ת"ד 7731/03/14 – מדינת ישראל נגד אלכסנדר קרוטקוב
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
||
ת"ד 7731-03-14 מדינת ישראל נ' קרוטקוב
|
|
02 יוני 2015 |
1
|
לפני כבוד השופט שלמה בנג'ו |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אלכסנדר קרוטקוב
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד אייל עמאר
ב"כ הנאשם: עו"ד המאם
הנאשם: בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות כמפורט בהכרעת הדין.
מדובר בתאונת דרכים שנגרמה עקב רשלנות נהיגתו של הנאשם אשר נהג ברכב כשהוא שיכור, לאחר התאונה עזב את מקום התאונה.
מדובר באירוע חמור המשקף סיכון של ממש לביטחון יתר המשתמשים בדרך.
טווח הענישה הנוהג בעבירות מסוג זה נע בין עונש פסילה בפועל של מספר חודשים לצד פסילה מותנית, מאסר מותנה וקנס ועד לעונש של מאסר בפועל לצד מרכיבי ענישה הנזכרים לעיל.
אשר לנסיבות ביצוע העבירה; הרי הן מפורטות בכתב האישום המתוקן.
אשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירה ורלוונטיות לענין גזירת העונש; מדובר בנאשם נשוי ואב לשני ילדים, יוצא ברית המועצות לשעבר, עלה ארצה בשנת 1990. בשנת 1991 הוציא רישיון נהיגה, צבר לחובתו 7 הרשעות בלבד. בשלב מסוים, נקלע להסתבכות עסקית, צבר חובות גבוהים בשל הלוואה שנטל ולעת הזאת, מצוי בהליכי פשיטת רגל, כאשר לאחרונה, כך בישר לי הסנגור, קיבל הנאשם הפטר.
הסדר הטיעון גובש בשל כשלים ראייתים.
2
בנסיבות מצטברות אלה, על אף שההסדר מקל מאוד עם הנאשם, אני סבור כי הוא מצוי במתחם הסבירות ועל כן, אכבדו.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
10 חודשי פסילה בפועל בניכוי חודשיים פסילה מנהלית.
רישיון הנהיגה נמסר לביהמ"ש, חישוב הפסילה ייעשה מהיום. המזכירות תנפיק לנאשם אישור הפקדה.
4 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים.
4 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה בה הורשע בתיק זה ו/או עבירה של נהיגה בשכרות ו/או עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
בשל מצבו הכלכלי של הנאשם אני גוזר עליו קנס בסך 1000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב- 5 תשלומים שווים, פיגור יעמיד את מלא הקנס לפרעון מיידי ויפעיל את עונש המאסר שלצידו.
זכות ערעור תוך 45 ימים לבית המשפט המחוזי בחיפה.
ניתנה והודעה היום ט"ו סיוון תשע"ה, 02/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
שלמה בנג'ו , שופט |
