ת”ד 9505/08/13 – מדינת ישראל נגד שי אברגל
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
|
ת"ד 9505-08-13 מדינת ישראל נ' אברגל
|
|
1
בפני |
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל |
|
|
ע"י פרקליטות מחוז י-ם |
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
שי אברגל |
|
|
ע"י ב"כ עוה"ד אורן בועז |
הנאשם |
גזר דין |
העבירות
הנאשם הורשע על פי הודאתו בנהיגה בחוסר זהירות, אי האטה לפני מעבר חציה ואי מתן אפשרות להולכי רגל להשלים חצייתם בבטחה.
יודגש כי על פי כתב האישום המתוקן לא ארע כל מגע בין הולכי הרגל - אם ובנה בן ה-5, לבין מכונית המשטרה בה נהג הנאשם.
מהירות נסיעת הרכב כאמור בכתב האישום הייתה לפחות 62 קמ"ש, בכביש עירוני בו המהירות המקסימאלית המותרת היא 50 קמ"ש.
לטענת הנאשם נקרא לאירוע, אולם אישור על כך לא הוצג.
מדובר יחד עם זאת בשוטר מוערך, אשר קיבל תעודת הצטיינות ותעודת הערכה בשנים 2010 ו-2013.
עברו התעבורתי של הנאשם לא פורט בפני ועל כן אני מניחה שהוא נעדר עבר כזה.
העונש על עבירות תעבורה נגזר במידה רבה מתוצאות מחדלי הנהג. כך למשל חצייה באור אדום יכולה להוות עבירת קנס בת 1,000 ₪ ואולם אם חלילה כתוצאה מאותו מחדל ארעה תאונה ונחבל קשות אדם, כי אז העונש חמור לאין ערוך ויכול להגיע גם למאסר.
כאמור, במקרה הנוכחי, כתב האישום תוקן כך שלא הוזכרה בו כל חבלה ולו הקלה ביותר למי מהולכי הרגל. מתחם הענישה נע בין קנס ופסילה על תנאי ועד פסילה בת חודשים ספורים. נזכיר כי גרם חבלה של ממש או רשלנות מחייבים פסילת מינימום בת 3 חודשים, אך כאמור, כתב האישום המתוקן אינו מכיל עבירות אלו, ובהעדר נפגעים בנפש, או תנאי פסילה בר הפעלה, עונש הפסילה יעמוד על שבועות ספורים.
המאשימה דורשת פסילה בת חודשיים ימים ואילו הסנגור מבקש שלא לפסול כלל.
2
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, אני מוצאת לנכון להשית על הנאשם את העונשים הבאים:
1. פסילת רישיון נהיגה למשך 21 ימים. הנאשם יפקיד רישיונו עד לא יאוחר מיום 10/4/14. נוכח תקופת הפסילה הקצרה לא מצאתי להיענות לבקשה לסווגה, כפי שביקש הסנגור.
2. פסילה בת 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
3. קנס בסך 1,000 ₪ אשר ישולם בשני תשלומים חודשיים, החל מיום 10/4/14.
זכות ערעור בתוך 45 ימים מיום קבלת גזר הדין.
ניתן היום, ט"ז אדר תשע"ד, 16 פברואר 2014, בהעדר הצדדים.
מזכירות תשלח גזר הדין למאשימה ולסנגור בפקס ואילו לנאשם - בדואר רשום בצרוף השוברים.