ת"פ 28625/01/14 – מדינת ישראל נגד שמעון בוחבוט
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 28625-01-14 מדינת ישראל נ' בוחבוט ת"פ 13519-06-14 מדינת ישראל נ' בוחבוט ת"פ 21135-06-14 מדינת ישראל נ' בוחבוט ת"פ 5108-07-14 מדינת ישראל נ' בוחבוט ת"פ 28630-01-14 |
|
20 ינואר 2015 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
שמעון בוחבוט
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד טל חיים ניסנוב
הנאשם וב"כ - עוה"ד ג'קי סגרון
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב אישום מתוקן ובשלושה תיקים מצורפים. בכתב האישום העיקרי הורשע הנאשם בעבירות של נהיגה ללא רישיון וללא ביטוח ושימוש ברכב ללא רשות, לאחר שנתפס בינואר 2014 נוהג באופנוע שנגנב כשנה קודם לכן, כאשר לוחית הזיהוי מזויפת ומבלי שברשותו רישיון נהיגה. בנוסף, הורשע הנאשם בהליך זה ובתיקי הצירוף ב-4 מקרים בהם הפר את תנאי מעצר הבית שהושתו עליו בחודשים ינואר, מרץ, מאי ויולי 2014.
בעניינו של הנאשם, בחור צעיר כבן 23, התקבלו במסגרת ההסדר מספר תסקירים. התסקיר הראשון היה שלילי באופיו והעיד על קושי בשיתוף פעולה, אך בהמשך התעשת הנאשם ומזה כחצי שנה שהוא משתף פעולה באופן מלא בהליך הטיפולי בבית חוסן. גורמי הטיפול כמו גם שירות המבחן מתרשמים מהתובנה שמגלה הנאשם ומכוונתו הכנה לערוך שינוי בחייו ולהיעזר בגורמי הטיפול כנדרש. הנאשם לוקח אחריות על מעשיו, לחובתו לא נפתחו תיקים חדשים וההתרשמות היא כי ההליכים המשפטיים מהווים גורם מרתיע ומדרבן לטיפול. על רקע זה ממליץ שירות המבחן להאריך את המאסר המותנה התלוי ועומד לחובת הנאשם ולהשית עליו צו מבחן וצו של"צ בהיקף של 300 שעות.
2
כאן המקום לציין כי לחובת הנאשם, על אף גילו הצעיר, 5 הרשעות קודמות , בעיקר בעבירות אלימות. הנאשם אף ריצה תקופת מאסר ממושכת בת 24 חודשים. על רקע זה אין ספק כי המלצת שירות המבחן והעתירה המשותפת של הצדדים מקלה עימו באופן ממשי. לצד דברים אלה, עברו בתחום עבירות הרכוש אינו מכביד. מדובר בבחור צעיר אשר קיים סיכוי של ממש לאור האמור בתסקיר כי ישקם את חייו, באופן שיועיל לא רק לו אלא לחברה כולה. בנסיבות אלה, אכבד את הסדר הטיעון אשר מאמץ את המלצות שירות המבחן וכולל גם עתירה לעונשי פסילה וקנס, כאשר בקביעת מרכיבים אלה ינתן משקל לנסיבותיו האישיות, הרפואיות, הכלכליות והמשפחתיות של הנאשם.
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. אני מורה על הארכת תוקפו של מאסר על תנאי שניתן ביום 6.11.12, במסגרת תיק פלילי 54611-03-12 למשך שנתיים נוספות.
2. ניתן בזאת צו מבחן למשך שנה בעניינו של הנאשם.
3. הנאשם יבצע של"צ בהיקף של 300 שעות במסגרת המשתלה העירונית בנתניה. על הנאשם להשלים ביצוע העבודות בתוך שנה מהיום ומובהר לו כי אם לא יעמוד בתנאי צו המבחן או צו השל"צ, עשוי ביהמ"ש להתבקש לדון בעניינו מחדש ואף לגזור את דינו בהתאם.
4. אני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 3 חודשים בפועל, במצטבר לכל פסילה אחרת. הפסילה תחל היום. תנאי לחישוב הפסילה ביצוע הפקדה כדין.
5. אני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 5 חודשים וזאת על תנאי למשך שנתיים כאשר התנאי הוא שלא יעבור במהלך התקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה ללא רישיון נהיגה כדין.
6. קנס בסך 1,500 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-3 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 10.3.15. לבקשת הנאשם ככל שקיימת הפקדה בתיק המעצר יקוזז הקנס מההפקדה והיתרה תוחזר לנאשם.
3
המוצגים יושמדו.
המזכירות תסרוק את המסמכים ע/4 וע/5.
העתק יועבר לשירות המבחן.
זכות ערעור בתוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום כ"ט טבת תשע"ה, 20/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט |
הוקלדעלידידוריתסבג
