ת"פ 41880/05/19 – מדינת ישראל נגד נטלי קורנבארג
1
בפני |
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשמת |
נטלי קורנבארג |
|
החלטה
|
||
לפני בקשה שעניינה סדרי העדתו של עד תביעה קטין.
1. כתב האישום הנדון בתיק זה עניינו עבירות איומים ותקיפה סתם, עבירות על פי סעיפים 192 ו- 379 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977. על פי הנטען בכתב האישום, היום 5.12.17, תקפה הנאשמת את הקטין ה.י., יליד שנת 2010 (להלן: "הקטין").
2. הנאשמת כפרה במיוחס לה ונקבע מועד לשמיעת ראיות. בין יתר העדים אשר בכתב האישום כלול גם הקטין.
3. המאשימה הגישה בקשה כי עדותו של הקטין שמע לאחר שתסתיים שמיעתם של כל יתר עדי התביעה האזרחים. כמו כן ביקשה כי בהתאם להוראות סעיף 2ג(ד) לחוק לתיקון סדרי הדין (חקירת עדים), תשי"ח- 1957 תשמע עדותו שלא על דוכן העדים, כאשר הנוכחים אינם לבושים במדי משפט, בלשכת השופטת ובנוכחות אדם המלווה את הקטין לצדו לפי בחירתו. יצוין כי לא התבקש כי העדות תימסר שלא במוכחות הנאשמת.
4. הבקשה הועברה לסנגורית, במידה ותהיה מעוניין להגיב. לא התקבלה תגובה.
5. סעיף 2ג(ד) לחוק לתיקון סדרי הדין (חקירת עדים), תשי"ח -1957 קובע-
|
||
|
2
(ד) במשפט פלילי, רשאי בית המשפט, לפני מתן העדות או במהלכה, להורות, בין מיזמתו ובין לבקשת בעל דין, עד קטין או הורהו, כי עדותו של הקטין תיגבה באחת או יותר מהדרכים המפורטות בפסקאות (1) עד (5), אם נוכח כי הדבר עשוי להקל על הקטין את מסירת העדות:
(1) שלא על דוכן העדים;
(2) כשהשופט ועורכי הדין אינם לבושים מדי משפט;
(3) בלשכת השופט;
(4) בנוכחות אדם המלווה את הקטין לצדו במהלך עדותו, לפי בחירתו;
(5) שלא במקום מושבו של בית המשפט, מכוח סמכותו לפי סעיפים 34(ב) או 44(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.
6. לאור גילו הצעיר של העד הקטין, היותו על פי הנטען בכתב האישום נפגע העבירה, אני מוצאת לנכון להורות כמבוקש.
7. עדותו של הקטין, עד תביעה מס. 11 תימסר בלשכתי, ביום 14.6.21 בשעה 08:00, כאשר בניין בית המשפט ריק מקהל. על הצדדים להיערך להגיע בזמן.
משמר בתי המשפט יקבל את הקטין והמלווה מטעמו ויובילו אותו ללשכתי.
8. הנוכחים ישתדלו להשתתף בדיון כשאינם לבושים במדי משפט מלאים.
9. הקטין ילווה על ידי מי מטעמו, לפי בחירתו ובחירת המשפחה. התובעת תסביר למלווה כי אין להתערב במהלך העדות בבחינת- כל הנחיה באשר למענה לשאלות.
10. השאלות ישאלו ברוגע, בנעימות מותאמות לגילו ותוך ניסוחן באופן שאינו מתריס.
11. המזכירות תשלח העתק ההחלטה לצדדים.
הסנגורית תדאג לזימון הנאשמת.
המאשימה תזמן את הקטין.
המזכירות תעביר העתק ההחלטה למשמר בתי המשפט ולאחראית הקלדניות על מנת שיערכו בהתאם.
ניתנה היום, י"ח אייר תשפ"א, 30 אפריל 2021, בהעדר הצדדים.
