ת”פ 31913/06/13 – מדינת ישראל נגד אבי אייזנשטט
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 31913-06-13
16 פברואר 2014 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
המאשימה |
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
אבי אייזנשטט ת.ז. 204879308 |
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - אילנית נחום
הנאשם - בעצמו ובא כוחו עו"ד - מיכה גבאי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
מחד גיסא, צודקת התובעת כי מדובר במסכת נמשכת ולא אירוע אחר ובתסקיר אשר ממנו עולה כי לטענת הנאשם איבד שליטה על התנהגותו לאחר ששתה אלכוהול ולכן לא זוכר את פרטי האירוע וכן כי מדובר במי מתנהל באופן אימפולסיבי ומתקשה לווסת תסכול וכעס, רגשות שלו עובדו. מאידך גיסא, בסופו של יום באים בהמלצה להימנע מהרשעה כדי לא לפגוע בתפיסתו העצמית ולאפשר לו להמשיך להשתלב במסגרת הצבאית, דהיינו צבא קבע.
מהתסקיר עולה כי קיים סיכון להישנות התנהגות דומה בעתיד אם לא יעבור הליך טיפולי. בנסיבות אלה, ובצדק התובעת מתנגדת לקבל את המלצת שירות מבחן.
2
אולם, הואיל ומדובר בבחור צעיר השייך לקבוצת הבגירים-הצעירים, שכיום משרת בצבא כטכנאי מערכות קרקע בחיל האוויר, ומעונין להמשיך ולשרת בצבא קבע, ובמי שעברו נקי , ובשל נסיבות חיים שלא תפורטנה עקב צנעת הפרט, ועל מנת לאפשר לשירות המבחן לבחון מול המתלונן הסכמתו להשתלב בהליך של צדק מאחה וכן לבחון אפשרות למצוא דרך לשלב הנאשם בהליך טיפולי, שכן שמעתי כי מידי יום חוזר הביתה ,למרות המסגרת הצבאית בה נתון, הטיעונים לעונש ידחו 14.5.14 שעה 12:00.
המזכירות תשלח עותק החלטה לשירות מבחן.
הנאשם מוזהר בחובת התיצבות, שאם לא כן, יוצא צו להבאתו.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר תשע"ד, 16/02/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |