תת”ע 9439/08/17 – מדינת ישראל נגד אדיר – יזמות והסעדה בע”מ
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו |
תת"ע 9439-08-17 מדינת ישראל נ' אדיר - יזמות והסעדה בע"מ
|
1
לפני כבוד השופט דן סעדון |
|
המאשימה: |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
הנאשמים: |
אדיר - יזמות והסעדה בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אורשלם
|
|
החלטה |
לפני בקשה לביטול פסק דין שניתן עקב אי התייצבות הנאשמת לדיון.
לנאשמת נרשמה הזמנה לדין שעניינה נהיגה במהירות 91 קמ"ש בדרך עירונית בה מותרת מהירות מרבית של 60 קמ"ש. ההזמנה לדיון נשלחה לכתובת שאין חולק כי היא כתובתה של הנאשמת וחזרה בציון "לא נדרש". בעקבות זאת נשפטה הנאשמת בהיעדרה והושת עליה קנס בסך 6000 ₪.
הנאשמת טוענת כי לא ידעה על הדיון ואילו הייתה יודעת עליו הייתה בוחרת להתייצב. מעבר לכך, אין בפי הנאשמת טענה מהותית לעניין גרימת עיוות דין זולת כפירה סתמית בביצוע העבירה וטענה משתמעת כי הקנס שהושת בגזר הדין גבוה.
התביעה מתנגדת לבקשה. לטענתה, אין בבקשה הסבר מדוע לא נדרש דבר הדואר שנשלח למענה הרשום.
דיון והכרעה
2
אין חולק כי ההזמנה שנשלחה לכתובתה של הנאשמת
חזרה בציון "לא נדרש". האם מדובר בהזמנה כדין? בפסיקה קיימות דעות לכאן
ולכאן. לדעתי מדובר בהמצאה חוקית אשר הנאשמת לא השכילה לסתור אותה. בעת ביצוע
העבירה הייתה העבירה מסווגת כהזמנה לדין. קיימת פסיקה של בית המשפט המחוזי
בת"א הגורסת כי משעה שבהזמנה לדין עסקינן אין תחולה לתקנה
אני סבור שיש להעדיף את הדעה האחרונה על פני
הראשונה. סעיף
הטעם האחר בגינו ניתן לבטל את פסק הדין נוגע לחשש לעיוות דינה של הנאשמת. גם בעניין זה לא פירטה הנאשמת כיצד ומדוע נגרם לה עיוות דין בשפיטתה בהיעדרה, מלבד כפירה סתמית בעבירה וטענה משתמעת בדבר גובה הקנס. אין פירוט של נתונים שהיו עשויים להצדיק הטלת קנס נמוך יותר אילו הייתה הנאשמת זוכה לטעון את טענותיה עובר לגזר הדין.
לאור האמור אין הצדקה לביטול פסק הדין. לפנים משורת הדין ועל מנת שהנאשמת תקבל בכל זאת את יומה בבית המשפט יבוטל גזר הדין בלבד אם תשלם הנאשמת הוצאות בסך 500 ₪ לטובת אוצר המדינה עד יום 20.12.17.
המזכירות תעביר עותק החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, ב' כסלו תשע"ח, 20 נובמבר 2017, בהעדר הצדדים.
