ת”ד 55/03/17 – מדינת ישראל נגד פנחס רחמים
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
||
ת"ד 55-03-17 מדינת ישראל נ' רחמים
|
|
19 ספטמבר 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 408251/2016 |
|
|
|
לפני כבוד השופט ארנון איתן |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
פנחס רחמים
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד יעל כהן
הנאשם בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על יסוד הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, אני מרשיעו במיוחס לו.
ניתנה והודעה היום כ"ח אלול תשע"ז, 19/09/2017 במעמד הנוכחים.
2
|
ארנון איתן, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו, בכך שביום 11.9.16, בשעה 10:30 או בסמוך לכך, נהג ברכבו ברח' קרן היסוד מכיוון כללי שלום עליכם, לכיוון כללי לרח' דיסקין, ומשהגיע לצומת הרחובות קרן היסוד - שלום עליכם, פנה שמאלה לרח' קרן היסוד בירושלים, מבלי לנקוט באמצעי זהירות, כשהוא נוהג במהירות שאינה סבירה לתנאי הדרך, וכתוצאה מרשלנותו, איבד שליטה על הרכב ומספר מטרים לאחר מכן, התהפך הרכב על צידו השמאלי. כתוצאה מהתאונה, נחבל הנאשם, וכלי הרכב ניזוק.
לנאשם רישיון נהיגה משך שנים רבות ולחובתו 5 הרשעות כשאחרונה שבהן משנת 2011, מה שיכול ללמד כי אירוע זה אינו מאפיין את דרך נהיגתו של הנאשם. בנסיבות אלה, עתרה המאשימה להקלת רכיבי הענישה הכוללים, פסילה למשך שלושה חודשים, שהיא פסילת המינימום, המתייחס להוראת החיקוק 1, פסילה על תנאי וקנס. ב"כ המאשימה ביקשה אף לנכות את תקופת הפסילה המינהלית שהוטלה על הנאשם במסגרת תיק זה, מהעונש שיוטל עליו.
הנאשם ציין בפניי, כי הוא גרוש, בן 60, ולו ארבעה ילדים בוגרים. בעבר, היה בבעלותו בית דפוס, אך כתוצאה ממשבר כלכלי, נאלץ למכור את העסק ולאחר מכן נאלץ לעבוד בעבודות ניקיון לצורך פרנסה.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים אני מחליט להטיל על הנאשם את העונשים הבאים:
1. תשלום קנס בסך 500 ₪, אשר ישולם ב-5 תשלומים חודשיים, החל מיום 5.11.2017.
2. פסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים בניכוי 60 ימי פסילה מינהלית שהוטלו על הנאשם במסגרת תיק זה.
הנאשם יפקיד רישיונו או אישור משרד הרישוי על העדר רישיון, במזכירות בית המשפט, לא יאוחר מיום 15.10.17.
הנאשם פטור מהפקדת רישיון נהיגה.
3
תשומת לב הנאשם לכך שהעונש המקובל על נהיגה בזמן פסילה הוא מאסר בפועל.
3. פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 2 חודשים, וזאת על תנאי למשך חודשיים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים בתוך 45 יום מהיום.
ניתן והודע היום כ"ח אלול תשע"ז, 19/09/2017 במעמד הנוכחים.
|
ארנון איתן, שופט |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)