ת”פ 34722/01/14 – מדינת ישראל נגד משה אקוניס
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 34722-01-14
18 מרץ 2014 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
המאשימה |
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
משה אקוניס ת.ז. 054200274 |
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד -אביעד כ"ץ.
הנאשם בעצמו ובא כוחו עוה"ד סטרול.
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
במענה שהתקיים ביום 11.3.14, טענה הסניגורית כי לא קיבלה לעיונה את כל חומר החקירה שכן מצו החיפוש, עולה, כי הוצא על ידי בימ"ש בהתבסס על מידע, בעוד שלא נמצא חומר כזה בתיק החקירה, וגם ברשימת עדי התביעה לא צוינה תעודת חיסיון.
התובע אישר שאין בחומר החקירה שבתיק מידע, אך ביקש דחייה להיום כדי לבדוק זאת.
יצוין, כי בקשה לעיון בחומר החקירה לא הושגה לפני כן ולא הוגשה בכתב, והיא הפתיעה את התובע, ולכן אפשרתי לתובע להגיב תוך 7 ימים, דהיינו לדיון היום.
התיק כפי הנראה נשלח לצוות המעצרים שהכין כתב האישום. למרות שאין בידי התביעה מענה לא הוגשה בקשת דחייה מבעוד מועד ושוב הוטרח הנאשם לבימ"ש ביחד עם הסניגור.
2
היום מבקש התובע שוב דחייה לבדוק זאת אך הסניגור מתנגד, לדבריו כתב אישום הוגש ביום 12.1.14 והנאשם משוחרר בתנאי מעצר בית לילי משעה 22:00 עד 06:00.
וכל עוד לא התקבל החומר המבוקש לא יכול להגיב הוא לכתב האישום, כתוצאה מכך נגרם עינוי דין לנאשם.
ולכן, בית המשפט מבקש מהתביעה להעביר לידי הסניגור כל חומר החקירה הרלוונטי, הדרוש להגנה, ואם בכוונתם להגיש בקשה להוצאת תעודת חיסיון יודיעו זאת לסניגור וכן ידאגו שעם קבלת תעודת החיסיון, זו תועבר לידיו.
בשל עינוי הדין שנגרם לנאשם, בקשה לביטול התנאים המגבילים יגיש הסניגור למותב שדן בתנאי המעצר.
כל עוד לא יועבר מלוא חומר החקירה לסניגור איני מוצאת מקום להטריחו שוב, ולכן לא קובעת דיון נוסף בפניי.
התיק יובא לעיוני בתוך 7 ימים מהיום למתן החלטה.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר ב תשע"ד, 18/03/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
3
בהסכמת התביעה התנאים המגבילים בטלים, הערבויות וההפקדה יעמדו להבטחת התייצבותו לדיונים.
בנסיבות אלה, התיק ינותב על פי כללי הניתוב לכב' השו' שמואלי-מאייר לקביעה ע"פ יומנה.
בכל מקרה התביעה תודיע לסניגור בתוך 7 ימים אם בכוונתה להוציא תעודת חיסיון ואם לא, ידאגו להעביר את כל חומר החקירה הרלוונטי לידי הסניגור.
ניתנה והודעה היום ט"ז אדר ב תשע"ד, 18/03/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |