ת”פ 24972/12/15 – מדינת ישראל – תביעות נגד ליאור גל – בעצמה
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
תפ"ק 24972-12-15 מדינת ישראל נ' גל
|
|
01 ינואר 2018 |
1
בפני כב' השופטת דרורה בית אור, עמיתה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל - תביעות
ע"י ב"כ עוה"ד מורן אלקבץ עומסי
|
נגד
|
|
הנאשם |
ליאור גל - בעצמה
ע"י ב"כ עוה"ד דבי שרון
|
נוכחים:
קצינת המבחן- טל אמיר
עו"ס קהילתית - יעל גני אור
מר ראובן גלברג - אביו של הנאשם.
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בהסדר טיעון ובשני כתבי אישום כדלהלן:
בכתב אישום מתוקן בת"פ 24972-12-15
בעבירה של ניסיון תקיפה סתם, לפי סעיף
הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי יקר.
2
לנאשם הרשעות בעברו בעבירות סמים ואלימות.
הנאשם השתלב בבית המשפט הקהילתי בחודש פברואר 2016. הוגשו בעניינו מספר תסקירים ולמעשה החלו הליכי השיקום בפיקוח של שירות המבחן ובית המשפט.
ככלל, יש לציין כי ההשתלבות של הנאשם בבית המשפט הקהילתי ידעה עליות, מורדות ולאחר מכן רק עליות. התחומים בהם עסק השיקום של הנאשם הם רבים, נושא תעסוקה, נושא השימוש בסמים ואלכוהול, נושא המשפחה ונושאים רגשיים, כאשר בסופו של תהליך המטרות שעוצבו על ידי שירות המבחן ועל ידי בית המשפט הקהילתי הושגו אחת לאחת. הנאשם שיתף פעולה עם שירות המבחן בתהליך והיום הוא עובד באופן קבוע, חידש את הקשר עם ילדיו, מקיים קשר עם שירות המבחן, מגלה יכולת לשתף בתכנים האישיים שעוזרים לו להתמודד עם הקשיים, סיים קורס במנהל עסקים באוניברסיטה בעם. גילה התמדה. כל אלה סייעו לו לווסת את התנהלותו ותגובותיו במצבי קונפליקט. היום הוא מבקש לנהל קשר זוגי באופן שונה מבעבר. לנאשם יש היום קשרים משמעותיים עם הוריו. אביו של הנאשם התייצב לדיון היום וככלל אפשר לומר שהתהליכים בבית המשפט הקהילתי סייעו לנאשם בכל תחומי חייו. הצדדים טענו לעונש וביקשו לקבל את הסדר הטיעון בעניינו ביום 20.06.16. שירות המבחן הגיש תסקיר מסכם.
בית המשפט מבהיר לנאשם את משמעות צו המבחן. הנאשם מצהיר כי הוא מוכן לקבל עליו את תנאי צו המבחן.
בהסדר הטיעון נקבע כי המאשימה תחזור בה מכתב
האישום בת"פ 57025-01-16 וזאת לפי סעיף
לאור אמור לעיל אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
1. ת"פ 57025-01-16 נמחק לאור חזרתה של המאשימה מכתב אישום זה.
2. במסגרת ת"פ 24972-12-15 אני מאריכה את שני המאסרים המותנים שהושתו על הנאשם בת"פ 27696-03-14, האחד בן חמישה חודשים בגין עבירת איומים והשני בן עשרה חודשים בגין עבירת אלימות מסוג פשע וזאת למשך שנתיים מהיום.
3
3. אני משיתה על הנאשם צו מבחן למשך 12 חודשים מהיום.
אני מאחלת לנאשם הצלחה.
אני מגישה לך את התעודה.
ניתנה והודעה היום י"ד טבת תשע"ח, 01/01/2018 במעמד הנוכחים.
|
דרורה בית אור, שופטת עמיתה |
