ת”פ 29165/05/13 – מדינת ישראל נגד ר. מ.
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 29165-05-13
14 מאי 2014 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
המאשימה |
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
ר. מ. (אחר/נוסף) |
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - ענבל אביב
הנאשם בעצמו ובא כוחו עו"ד יאיר לחן
ש. מבחן - איתמר כהן
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
2
הנאשם הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון, שכלל תיקון מהותי בכתב האישום בכך שב- 11.5.13 בשעת בוקר, הגיע לבית אמו בהיותו בגילופין, צעק לעבר אימו מ. "האם את חושבת שהבת שלך בחורה טובה, את לא יודעת שהיא שרמוטה הבת זונה הזו" בהמשך האם ניפצה כד על רצפת הדירה, האחות היא המתלוננת ל., שמעה את רעש הניפוץ ויצאה מהחדר, ואז גידף אותה הנאשם בכך שאמר כי:" אין לה מזל וגם שתתחתן הוא יעשה לה בושות כי הוא שונא אותה. כמו כן ניסה לתקוף אותה בכך השליך לעברה חתיכת זכוכית שהייתה על הריצפה, אך החתיכה לא פגעה בה. בהמשך אמרה לו האחות כי בגלל שהוא שתוי, אף אחד לא רוצה להיות בקרבתו וכי הוא חולה נפש וצריך טפול. בתגובה ניסה לתקוף אותה בכך, שנטל את חתיכת שבר הזכוכית מהריצפה, התקרב אליה כשהשבר בידו ואמר לה כי היה שמח לחתוך אותה אלא שבשלב הזה, האח שלהם א., מנע זאת ממנו והמתלוננת נמלטה מהדירה והזמינה משטרה. שוטרים הגיעו למקום, בנוכחותם איים שוב על אחותו באומרו כי בהזדמנות אמרת ירצח אותה.
נתקבלו מס' תסקירים, הוגשו הרשעות. לחובתו שתי הרשעות קודמות, הרישום האחד מבית משפט לנוער בגין מס' עבירות כולל, סמים, החזקת סכין, רכוש, הכשלת שוטר ושבל"ר, והרשעה אחרונה, מ- 97 התנהגות פרועה במקום ציבורי.
מהתסקירים שנתקבלו עלה כי לתפישתו הוא יכול לשקם היום את הקשר עם אחותו למרות המורכבות הרגשית והמשפחתית הכרוכה בכך. ההמשך של ההליך המשפטי והתנאים המגבילים הקשו אליו. הציעו לו לקחת חלק בהליך של גישור שדורש בחינת התאמה של שני הצדדים ולכן, נדחה כדי לבחון התאמתו לגישור בהליך של צוות מאחה. יצוין כי ההסדר כלל ללא הסכמה עונשת ולכן נבקשתה ונקבלה חוות דעת ממונה שנמצא כשיר לבצע מאסר בעבודת שירות. אולם, מהתסקיר שהומצא היום עולה כי הליך של צוות מאחה של שירות המבחן אינו מתאים לגישור בין בני משפחה, לכן הואיל ומדובר בסכסוך בין אחים שנמשך שנים ארוכות והנאשם חווה עצמו כמי שנפגע, מאחר ומדובר במערכת יחסים משפחתית מורכבת, סבורים כי אינו מ תאים להליך של גישור במסגרת צוות מאחה, אלא לגישור משפחתי ולכן הופנה יחד עם אחותו לתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי באשדוד, שם תבחן התאמתם ונכונותם לגישור במסגרת טיפולית זו. שירות המבחן ממליצים על מאסר מותנה, התחייבות וצו מבחן, כדי לעקוב אחר הפנייתו של הנאשם לתחנה, על מנת לעקוב אחר ההליך הגישור המשפחתי אם יימצאו מתאימים לכך. למותר לציין כי גם האחות ויתר המשפחה אמורים ליתן הסכמתם להליך שכזה.
3
הנאשם בן 36, גרוש, אב לשלושה קטינים, גר בשכירות ועובד במפעל שיש, הוא בעל שאיפות לתפקוד חיובי. כאמור, אין לחובתו הרשעות מהשנים האחרונות. בעבר הושם בצו מבחן אך החומר לא נמצא, לכן לא ברור עד כמה שיתף פעולה עם שירות המבחן. תחילה נשללה נזקקות טיפולית, אך כיום יש תפנית, גם האחות הסכימה לגישור המשפחתי, אף שהתרשמה כי הנאשם לא ישתף פעולה בשל הטינה שח כלפיה. מדובר באישה אסרטיבית בעלת כוחות.
בנסיבות אלה, חזרה בה התביעה מעתירתה למאסר, אולם מבקשת שהמבחן יהיה לתקופה של שנה, ושהמאסר המותנה יהא מרתיע.
הסניגור מצידו מבקש שהמאסר המותנה יהא לתקופה קצרה.
על מנת שהמאסר המותנה יהווה גם הוא גורם מרתיע מדרבן, לא ניתן להסתפק בתקופה קצרה כעתירת הסניגור.
בהתחשב במהות העבירה ונסיבותיה ולאחר שקילת האינטרס הציבורי מול נסיבותיו/ה
האישיות של הנאשמ/ת ועברו/ה, אני דנה את הנאשמ/ת לעונשים הבאים:
1. אני מטילה על הנאשם שישה חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא העבירות בהן הורשע.
2. הנאשמ/ת ת/יחתום על התחייבות בסך 6000 ₪ להימנע מביצוע העבירה/ות בה/ן הורשע במשך 3 שנה/ים מהיום.
אם לא ת/יחתום על ההתחייבות, ת/יאסר למשך 90 ימים.
3. הנאשמ/ת ת/ימצא בפיקוח שירות המבחן למשך שנה מהיום.
4
בין תנאי המבחן הצורך לשתף פעולה בהליך של גישור משפחתי בכל מסגרת שתאושר על ידי שירות המבחן, וכן יעמוד בכל התנאים שיקבעו על ידי שירות המבחן.
לצורך זאת עליו לחתום על צו מבחן.
מוסבר לנאשמ/ת כי אם לא י/תעמוד בתנאי הצו, ניתן יהיה להפקיעו ולגזור דינו לרכיבי ענישה נוספים.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תשע"ד, 14/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
צו
הפקדון יושב לנאשם בתנאי שלא הוטל עליו עיקול.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תשע"ד, 14/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
5
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)