ת"פ 46089/01/14 – מדינת ישראל נגד יוסף קפלן
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
ת"פ 46089-01-14 מדינת ישראל נ' קפלן
|
|
29 אפריל 2015 |
1
בפני כב' השופט בכיר דניאל בארי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
הנאשם |
יוסף קפלן |
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד ישראלוב
ב"כ הנאשם עו"ד שי אורן
הנאשם בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
התביעה מייחסת לנאשם עבירות של חבלה חמורה
לפי סעיף
הנאשם מודה בעבירות המיוחסות לו, אך טוען כי הדברים התרחשו בצורה שונה מזו המוצגת בעובדות כתב האישום.
בפניי העיד המתלונן. קיבלתי בהסכמה את הודעתו של קצין הבטחון, הוגשו אישורים רפואיים והנאשם העיד להגנתו.
המתלונן עשה עלי רושם אמין ביותר. דבריו היו רצופים, התיישבו עם עובדות נוספות שהוכחו בפניי ושיקפו להערכתי את מה שהתרחש בפועל.
המתלונן ציין כי הנאשם עבד יחד עמו כמלצר באותו אולם אירועים וכי מידי פעם עזב את העבודה וחזר לעבוד במקום לעיתים.
המתלונן ציין כי היו יחסים סבירים בין הצדדים שהגיעו עד כדי יחסים חברתיים. הוגשו תמונות שיש לתמוך בדברי המתלונן.
2
המתלונן ציין כי הנאשם הגיע באיחור למקום, היה צורך להכין את האולם לאירוע, משהתעכב ולא הצטרף לעובדים הוא הלך לזרז אותו.
השיחה בין הצדדים הפכה לבלתי נעימה ובמהלך אותה שיחה הנאשם נטל כוס, שפך את תכולתו לכיוון המתלונן, השליך את הכוס שפגע בפניו וגרם לפציעתו הלא פשוטה.
המתלונן גם ציין כי הנאשם שבר צלחות וברח מהמקום.
הקב"ט שהודעתו הוגשה בהסכמה, ציין כי שמע זכוכיות נשברות "חשבתי שעוד פעם המלצרים נשברו להם צלחות וכוסות מייד שמעתי צעקות ויצאתי החוצה, ראיתי את דואה המלצר מדמם, הוא מחזיק את האף שלו וצועק לעברי להזמין אמבולנס".
תיאור זה תואם את דברי המתלונן בעניין התנהגותו של הנאשם עובר לזריקת הכוס.
הסנגור מבקש לקבוע כי המתלונן איננו אמין נוכח דברי עד זה לפיהם אזור התקרית אינה מכוסה על ידי מצלמות אבטחה.
גם לעניין זה עדות המתלונן עדיפה בעיני. הקב"ט הגיע למקום כעבור זמן מה, אין זה ברור לאיזה שטח הוא התייחס כשטען שהמקום לא מכוסה על ידי מצלמות אבטחה. היה מקום כמובן לערוך חקירה יסודית יותר ולתפוס את סרטי האבטחה בכל האזור הסמוך לאזור התקרית.
הנאשם עשה עלי רושם בלתי אמין. הוא טען כי הוא מקורב למנכ"ל. לא הובא כל ראיה כי הוא התלונן כנגד המתלונן מספר פעמים בקשר להצקות ואני קובע כי לא היו הצקות כאלו.
נוכח ממצאי המהימנות שקבעתי, אני מרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בהתאם לעובדות שפורטו בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום י' אייר תשע"ה, 29/04/2015 במעמד הנוכחים.
|
3
דניאל בארי , שופט בכיר |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נוכח בקשת הסנגור, הנני מפנה את הנאשם לשירות מבחן למבוגרים לקבלת תסקיר בעניינו.
ניתן להשיג את הנאשם בכתובת: הרב קוק 28 בני ברק טל' 0523254728 וכן באמצעות עו"ד אורן בפקס' 036093929.
התיק ידחה לקבלת התסקיר ולטיעונים לעונש ליום 10/9/15 שעה 08:30.
העתק ההחלטה יועבר לשירות המבחן.
ניתנה והודעה היום י' אייר תשע"ה, 29/04/2015 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בארי , שופט בכיר |
