תת"ע 9908/05/21 – סלימן אלטלקאת נגד מדינת ישראל,שלוחת תביעות תעבורה חדרה
בית משפט השלום לתעבורה בחדרה |
|
|
|
תת"ע 9908-05-21 מדינת ישראל נ' אלטלקאת
תיק חיצוני: 10155812810 |
1
|
מספר בקשה:2 |
||
בפני |
כבוד השופטת עידית פלד
|
||
מבקש |
סלימן אלטלקאת
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל
|
||
|
|||
החלטה
|
|||
עסקינן בבקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר המבקש ביום 6.6.21, ונדון לכפל קנס המקור הקבוע בצדה של העבירה בגינה נשפט.
עיינתי בטיעוני הבקשה; ומשלא ניתנה תגובת המשיבה, ניתנת החלטתי על בסיס החומר הקיים.
היה מקום לדחות את הבקשה על
סף בהעדר תשתית עובדתית נתמכת בתצהיר מטעם המבקש (רע"פ 2474/18 יואל גולדברג
עו"ד נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 26.07.2018; רע"פ 1711/20 סני
חורי נ' מדינת ישראל (נבו 08.03.2020)); ומן הטעם שהוגשה באיחור. המועד להגשת
הבקשה הינו בהתאם להוראת סעיף
מעבר לדרוש, אני סבורה כי יש לדחות את הבקשה גם לגופה.
2
בית המשפט ייעתר לבקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר המבקש אם הייתה הצדקה להיעדרו מן הדיון או אם קיים חשש שנגרם לו עיוות דין.
אשר לתנאי הראשון, אני סבורה
כי זה לא מתקיים בענייננו, שעה שמאישור המסירה בתיק בית המשפט (כפי שצורף לכתב
האישום) עולה, כי הזמנה לדין נשלחה למבקש וחזרה בציון 'לא נדרש'; והמבקש לא הוכיח
כי לא קיבל את ההזמנה לדין מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלה, ולא
הציג כל ראיה שיש בה כדי לסתור את חזקת המסירה הקבועה בתקנה
אשר לתנאי השני, אני סבורה כי גם תנאי זה לא מתקיים בענייננו, שעה שהמבקש לא הציג טעמים של ממש לביסוס כפירתו, ולא הצביע על שיקולים הנתמכים בתשתית ראייתית כלשהי שיש בה פוטנציאל ממשי לשינוי התוצאה, כנדרש על פי הפסיקה, על מנת שיבוטל פסק הדין בעילה של חשש לעיוות דין; ועל פי הפסיקה, אין די בהכחשת העבירה בעלמא בכדי להקים חשש לעיוות דין (רע"פ 8427/17 מדינת ישראל נ' אמנון סאלם (פורסם בנבו, 25.03.2018)).
ואין גם בטענה להטלת אמצעי תיקון על ידי משרד הרישוי כדי להצביע על קיומו של עיוות דין, ו"מדובר בשיקול של תועלת ולא בשיקול של עיוות דין". (עפ"ת (מחוזי חיפה) 21418-12-15 קויפמן נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 31.12.2015)).
גם העונש שהושת על המבקש (כפל קנס המקור) הינו סביר, בהתחשב בחומרת העבירה ומסוכנותה, ובעברו התעבורתי (81 הרשעות קודמות לרבות דומות); ואין בו כדי להקים חשש לעיוות דין.
לפיכך, הבקשה נדחית, ללא צורך בדיון במעמד הצדדים (רע"פ 8427/17 מדינת ישראל נ' אמנון סאלם (פורסם בנבו, 25.03.2018); ע"פ 4808/08 מדינת ישראל נ' שרון מנחם (פורסם בנבו, 06.01.2009)).
3
עיכוב הביצוע שניתן מבוטל בזאת.
ההחלטה תומצא לצדדים.
ניתנה היום, ט"ו חשוון תשפ"ב, 21 אוקטובר 2021, בהעדר הצדדים.
