ת”פ 36642/12/13 – יוני בקוש נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בקריית גת |
|||
|
26 נובמבר 2014 |
||
ת"פ 36642-12-13 מדינת ישראל נ' בקוש ואח'
|
|||
|
|
|
|
1
|
|
|
יוני בקוש
ע"י ב"כ עו"ד פנינה בן יוסף |
|
|
נגד
|
||
מדינת ישראל
|
|
|
החלטה |
המאשימה מתנגדת לבקשת הסנגורית להגשת תוספת בכתב לטיעונים לעונש בשלב זה מהטעם כי הטיעונים לעונש בעל פה נשמעו בהרחבה עוד ביום 19/11/2014; כי הסנגורית הגישה טיעוניה בכתב מבלי שקיבלה היתר לכך מבית המשפט ומבלי שנתקבלה תגובת המאשימה לבקשה; ומהטעם כי בטיעוניה בכתב טוענת הסנגורית טענות חדשות שלא נטענו בפני בית המשפט או בפני שירות המבחן;
צודקת המאשימה בכל אחד מטעמיה להתנגדות לבקשת הסנגורית להוספת טיעונים לעונש בכתב בדיעבד.
ראשית, העילה להגשת הסיכומים בשלב זה אין בה ממש. חרף יום הדיונים העמוס, בית המשפט פינה מזמנו והאזין ברוב קשב במשך שעה ארוכה למלוא הטיעונים שנשמעו בפניו ואף לראיות לעונש מטעם ההגנה. זאת ועוד, בית המשפט הפסיק את הדיון לבקשת הצדדים על מנת שיצטיידו בפסיקה מתאימה, חרף העובדה כי היה עליהם להיערך לכך מבעוד מועד. שנית, הסנגורית מטעמיה היא הגישה התוספת לטיעוניה בכתב מבלי שניתנה לה רשות לכך על ידי בית המשפט ומבלי שקיבלה מראש את עמדת המאשימה ובכך, העמידה את בית המשפט בפני עובדה מוגמרת. הדעת נותנת כי לו המאשימה הייתה נוהגת כך הייתה הסנגורית מזדעקת ומתנגדת נחרצות להתנהלות מעין זו. שלישית, לא ניתן להתעלם מהעובדה כי בטיעוניה בכתב טוענת הסנגורית טענות חדשות שלא היה להן זכר, לא בפני בית המשפט ולא בפני שירות המבחן.
בנסיבות אלה ברי כי דרך המלך הייתה להגיש בקשה לבית המשפט להוספת טיעונים לעונש בכתב ולקבל את עמדת המאשימה מראש.
משכך, היה מקום לדחות את בקשתה של הסנגורית להגשת טיעונים לעונש בכתב בדיעבד ולאחר שהטיעונים בכתב כבר הוגשו לבית המשפט - על הסף.
יחד עם כל האמור, ועל מנת שלא לקפח את הגנת הנאשם מצאתי באיזונם של דברים ולפנים משורת הדין להורות כדלקמן:
2
1. מתירה הגשת התוספת בכתב לטיעונים לעונש מטעם ההגנה בכפוף לתגובת המאשימה לטיעונים.
2. על הסנגורית לצרף את עמדת המאשימה לבקשה עד ליום ה' 27/11/2014 בשעה 11:00.
3. בשלב זה המועד הקבוע למתן גזר דין יוותר על כנו.
העתק מהחלטתי בדחיפות לב"כ הצדדים .
ניתנה היום, ד' כסלו תשע"ה, 26 נובמבר 2014, בהעדר הצדדים.
