ת”ד 7202/07/14 – מדינת ישראל נגד מיכאל בן עזרא
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
||
ת"ד 7202-07-14 מדינת ישראל נ' בן עזרא
|
|
22 אוקטובר 2014 |
1
|
בפני כב' השופט שלמה בנג'ו |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
מיכאל בן עזרא
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד לי לוי
הנאשם: בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
הנאשם הודה בעובדות כתב האישום, לפיכך אני מרשיע אותו בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום כ"ח תשרי תשע"ה, 22/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
שלמה בנג'ו , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
מדובר באירוע תאונת דרכים שנגרם עקב נהיגה רשלנית חסרת זהירות שעה שביצע פניית פרסה שלא בביטחה בכביש 780 מכיוון קרית אתא לכיוון כפר חסידים ופגע במכונית מאזדה. עקב התאונה נחבלו המעורבים בתאונה, לאחד המעורבים נגרמו חבלות של ממש, שבר בחזה והוא אף אושפז למשך 4 ימים בבית חולים. כמו כן, נגרם נזק לכלי הרכב המעורבים.
2
מדובר בנהיגה רשלנית אשר סיכנה חיי אדם, סיכון זה התממש עקב רשלנותו של הנאשם והתבטא בנזקים הרכושיים והגופניים כאמור לעיל.
טווח הענישה בעבירות מסוג זה נע בין עונש פסילת החובה הקבוע בחוק לבין עונש פסילה של 36 חודשים וזאת לצד מרכיבי ענישה נוספים.
באשר לנסיבות הקשורות לביצוע העבירה; כתב האישום מגולל את העובדות המתארות את ביצוע העבירה, ומעיד על רשלנות רבתי של הנאשם שלא שם ליבו לתנועה וביצע פניית פרסה באופן מסכן חיים. הנאשם, מתרץ את קרות התאונה בכך שנהגים רבים מבצעים שם פנייה ואף הוא ביקש לבצע שם פניה והרכב השני הגיע במהירות ולכן לא שם לב אליו.
הנאשם, יליד 1950, מחזיק ברישיון נהיגה משנת 1986, עובד כמאבטח בבית ספר בכפר חסידים. צבר לחובתו 34 הרשעות קודמות. אין בעברו התעבורתי עבירות דומות, מרבית הרשעותיו מסוג ברירת משפט.
מהמסמכים הרפואיים שהגיש לי הנאשם עולה כי לאחרונה היה מעורב בתאונת דרכים, רכב שנסע מאחוריו פגע בו בעוצמה, הוא ואישתו נפגעו ולדבריו הפגיעות באישתו הן חמורות יותר וכוללים כאבים בברכיים עם תחושת הקרנה מתחת לברך. לדבריו, אישתו תלויה בו להסעה לטיפולים והוא סועד אותה.
בשים לב למתחם העונש ההולם, לנסיבות ביצוע העבירה, אין ספק כי עונש הפסילה שראוי היה להטיל על הנאשם הוא עונש פסילה ממושך יותר.
יחד עם זאת, לא אוכל להתעלם מגילו המבוגר של הנאשם, מהמצוקה הבריאותית והכלכלית בה הוא נתון, היותו מפרנס עיקרי, ועל כן, אסתפק בענישה על הצד הנמוך שבמתחם הענישה ההולם.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. 4 חודשי פסילה בפועל בניכוי (2) חודשיים פסילה מנהלית שריצה.
2. הפסילה תיכנס לתוקף החל מיום 17/12/14 שעה 09:00, שאז יפקיד הנאשם את רישיון הנהיגה בתיק ביהמ"ש. מובהר לנאשם כי גם אם לא יפקיד את רישיון הנהיגה, הוא פסול מנהיגה מאותו מועד אך הפסילה תימנה רק משעה שיבצע את ההפקדה בתיק ביהמ"ש.
3. 3 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים.
3
4. קנס בסך 1000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-5 תשלומים שווים, פיגור יעמיד את מלא הקנס לפרעון מיידי ויפעיל את עונש המאסר שלצידו.
זכות ערעור תוך 45 ימים לבית המשפט המחוזי בחיפה.
ניתנה והודעה היום כ"ח תשרי תשע"ה, 22/10/2014 במעמד הנוכחים.
|
שלמה בנג'ו , שופט |
