיבי.
המדובר בנאשם שאין לו רישיון נהיגה אך לחובתו 6 הרשעות קודמות.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, ולאחר ששקלתי מחד, את חומרת העבירה, ומאידך, את הודאת הנאשם, חיסכון זמן שיפוטי יקר, עברו התעבורתי, אני סבורה כי הסדר הטיעון הולם ולכן אכבדו.
לפיכך אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
1. קנס בסך 850 ₪, או 8 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם תוך 90 יום.
2. פסילה בפועל מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 24 חודשים.
הפסילה בפועל תחל להימנות במצטבר לכל פסילה אחרת אך אין צורך בהפקדת הרישיון שכן הנאשם הפקיד בתיק זה את הרישיון כבר ביום 26/01/14.
2
3. פסילה על תנאי מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים למשך 3 שנים.
4. מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים.
המאסר המותנה יופעל אם תוך תקופה של 2 שנים יעבור הנאשם עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל לשנה ו/או של נהיגה בזמן פסילה.
זכות ערעור לביהמ"ש המחוזי תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום כ"ח טבת תשע"ה, 19/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
ליאת שמיר הירש , שופטת |
הוקלד על ידי ליאת אלבז.
