ת”פ 2346/09/17 – מדינת ישראל נגד אימן שעור (עציר) תושבי איו”ש – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 2346-09-17 מדינת ישראל נ' שעור(עציר)
|
|
13 ספטמבר 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט דניאל בן טולילה
|
|
|
המאשימה: |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד גנית אטיאס
|
||
נגד
|
|||
הנאשם: |
אימן שעור (עציר) תושבי איו"ש - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד יחיא סעדה
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
על יסוד הודאת הנאשם הנני מרשיע אותו בשלוש
כניסות לישראל שלא כדין, בהתאם להוראת סעיף
ניתנה והודעה היום כ"ב אלול תשע"ז, 13/09/2017 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
2
גזר דין
הנאשם הורשע על-פי הודאתו בשלוש כניסת לישראל שלא כדין האחת מיום 31.8.17, השנייה מיום 18.6.14 והשלישית מיום 9.3.14.
במעשיו האמורים לעיל פגע הנאשם בערכים המוגנים של ריבונות המדינה לקבוע מי יבוא בשעריה והסדרת שוק העבודה. בעקיפין יש בכניסתו של הנאשם לישראל, שלא תחת עינם הפקוחה של גורמי הביטחון, כדי להביא לפגיעה בביטחונו של הציבור ולוּ ברמה הפוטנציאלית. בהקשר לכך ר' דבריו של כב' השופט ס' ג'ובראן ברע"פ 3677/13 מוחמד אלהרוש נ' מ"י (9.12.14) (להלן: "אלהרוש"):
מושכלות ראשונים הם כי הכניסה לישראל שלא כדין ומבלי היתר פרטני פוגעת בבטחון המדינה, בזכותה לקבוע את הבאים בשעריה ועלולה להגדיל את הסיכון לפשיעה מצד אלו ששוהים בה לא כדין... אין חולק כי עצם תופעת הכניסה שלא כדין מגדילה את הפוטנציאל לסיכון בטחוני, בין היתר בכך שהיא פותחת פתח לזליגת פעילות חבלנית עוינת (פח"ע) לתחומי מדינת ישראל ובכך מסכנת את בטחון תושביה.
עד זה מכבר עתרה המאשימה למתחם עונש הולם שתחילתו חודש ימים ותקרתו 6 חודשים חרף האמור בהלכת אלהרוש וזאת נוכח ההחמרה במצב הביטחוני שתחילתה ב"אינתיפאדת הסכינים" בחודש אוקטובר 2015, והמשכה באירועים ביטחוניים כאלה ואחרים. כיום נוכח השיפור במצב הביטחוני עותרת המאשימה בהעדר נסיבות חריגות למתחם עונש הולם שתחילתו ענישה צופה פני עתיד.
על רקע האמור לעיל והשינוי במצב הביטחוני יש לבחון את הנסיבות הקונקרטיות האופפות כניסות אלה כאשר ביחס אליהן ניתן לומר כי אלו נמצאות במדרג הנמוך. מדובר בכניסות יחידות לצורכי פרנסה ללא עבירות נלוות, כאשר הנאשם שהה על פי הנלמד תקופה קצרה בשטחי המדינה, וביקש לצאת חזרה לביתו.
מכל המקובץ לעיל הינני לקבוע כי מתחם העונש ההולם בעניינו של הנאשם בגין כל כניסה מן הראוי שינוע בין ענישה צופה פני עתיד לבין חמישה חודשים מאסר בפועל.
3
בקביעת עונשו של הנאשם ולקולא תילקח בחשבון הודאתו שיש בה משום נטילת אחריות והבעת חרטה. מדובר בנאשם שמצוקה כלכלית הביאה אותו לגנוב את הגבול ולהסתכן בהעמדה לדין ובריצוי עונש מאסר בפועל. המדובר בתושב השטחים אשר מעצרו ומאסרו קשים אף יותר מאשר דרך הכלל, נוכח היעדרה של מעטפת תומכת. לו מדובר היה בכניסה יחידה או שתי כניסות או אז היה בכך להביא את בית המשפט להסתפק בענישה צופה פני עתיד בלבד. מקום בו מדובר בשלוש כניסות סבורני כי לא ניתן להסתפק אך ורק בענישה צופה פני עתיד. בעניינו של הנאשם שבפניי בשים לב לחלוף הזמן מאז כניסותיו המוקדמות, סבורני כי מן הראוי שמאסרו יהיה כתקופת ימי מעצרו.
סוף דבר, מכל המקובץ לעיל הינני לגזור על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 14 ימים מאסר בפועל שימנו מיום מעצרו מיום 31.8.17.
ב. חודשיים
מאסר על תנאי משך שנתיים מיום שחרורו שלא יעבור כל עבירה לפי
תשומת לב שב"ס כי לאחר ניכוי ימי מעצרו הנאשם סיים לרצות את מאסרו ויש להורות על שחרורו לאחר הדיון בהתאם לנהלים וכגון דא.
זכות ערעור תוך 45 יום לבית-המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום כ"ב אלול תשע"ז, 13/09/2017 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה , שופט |