ת"פ 42496/02/15 – מדינת ישראל נגד אבט כהנא
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 42496-02-15 מדינת ישראל נ' כהנא
|
|
26 אפריל 2015 |
1
|
|
|
בפני כב' השופטת שירלי דקל נוה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמת |
אבט כהנא
|
||
נוכחים:
בא-כוח המאשימה עו"ד יניב פרטוק
הנאשמת ובאת כוחה עו"ד נטע חפץ
[פרוטוקול הושמט]
החלטה והכרעת דין
אני מתירה
את תיקון כתב האישום, ולאור הודאת הנאשמת בעובדות כתב האישום המתוקן, אני מרשיעה
אותה בעבירת איומים, לפי סעיף
ניתנה והודעה היום ז' אייר תשע"ה, 26/04/2015 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשמת הורשעה, בהתאם להודאתה ובמסגרת הסדר, בעבירת איומים.
2
על-פי כתב האישום המתוקן, בתאריך 20/11/2013 איימה הנאשמת על שכנה, בכך שהפנתה לעברו סכין.
הצדדים הגיעו להסדר, לפיו עתרו במשותף להארכת מאסר על תנאי התלוי ועומד נגד הנאשמת וכן הטלת התחייבות להימנע מביצוע העבירה.
בא-כוח המאשימה ציין כי הנימוקים שהובילו את המאשימה להגיע להסדר מקל זה היו הודאת הנאשמת ונטילת האחריות, התיקון בכתב האישום בשל קשיים ראייתיים וכן מצבה הכלכלי הקשה.
באת-כוח הנאשמת הצטרפה לדברי בא-כוח הנאשם וציינה כי הנאשמת סובלת מבעיות רפואיות שונות ומגדלת שני ילדים קטינים.
עבירת האיומים פוגעת בחברתי המוגן שנועד לשמירה על שלוות נפשו של הזולת, חומרה יתרה יש לייחס לעבירת איומים זו שהתבצעה באמצעות הפניית סכין לעברו של המתלונן.
מתחם העונש ההולם עבירה זו נע בין מספר חודשי מאסר שירוצה בעבודות שירות ועד לשנת מאסר בפועל.
הנאשמת הינה ילידת שנת 1952, ותלוי ועומד נגדה מאסר על תנאי בן 4 חודשים למשך שלוש שנים, שהושת עליה בתאריך 5/1/2012, במסגרת ת"פ 17560-04-10 של בית- משפט זה, בגין עבירת איומים שהופנו על-ידי הנאשמת כלפי עובדת סוציאלית במחלקת הרווחה בראשון- לציון.
יחד עם זאת, לנוכח טיעוני הצדדים לעונש, ונסיבותיה האישיות של הנאשמת לרבות גילה, עברה הפלילי, כתב האישום שתוקן בשל קושי ראייתי, חלוף הזמן מאז ביצוע העבירה, הודאתה של הנאשמת והחסכון בזמן שיפוטי יקר, והאינטרס הציבורי, ההסדר הינו סביר.
לאור האמור ולאור ההלכה לפיה בתי-המשפט נוטים לכבד הסדרי טיעון, אלא אם כן הם חורגים באופן בלתי סביר מהענישה ההולמת, והחלטתי לאמץ את ההסדר.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים:
א) אני מאריכה את המאסר על תנאי בן 4 חודשים שהוטל על הנאשמת בת"פ 17560-04-10 של בית- משפט זה, למשך שנתיים נוספות.
3
ב) הנאשמת תחתום על התחייבות בסך של 5,000 ₪ שלא תעבור בתוך שנתיים מהיום את העבירה בה הורשעה. לא תחתם ההתחייבות תוך 7 ימים, תיאסר למשך 10 ימים.
הנאשמת תפנה למזכירות בית-המשפט לצורך חתימה על ההתחייבות.
זכות ערעור לבית המשפט מחוזי מרכז - לוד תוך 45 ימים מהיום.
ניתן והודע היום ז' אייר תשע"ה, 26/04/2015 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
הוקלד על ידי איילין אלון
