ת”פ 37235/12/11 – מדינת ישראל נגד צבי רבין
המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו |
|
|
|
ת"פ 37235-12-11 מדינת ישראל נ' רבין ואח'
|
1
לפני |
כבוד השופט חאלד כבוב
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
הנאשם |
צבי רבין
|
|
|
||
החלטה |
1. הנאשם, צבי רבין (להלן: "המבקש"), פנה לבית המשפט בבקשה לפטור מתשלום תוספת החוב הנובעת מפיגור תשלום הקנס שהושת עליו בהליך זה, וכן לפריסת תשלום קרן החוב הנותרה.
2. לאחר שבחנתי את נסיבות הבקשה, בשים לב שחלק ניכר מקרן החוב שולמה ע"י המבקש (כ-386 מתוך 600 אלפי ש"ח לטענת המבקש) וכן לאור מצבו הכלכלי (המבקש, נשוי ואב ל-5 ילדים, סיים לרצות את עונש המאסר לפני כשנתיים, וציין בבקשה כי טרם מצא עבודה במשרה מלאה ואת היותו חסר כל רכוש או חסכונות), סבורני כי ראוי לקבל באופן חלקי, חד-פעמי ולפנים משורת הדין את הבקשה.
2
3. מתוקף סמכות בית המשפט המפורטת בסעיף
4. כמו כן, יובהר כי לבית משפט זה לא עומדת הסמכות להתערב בפריסת תשלום
החוב של הנאשם, שכן זו נתונה בידי המרכז לגביית קנסות (ראו סעיף
5. לסיכום, קבעתי כי המבקש פטור מתשלום תוספת הפיגור שצבר עד למועד זה, אך אינו פטור מתשלום תוספות פיגור שיצבור בעתיד. אשר לאופן פריסת תשלום החוב, הסמכות כאמור נתונה למרכז לגביית קנסות. יחד עם זאת, אילו הסמכות הייתה נתונה לבית המשפט הייתי נעתר לבקשת המבקש ומורה על פריסת תשלום יתרת קרן החוב על פני תקופה ארוכה יותר, זאת בהתחשב במצוקתו הכלכלית של המבקש. הנני ממליץ בפני המרכז לגביית קנסות לשקול בחיוב היענות לבקשת המבקש.
ניתנה היום, י"ד אלול תשע"ז, 05 ספטמבר 2017, בהעדר הצדדים.