ת”פ 4278/12/13 – מדינת ישראל נגד ויקטור צרנוב
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 4278-12-13
08 מאי 2014 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
המאשימה |
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
ויקטור צרנוב ת.ז. 319292306 |
|
|
|
|
|
הנאשם |
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - אביעד כ"ץ
הנאשם - בעצמו ובא כוחו עו"ד - וינשטיין סמיון
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הנאשם שוחרר לקהילת "בית אור אביבה" לצורך שילובו בהליך לגמילה מאלכוהול. בדיון אחרון שהתקיים בפני ב- 2.4.14 הוצג הסדר במסגרתו הנאשם הודה והורשע והתביעה הסכימה כי אם ישלים ההליך הטיפולי, התביעה תסתפק בעונש מרתיע.
במהלך אותו דיון העלה טענות כנגד קהילת בית אור אביבה וטען שלא תואם את צרכיו, אלא בעיקר אנשים המכורים לסמים ולכן, לבקשת הסניגור, ביקשתי ששירות המבחן ימציאו תסקיר ביניים בו ידווח אודות ההליך הטיפולי ב"בית אור אביבה" ואם קיימת אפשרות להעבירו לקהילה אחרת.
ב- 23.4.14 נתקבל דיווח לבית משפט מ"בית אור אביבה" שעזב על דעת עצמו את הקהילה ולכן הוצאתי צו מעצר, שלצערי, בוצע רק ב- 7.5.14, לאחר שהתברר לתביעה שהוא עבר להתגורר שוב עם המתלוננת ממנה הורחק.
2
הסניגור מודע לכך שאין לו חלופה להציע וכי על הנאשם להימצא בקהילה טיפולית, אולם בדיווח ביניים שנתקבל צוין כי בית אור אביבה יכולה לתת מענה הולם לצרכיו הטיפולים וכי הוא מבקש להשתלב במסגרת "רנסנס " ולא מעונין להשתלב בקהילה טיפולית אחרת. רנסנס אינה קהילה סגורה, אלא מסגרת לצורך טיפול לגמילה פיזית בלבד ולתקופה קצרה. הוא שולב בה בעבר ולא היה בכך למנוע חזרתו לשימוש באלכוהול ולא בכדי סבורים שיש צורך למסגרת אינטנסיבית ארוכת טווח. הואיל והוא עזב את הקהילה באופן חד צדדים, בעת שהיה נתון לפיקוח מעצרים של שירות מבחן ולא טרח ליצור עמם קשר, הערכתם היתה כי קיים סיכון להישנות התנהגות אלימה כלפי המתלוננת ולחזרה לשימוש באלכוהול.
למרות האמור, הסניגור מבקש ששירות מבחן יבחנו אפשרות לשלבו, אם לא ברנסנס, בקהילה טיפולית אחרת. הנאשם מבקש לבחון אפשרות לשלבו בקהילה טפולית בצפון. לדבריו, לא יכול היה להישאר ב"בית אור אביבה" בשל גילויי האלימות בין המטופלים. הוא חש כי עיקר הדגש למכורים לסמים ולא מכורים לאלכוהול. הוא לא הצליח להסתדר עם המטופלים בקהילה.
מתברר כי לאחר שעזב הקהילה, המתלוננת התקשרה לקצין המבחן, אלעד שרים, אך לא נמצא במקום, בהמשך השאירה הודעה שיתקשר אליה, וכשלא התקשר שוב יצרה קשר על מנת לתאם פגשה, אך הוא מסר שאין טעם לפגישה.
לאור כל האמור, הנאשם ישהה במעצר עד החלטה אחרת.
הדיון ב- 4.9.14 בשלב זה, בטל.
3
שירות המבחן יבחנו אפשרות שישולב בקהילה טיפולית אחרת לאור הסדר הטיעון המכיר באפשרות טיפולית ולאור הצהרת הנאשם כי הוא מוכן להשתלב בקהילה טיפולית המתאימה למכורים לאלכוהול.
בית משפט מבהיר לנאשם שאם יתברר שאין קהילה מתאימה לו, יעצר עד תום ההליכים.
ידחה לקבלת תסקיר מעצר ליום 28.5.14 שעה 9:30.
הנאשם יובא באמצעות יחידת נחשון.
במידה ובמועד זה שירות המבחן לא ימצאו קהילה סגורה מתאימה לנאשם, במועד זה יתקיימו טעונים לעונש.
העתק פרוטוקול כבר היום לשירות המבחן.
ניתנה והודעה היום ח' אייר תשע"ד, 08/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא, שופטת בכירה |
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)