ת”פ 25544/04/13 – מדינת ישראל נגד ש כ
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 25544-04-13 מדינת ישראל נ' כ ת"פ 32934-03-13 מדינת ישראל נ' כ ת"פ 49441-02-14 מדינת ישראל נ' כ ת"פ 49559-04-13
|
|
04 נובמבר 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
ש כ
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד טל חיים ניסנוב
הנאשם וב"כ - עוה"ד מירי כהן
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בשלושת כתבי האישום.
לפיכך הנני מוצא את הנאשם אשם בעבירות אשר יוחסו לו בכתבי האישום: העלבת עובד
ציבור, איומים ותקיפת עובד ציבור - עבירות על סעיפים
ניתנה והודעה היום י"א חשוון תשע"ה, 04/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
2
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בגין שלושה אירועים בהם נקט באלימות מסוגים שונים כלפי אנשי ציבור בכפר יונה, בתחילת שנת 2013. במקרה הראשון בחודש ינואר איים על חבר מועצה בכך שגידף אותו ואמר שיהרוג אותו. בהמשך בתחילת חודש אפריל העליב את ראש מועצת כפר יונה, כאשר פנה אליו בטענות משפילות וגידף אותו. לבסוף, לקראת סוף חודש אפריל 2013 תקף פקח של המועצה המקומית בכך שדחף אותו בחוזקה באיזור החזה.
בעניינו של הנאשם גובש הסדר טיעון במסגרתו עותרים ב"כ הצדדים במשותף להסתפק בעונש מאסר צופה פני עתיד, כך שהמחלוקת נוגעת רק לטיב והיקף הסנקציה הכלכלית. כאן המקום לציין כי לחובת הנאשם הרשעות קודמות בעבירות דומות, לאורך השנים, וגם אם בחלק מהמקרים נמצא לא כשיר לעמוד לדין, הרי שגיליון ההרשעות הקודמות מתעד התנהגות דומה ונמשכת. בשים לב לנתון זה וכן להצטברות האירועים, אין ספק שההסדר שגובש מקל עם הנאשם באופן ממשי.
ב"כ הצדדים מצביעים על מספר שיקולים, אשר מצדיקים לטעמם את ההסדר שגובש. בין אלה מוזכרת נטילת האחריות, ההודאה המלאה והחסכון המשמעותי בזמן ציבורי שנגרם עקב כך. עוד מצביעים הצדדים ומדגישים את נסיבותיו האישיות של הנאשם. בהקשר זה מצביעה חוות הדעת הפסיכיאטרית שהוגשה בעניינו על כך שעל אף שהוא כשיר לעמוד לדין, הרי שהוא נזקק לטיפול בתחום הנפשי. הנאשם מצוי תחת צו לטיפול מרפאתי כפוי וגם אם הוא מתקשה לשתף איתו פעולה באופן מלא, הרי שהוא נוטל את הטיפול, מגיע למעקבים וחל במצבו שיפור. נציגי הפסיכיאטר המחוזי אף מצאו לנכון להמליץ במקרה זה באופן חריג כי ביהמ"ש ינקוט בגישה טיפולית ויעדיף אותה על פני גישה עונשית.
3
נתון משמעותי נוסף נעוץ בעובדה כי מאז פרץ האירועים, במהלך תקופה משמעותית של כשנה וחצי, לא נפתחו לחובת הנאשם תיקים נוספים. אני שומע כי כיום התגייסו בני משפחתו של הנאשם לסייע לו והם מלווים אותו בדרכו השיקומית. בשים לב למכלול נתונים אלה על אף הקולא הטמונה בהסדר, שוכנעתי כי ראוי לכבדו. באשר לסנקציה הכספית, הרי אינני מתעלם ממצבו האישי והכלכלי של הנאשם, אך אני סבור כי נדרש גם מרכיב ענישה קונקרטי, אשר יהיה במקרה זה מתון לאור מכלול הנסיבות.
אשר על כן, הנני דן הנאשם לעונשים הבאים:
1. 5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא יעבור אחת העבירות בהן הורשע בהליך זה.
2. קנס בסך 750 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-3 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים, החל מיום 10.12.14.
המזכירות תסרוק את המסמכים ע/1 עד ע/3.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום י"א חשוון תשע"ה, 04/11/2014 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
הוקלדעלידידוריתסבג
