תת”ע 8301/10/12 – מדינת ישראל נגד פאדי מסארווה
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו |
|
תת"ע 8301-10-12 , 1944-12-12 מדינת ישראל נ' מסארוה פאדי (עציר)
|
|
1
בפני |
כב' השופט רועי פרי
|
|
המאשימה: |
מדינת ישראל באמצעות עו"ד ליאור קליין
נגד |
|
|
|
|
הנאשם: |
פאדי מסארווה באמצעות ב"כ עו"ד טל כהן מהסנגוריה הציבורית |
|
|
|
|
|
|
|
גזר דין |
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו בשני כתבי אישום שעניינם עבירות שכרות.
2.
הנאשם נהג רכב פרטי ביום 22.9.12, בשעה 04:30 בבוקר, באזור דרך רוקח בתל אביב,
כשהוא שיכור ובדגימת נשיפה נמדד מגופו ריכוז אלכוהול של 475 מק"ג בליטר אוויר
נשוף, משכך הורשע בעבירה של נהיגת רכב בשכרות לפי סעיף
3. כעבור 3 חודשים, ביום 8.12.12, נהג הנאשם ברכב פרטי, בשעה 05:10 בבוקר, בדרך נמיר בתל אביב, כשהוא שיכור, תוך שסירב להיבדק בבדיקת נשיפה. שוטרים ביקשוהו לעצור רכבו וזה המשיך בנסיעתו וכמעט ופגע בניידת. מפיו של הנאשם נדף ריח חזק של אלכוהול, הופעתו היתה מרושלת, התנהגותו חריגה, צעק, קילל ודיבר שלא לעניין. השתולל ודפק את ראשו בחלון הניידת מספר פעמים, קרע חולצתו וסירב לשתף פעולה עם השוטרים.
משכך, הורשע הנאשם
בנהיגה בשכרות, נהיגה בקלות ראש ונהיגה במצב העלול לסכן עוברי דרך - סעיפים
4. אציין כי בתיק זה הוחלף הייצוג, לאחר שהנאשם אף ביקש להחליף את סנגורו הפרטי ומונה לנאשם סנגור מטעם הסנגוריה הציבורית.
אציין, כי לא אזקוף את הדחיות שהתבקשו ואשר נוצרו בעטיו של הייצוג הקודם לחובתו של הנאשם, והשתלשלות ההליך מופיעה עלי דפי הפרוטוקול בתיק זה.
2
הסנגור הציבורי שמונה, עו"ד טל כהן, עשה ככל שניתן לטובת מרשו, בתקופה הקצרה בה נכנס לייצוג, ולימד על הנאשם סנגוריה רהוטה.
5. בתיק זה התבקש תסקיר לעונש מאת שירות המבחן.
מעיון בתסקיר עולה כי הנאשם עצור עד תום ההליכים בתיק אחר. הנאשם נדון ביוני 2012
בבית המשפט המחוזי מרכז בגין עבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, לעונש מאסר של 15 חודשים בפועל. המאסר עוכב לאור ערעור שהוגש לבית המשפט העליון, ותסקירים שהוגשו בהליך שם, וטרם התקבלה החלטה בעניין, אליבא דתסקיר.
הנאשם נטל אחריות על מעשיו בתיקנו והסביר התנהגותו על רקע מצבו הנפשי הירוד לאור אירוע של התאבדות חברו מול עיניו וכן קשיים ביחס לארוסתו ומשפחתה. הנאשם סיפר כי שתה אלכוהול כדי להתמודד עם המשבר.
כיום הנאשם בן 30, נשוי טרי.
שירות המבחן מתאר את האבחונים שנערכו בעברו של הנאשם, הליך גמילה קודם מסמים, אולם בגין העבירה האחרונה, במהלך תקופת המבחן, חזר הנאשם לשתיית אלכוהול ולמעורבות בפלילים.
הנאשם שיתף פעולה עם שירות המבחן, יחד עם זאת לאור פתיחתם של תיקים נוספים והיותו במעצר עד תום הליכים, התרשם השירות כי לצד ביטויי הבנה ומוטיבציה שמגלה הנאשם הוא מתקשה לערוך שינוי של ממש באורח חייו וממשיך בניהול אורח חיים שולי ובעייתי. שירות המבחן אינו בא בהמלצה לגביו.
6. הנאשם יליד 1983, מחזיק ברישיון נהיגה משנת 2000 ולחובתו 14 הרשעות קודמות, רובן מסוג ברירות משפט.
7. לחובת הנאשם עבר פלילי מכביד, הכולל 9 הרשעות קודמות, בין היתר הפרעה לשוטר, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, עבירות רכוש רבות בתחום הרכב, סחר בסמים, תקיפת שוטר, חבלה במזיד ברכב, שיבוש מהלכי משפט והפרה הוראה חוקית, תקיפה כדי לגנוב - הנאשם ריצה מאסרים בעברו. כאמור תלוי ועומד כנגדו מאסר בפועל בן 15 חודשים בגין הרשעתו בבית המשפט המחוזי מרכז (21858-07-11) בגין עבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה - גזר הדין מיום 19.6.12.
8. התובעת המלומדת עמדה על נסיבות ביצוע העבירות ועתרה למאסר בפועל לצד פסילה ארוכה ורכיבי ענישה נוספים.
3
9. הסנגור המלומד עמד על נסיבות ביצוע העבירות, טען לסמיכות האירועים בעטיו של המשבר הנפשי והתאבדותו של החבר. הפנה לתלושי שכר של הנאשם בתקופה בה עבד למחייתו ונכנס לתלם, הפנה לנסיבותיו האישיות של הנאשם וביקש להסתפק בענישה צופה פני עתיד לצד פסילה לתקופה סבירה.
10. הנאשם בדברו האחרון גולל את סיפור חייו, שיקומו מסמים ואלכוהול בעבר וחזרתו לטיפה המרה בעקבות המשבר הנפשי עת ראה את חברו יורה בעצמו. הסביר אודות הקשיים שעבר מאותו רגע, רצונו לחזור לתלם, תוך שנישא לאחרונה, בעת שהיה במעצר הבית לבחירת ליבו.
11. מתחם העונש ההולם בעבירות של נהיגה בשכרות נע בין מאסר מותנה, פסילה בפועל בת שנתיים, כעולה מפסילת המנימום הקבועה עלי פקודה בסעיף 39א לצד ענישה נלווית ועד למאסר בפועל, ולו בעבודות שירות לצד פסילה לשנים.
במקרים בהם מדובר בנהיגה בשכרות חוזרת, בפעם השנייה, ובמיוחד שהעבירות סמוכות, מדיניות הענישה הנוהגת הינה למאסר בפועל, מאחורי סורג ובריח, של מספר חודשים עד לשנה, בנסיבות בהן לא אירעה תאונת דרכים.
ראו רע"פ, בין היתר: 1369/08 יצחק ישראל נ' מדינת ישראל; רע"פ 2238/09 מראד נגדי נ' מדינת ישראל; רע"פ 2508/11 רומן סמולנסקי נ' מדינת ישראל.
עבירות של נהיגה בשכרות או תחת השפעת משקה משכר, הינן עבירות חמורות, שעלולות לגרום לנוהג הרכב לאבד שליטה על רכבו או על מערכותיו, ובתוך כך לגרום לתאונת דרכים ולפגיעה בנפש, במקרה שלפנינו באירוע השני אך בנס לא נגרמה פגיעה בנפש, עת הנאשם כמעט ופגע בניידת המשטרה.
מדינה מתוקנת, החפצה חיים, אינה יכולה להשלים עם התופעה של שתיית אלכוהול או נטילת סמים ונהיגה ברכב, עסקינן בשילוב קטלני המסכן את הציבור ומשתמשי הדרך.
בעניין זה, יפים דבריו של כב' השופט ג'ובראן, במסגרת רע"פ 6439/06 קריטי נגד מדינת ישראל, תק-על (2006) 807: "נהיגה במצב של שכרות מסכנת את חייהם של הנוהגים בכביש והיא מהווה גורם מרכזי למספרן הרב של תאונות הדרכים. על כן, יש לנקוט במדיניות ענישה מרתיעה ולהעניש בחומרה נהגים הנתפסים כאשר הם נוהגים בשכרות".
4
12. לאחר שבחנתי נסיבות ביצוע העבירות, נהיגה בשכרות פעמיים, בהפרש של שלושה חודשים בלבד, בראשונה 475 מק"ג ובשנייה שכרות מכוח התנהגות חריגה ביותר וסירוב לבדיקת נשיפה, נסיעה חרף דרישת שוטרים שהורו לו לעצור, כמעט ופגיעה בניידת, בשים לב לערך המוגן בבסיס העבירות - חיי אדם, שלומם ובטחונם של משתמשי הדרך, מדיניות הענישה הנוהגת, במיוחד במקרים בהם מדובר בעבירת שכרות חוזרת, ובתוך המתחם - נסיבותיו האישיות של הנאשם, נישואיו הטריים, הודייתו ונטילת אחריות, חסכון בזמן, המשבר הנפשי והנסיבות שפירטו הסנגור המלומד והנאשם, תסקיר שירות המבחן שאינו בא בהמלצה, העבר הפלילי המכביד, ששלושה חודשים עובר לשכרות הראשונה נגזר דינו של הנאשם למאסר והעבר התעבורתי - באתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים:
א. מאסר בפועל לתקופה של 7 חודשים מהיום. המאסר ירוצה במצטבר לכל מאסר שמרצה הנאשם.
ב. מאסר מותנה בן 8 חודשים ל- 3 שנים, והתנאי שהנאשם לא יעבור בתקופה זו עבירות של נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת משקה משכר או סמים או נהיגה בזמן פסילה.
ג. אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 שנים בפועל, בניכוי שנה אחת, שריצה הנאשם במסגרת הפסילה המנהלית והשיפוטית. הנאשם יפקיד עוד היום, ליתרת התקופה, חלף רישיון במזכירות בית המשפט.
ד. אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב בתוך 45 ימים מהיום.
ניתן היום, כ"ג אדר ב תשע"ד, 25 מרץ 2014, במעמד הצדדים.