ת”פ 12158/08/16 – מדינת ישראל נגד למלם מיניוואב
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
ת"פ 12158-08-16 מדינת ישראל נ' מיניוואב ת"פ 27283-10-16 מדינת ישראל נ' מיניוואב |
|
03 דצמבר 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט, סגן נשיאה חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
למלם מיניוואב
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד מאיה אשכנזי וקרן פינקלס
הנאשם וב"כ - עוה"ד אבי כהן
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן, בו יוחסה לו תקיפה הגורמת חבלה של ממש. המדובר בכך שביום 2.8.16 ניגש הנאשם כשהוא תחת השפעת אלכוהול אל המתלונן שצעד ברחוב בראשון לציון, שאל אותו אם הוא רוצה קרב והיכה בו מכת אגרוף בעינו השמאלית, אשר גרמה לשריטה ונפיחות קלה. כמו כן, צירף הנאשם כתב אישום נוסף שעניינו הפרת הוראה חוקית, בכך שביום 9.10.16 הפר הוראה בדבר מעצר בית שהושתה עליו על ידי ביהמ"ש בגין מעורבותו בתיק העיקרי.
2
ביום 21.6.17, לאחר קבלת תסקיר, גובש בין הצדדים הסדר במסגרתו היה בכוונתם לעתור במשותף להטלת 4 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות, בכפוף לחוות דעת הממונה, מאסר על תנאי, פיצוי מוסכם והתחייבות כספית. אציין כי בעניינו של הנאשם התקבל תסקיר מפורט, אשר למרבה הצער הינו שלילי. מהתסקיר עולה כי הנאשם צמצם מעורבותו בביצוע העבירות, בחר לספק מידע באופן מגמתי ונמנע מלהרחיב אודות חלקים בעייתיים בהתנהלותו. שירות המבחן התרשם מבעייתיות בדפוסי שימושו באלכוהול, אך הנאשם מצידו התקשה לשתף פעולה והקל ראש בכל הקשור להתנהלותו הבעייתית. נעשה ניסיון לשלבו במסגרת טיפולית בנוגע לאלכוהול עוד במהלך הליך המעצר אך הנאשם לא שיתף פעולה ועזב הטיפול. ניסיון לשלבו בהמשך בטיפול מחדש לא צלח לנוכח התנגדות נחרצת מצידו של הנאשם. עוד עולה מהתסקיר כי עמדותיו של הנאשם נותנות לגיטימציה להתנהגות אלימה במצבים מסוימים והוא אינו מכיר בבעייתיות שבשימוש באלכוהול ואינו סבור שהוא זקוק לעזרה בתחום זה. עולה חוסר מוטיבציה לשינוי התנהגות עבריינית וסיכון גבוה להישנות התנהגות אלימה בעתיד.
לאור המפורט בתסקיר ונוכח חומרת המעשים, כאשר מתחם העונש ההולם למעשים מעין אלה כולל גם ברף התחתון שלו מרכיב מסוים של מאסר בפועל, ולו בעבודות שירות, ברי כי ההסדר שגובש והוצג בעבר אינו ממצה את הדין עם הנאשם. אציין כי לחובת הנאשם אף מספר הרשעות קודמות בעבירות רכוש ואף בעבירות איומים. יחד עם זאת, מעולם לא ריצה מאסר מאחורי סורג ובריח. התוצאה הכוללת היא כי ההסדר שהוצג היה סביר וניתן היה לכבדו, אלא שהנאשם הודיע כי אין בכוונתו לבצע עבודות שירות בשל קשיים אישיים ומשפחתיים. על אף הודעה זו ולאחר שמצבו המשפטי הובהר לו בדיון הקודם, ביקש הנאשם וקיבל הזדמנות נוספת ואחרונה להתייצב בפני הממונה, אך גם הפעם לא עשה כן. בשים לב להתנהלותו זו, אין מנוס אלא להשית עליו עונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, אשר יהיה מתון לנוכח ההסדר שגובש ומתוך מגמה לכבדו, מבלי למצות את הדין עם הנאשם.
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. מאסר בפועל למשך 4 חודשים בניכוי ימי המעצר מיום 3.8.16 ועד 7.8.16 ומיום 9.10.16 עד 27.10.16.
2. 6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר לא יעבור הנאשם עבירת אלימות כלפי הגוף.
3. 4 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר לא יעבור הנאשם עבירה של הפרת הוראה חוקית.
4. פיצוי למתלונן, עד תביעה מס' 4 לכתב האישום, בסכום של 1,000 ש"ח. הפיצוי יופקד בתוך 60 יום ויועבר על ידי המזכירות למתלונן.
5. הנאשם יחתום על התחייבות בסך 1,500 ש"ח שלא לעבור בתוך שנתיים מהיום כל עבירת אלימות. לא יחתום - יאסר למשך 10 ימים.
3
העתק יועבר לשירות המבחן.
המזכירות תסרוק את המסמך ע/1 .
זכות ערעור תוך 45 ימים מהיום.
ניתנה והודעה היום ט"ו כסלו תשע"ח, 03/12/2017 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי, שופט, סגן נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הנאשם יתייצב למאסרו ביום 10.12.17 בבית המעצר הדרים עד השעה 10:00, או על פי החלטת שב"ס, כשברשותו תעודת זהות או דרכון.
על הנאשם לתאם את הכניסה למאסר, כולל האפשרות למיון מוקדם, עם ענף אבחון ומיון של שב"ס, טלפונים 08-9787377, 08-9787336.
כל התנאים המגבילים והערבויות הכספיות יעמדו בתוקף עד למועד כניסתו של הנאשם למאסר וישמשו להבטחת התייצבותו.
ניתן בזאת צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד הנאשם.
עם כניסתו של הנאשם למאסר יקוזז
סכום הפיצוי מהפקדה שניתנה במסגרת עמ"ת
29703-10-16 והיתרה תוחזר לנאשם בכפוף לכל הוראה מחייבת אחרת.
ניתנה והודעה היום ט"ו כסלו תשע"ח, 03/12/2017 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי, שופט, סגן נשיאה |
הוקלדעלידידוריתסבג
