ת"פ 24518/06/19 – מדינת ישראל נגד ארז שמואלי,
בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו |
|
|
|
ת"פ 24518-06-19 מדינת ישראל נ' שמואלי
|
|
לפני כבוד השופט מרדכי לוי
|
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל על ידי עוה"ד שירי רום ומיטב דגן, מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה. |
||
נגד
|
|||
הנאשם |
ארז שמואלי, |
||
<#2
החלטה |
1. אקדים ואציין כי בקשות המאשימה מיום 16.6.23 נדחות ברובן, כפוף לאמור להלן וכפי שיפורט וינומק להלן.
2. לעניין המדובב, נדרשת תגובת הנאשם בכתב עד מחרתיים 20.6.23 לאמור בהצעת המאשימה להסכים להגיש את המסמכים שבחומר החקירה כמוצגי הגנה.
המאשימה מתבקשת להעביר עותק של המסמכים האמורים (שוב) לנאשם עד מחר, והנאשם מתבקש לשקול להסתפק בכך ולהודיע עמדתו לבית המשפט עד מחרתיים.
3. לעניין מועדי ההוכחות שנקבעו ושהוספו - בקשת המאשימה לבטל חלק גדול מהמועדים נדחית, כפוף לאמור להלן וכפי שיפורט וינומק להלן.
כתב האישום בתיק זה הוגש לפני למעלה מארבע שנים.
כתב האישום חתום על ידי עוה"ד שירי רום ויעלה הראל.
כמו כן, עוה"ד שירי רום הופיעה בפועל בחלק מהישיבות האחרונות במשפט.
מספר ישיבות קודמות כבר נדחו לבקשת ב"כ המאשימה דאז עו"ד עמית לוין - בשל חיקור דין בחו"ל, בשל מצבו הבריאותי הקשה של אביו וניתוח חירום שעמד לעבור בחו"ל ובשל שהותו עם אביו בחו"ל לנוכח הניתוח.
בנוסף, בפועל, מספר ישיבות נדחו לאחרונה לבקשת ב"כ הנאשם דאז, עו"ד אייזנברג, בשל כך שלא חשה בטוב ולאחר מכן בשל חופשת מחלה בת שבועיים.
אמנם, כאשר אין מדובר בתיק ישן וכאשר את המאשימה (או את הנאשם) מייצג עו"ד אחד המכיר לבדו את התיק - בית המשפט נוטה להיענות בחיוב לבקשות לביטול מועד דיון אם בשל שמ"פ או בשל חופשה משפחתית בחו"ל או בשל דיון מקביל בבית משפט אחר, בהתאם למכלול הנסיבות של כל משפט ובכל בקשה לגופה.
אולם במקרה דנן, כאמור, מדובר בתיק ישן שיש לקדמו גם על חשבון תיקים פחות ישנים ומדובר בתיק שבו לא רק ב"כ המאשימה עו"ד דגן מכיר אותו ויכול להופיע בו.
על כן, על המאשימה להיערך להיות מיוצגת במהלך פרשת ההגנה בתיק זה באותם דיונים שנקבעו ושבהם עו"ד דגן ישהה בשמ"פ או בחו"ל או יופיע בפני מותב אחר -אם על ידי עו"ד שירי רום ו/או על ידי עו"ד יעלה הראל (החתומות שתיהן על כתב האישום) ו/או על ידי עו"ד אחר/ת מטעם המאשימה.
עם זאת, לאחר שהנאשם יודיע לבית המשפט, כפי שהתבקש בהחלטתי מיום 15.6.23 להודיע מי הם כל העדים שהנאשם מבקש לזמן במסגרת כל פרשת ההגנה, לכל אחת מהישיבות הבאות, לרבות עדים מומחים ועדים שהעידו במשפט הזוטא בבית משפט מחוזי מרכז שהנאשם טוען שהם רלוונטיים למשפטו של הנאשם, ולאחר שיתברר כמה ישיבות תידרשנה בפועל לסיום פרשת ההגנה - בית המשפט ישקול שנית אם ניתן יהיה להיענות בחיוב לחלק מבקשות המאשימה לגבי מקצת הישיבות שהמאשימה מבקשת לבטל ושלא בוטלו.
4. לגבי מומחי ההגנה, אמנם ככלל בית המשפט מאפשר לכל צד להתכונן לחקירה הנגדית של כל עד מומחה של הצד שכנגד זמן סביר מראש לאחר קבלת עותק מחוות דעת המומחה, וכך בית המשפט הורה עוד ביום 4.5.23 שיש לאפשר למאשימה 14 ימים כדי להתכונן לחקירה הנגדית של מומחה ההגנה רו"ח סלובודיאנסקי - אולם הזמן הסביר שיידרש למאשימה להתכונן לחקירה הנגדית של כל מומחה נוסף מצד ההגנה, ייקבע בכל מקרה לגופו על ידי בית המשפט, הוא לא יפחת משבוע ימים מיום העברת חוות הדעת למאשימה והוא יהא תלוי בתוכן של כל חוות דעת נוספת שתוגש על ידי הנאשם למאשימה ובשאלה האם מדובר בתוכן דומה לתוכן של חוות הדעת של רו"ח סלובודיאנסקי, אשר לגביו די יהיה בשבעה ימים כדי שהמאשימה תתכונן, או שמא בתוכן שונה שיצדיק פרק זמן של 14 ימים כדי שהמאשימה תתכונן מראש לחקירה.
5. עד ההגנה המומחה רו"ח סלובודיאנסקי, שהיה אמור להעיד עוד בישיבה שהיתה קבועה ליום 18.5.23 ושבוטלה, ושחוות דעתו נמסרה למאשימה עוד ביום 4.5.23, יעיד ביום 22.6.23 בשעה 09.00, כפי שנקבע גם בהחלטתי מיום 15.6.23, ובאותו יום חוות דעתו תוגש כמקובל כחקירה ראשית והוא ייחקר נגדית על ידי המאשימה.
6. סנ"צ מימברג שהנאשם ביקש להעידו, אשר שוהה בהולנד וישהה בחופשה משפחתית מיום 19.6.23 - יעיד כפי שביקש, ביום 13.7.23 וזאת בשעה 10.00 (ולא בשעה 11.30 כפי שביקש), בהיוועדות חזותית מחו"ל, ועל המאשימה להודיע לו על כך בהקדם וכן על הצדדים לדאוג מבעוד מועד לצדדים הטכניים הנדרשים לשם כך.
7. רפ"ק אריק בנימין, שהוא מפקד יחידה משטרתית וששוהה בצפון בשל פעילות משטרתית בצפון הארץ, כפי שציין ב"כ המאשימה - יעיד ביום 3.7.23 בשעה 09.00, כמבוקש על ידי העד, ועל המאשימה להודיע לו על כך בהקדם.
8. לגבי העד רס"מ ליאור רוטנברג, אשר הנאשם מבקש להחזירו למתן עדות נוספת לנוכח חומר שהנאשם קיבל מהמאשימה לאחר מתן עדותו - ההחלטה בבקשת הנאשם תינתן לאחר בחינת בקשה מנומקת של הנאשם ותגובת המאשימה לבקשה, אך מכיוון שהעד צפוי לשהות בחופשה משפחתית בחו"ל מיום 22.6.23 עד ליום 5.7.23 - על המאשימה להודיע לו בהקדם כי עליו להיערך למתן עדות נוספת, אם ובהנחה שבית המשפט יקבל את בקשת הנאשם, וזאת ביום 10.7.23 בשעה 09.00 (ולא ביום 13.7.23 כפי שביקש).
9. לגבי סיכומי הצדדים בכתב - בקשת המאשימה נדחית בשלב זה.
בית המשפט הבהיר כבר בהחלטה שניתנה בסוף הדיון מיום 23.2.23, כאשר ב"כ המאשימה הכריז כי "אלו עדיי", כי על הצדדים לנצל את פרק הזמן של כחודשיים שבהם לא נקבעו ישיבות במשפט, עד לתחילת פרשת ההגנה בסוף חודש אפריל 23, כדי להתחיל להכין את סיכומיהם, וכי סיכומי המאשימה יוגשו תוך חודש מסיום פרשת ההגנה וסיכומי ההגנה יוגשו תוך חודש מיום הגשת סיכומי המאשימה.
בית המשפט הזכיר זאת לצדדים גם בישיבה מיום 4.5.23.
בין לבין, בפועל נדחו ובוטלו עוד מספר ישיבות שהיו קבועות בחודשים מאי-יוני 23 - בשל מחלת הסניגורית דאז ובשל שהות עדת התביעה סנ"צ אלון-לוי בחו"ל.
על כן, על שני הצדדים להמשיך להתכונן להכנת סיכומיהם בכתב ולהגשתם במועד כפי שנקבע מראש, ללא ארכה.
עם זאת, לאחר שתסתיים פרשת ההגנה, בית המשפט ישקול שוב אם ניתן יהיה ליתן ארכה מסוימת למאשימה להגשת סיכומיה, לנוכח פגרת הקיץ המתקרבת.
10. החלטה זו תועבר היום לנאשם ולמאשימה.
ניתנה היום, כ"ט סיוון תשפ"ג, 18 יוני 2023, בהעדר הצדדים.
