ת”פ 49015/06/13 – המאשימה,מדינת ישראל נגד הנאשמים,דניאל וכסלר – נדון,משה טוב אל
בית משפט השלום באשדוד |
||
ת"פ 49015-06-13 מדינת ישראל נ' וכסלר(אחר/נוסף) ואח' ת"פ 49049-06-13
|
|
26 מאי 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופטת גילת שלו |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל |
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
1. דניאל וכסלר - נדון 2. משה טוב אל |
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד ישי נגר
הנאשם 2 וב"כ עו"ד כרמל
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
לנאשם 2
הנאשם הורשע, על פי הודאתו בעבירות של התפרצות לדירה, גניבה, החזקת כלי פריצה, קשירת קשר לביצוע פשע, ניסיון התפרצות לדירה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והחזקת סם לצריכה עצמית.
על פי כתב האישום המתוקן, הנאשם ביחד עם הנאשם 1 קשרו קשר להתפרץ לדירות מגורים לצורך גניבת רכוש ובמסגרת הקשר הצטיידו בכלי פריצה ובבגדים של אנשים חרדים והגיעו לעיר אשקלון בכוונה לבצע פריצה.
ביום 16/6/13 הנאשמים התפרצו לדירה באשקלון בכך שחתכו את הצילינדר באמצעות כלי פריצה, נכנסו לבית וגנבו מתוכו סכום כסף, מכשיר ניקוי רובוטי ותכשיטי זהב בשווי כולל של 55,700 ₪.
בהמשך, ניסו הנאשמים להתפרץ לדירה סמוכה באותו בניין בכך שניסו לפתוח את צילינדר הבית באמצעות מכשירי פריצה אך במהלך ביצוע העבירה הגיעו לבניין שוטרים, הנאשמים נכנסו לחדר המדרגות וסגרו את הדלת ומנעו מהשוטרים להיכנס לחדר המדרגות וכאשר שוטר הצליח לפתוח את הדלת הנאשמים החלו במנוסה תוך שהם זורקים שקית ובה הרכוש הגנוב ומכשירי הפריצה.
הנאשם יליד 1983 ולחובתו 15 הרשעות קודמות מהיותו קטין בגין עבירות רכוש, אלימות, בריחה ממשמורת חוקית, סמים, עבירות נגד שוטרים ועוד.
2
הנאשם ריצה עונשי מאסר ארוכים עוד מהיותו קטין.
ביום 3/8/10 נדון הנאשם בגין עבירה של החזקת כלי פריצה לעונש מאסר לריצוי בעבודות שירות ולמאסר על תנאי בן 6 חודשים שהינו בר הפעלה בענייננו.
ביום 7/12/11 נדון הנאשם בגין עבירות של סיוע לקבלת נכסים שהושגו בעוון למאסר על תנאי בן 18 חודשים, קנס והתחייבות בסך 25,000 ₪, כאשר ערעור שהוגש על משך העונשים המותנים התקבל חלקית וביהמ"ש המחוזי העמיד את ההתחייבות על 10,000 ₪ ואת המאסר המותנה למשך 18 חודשים הותיר על כנו אך קבע כי הוא יחול רק על עבירות פשע.
הנאשם הודה במסגרת הסדר טיעון שבו סוכם כי ההגנה תעתור לעונש בן 30 חודשי מאסר לאחר הפעלת המאסרים המותנים והתביעה תעתור לעונש של 42 חודשי מאסר לאחר הפעלת המאסרים המותנים.
כחלק מהסדר הטיעון נשלח הנאשם לשירות המבחן אשר הגיש שני תסקירים בעניינו .
שירות המבחן סקר את נסיבותיו האישיות הלא פשוטות של הנאשם במסגרת המשפחתית וציין כי הנאשם ביצע את העבירה בתקופה בה המערכת הזוגית שלו עם אשתו התדרדרה והוא עזב את ביתו.
הנאשם לקח אחריות גם בפני שירות המבחן, אם כי שירות המבחן התרשם כי הנאשם מטיל את הדומיננטיות על ביצוע העבירה על הנאשם 1 והתרשם כי הנאשם הינו בעל דפוסי התנהגות עברייניים הנוטה לפנות לפתרונות מהירים וזמינים מבלי לשקול את תוצאות מעשיו והשלכותיהם והתרשם כי כל עוד לא תהא יציבות ושקט נפשי בחיי הנאשם, ימשיך הסיכון להישנות עבירות נוספות.
בתסקיר האחרון התייחס שירות המבחן למצבה הרפואי של אשת הנאשם, ולרצונו של הנאשם להשתלב בתכנית שיקום במסגרת מרכז "התחלה חדשה".
3
שירות המבחן ציין כי הנאשם זקוק לתהליך שיקומי אינטנסיבי אך בשלב זה לא ניתן למצוא אינדיקציות מעבר להצהרה מילולית לשינוי באורחות חייו אך בסופו של דבר סבר כי יש מקום לקחת בחשבון גם את מצבו המשפחתי והאישי ולבחון אפשרות לשילובו בטיפול במסגרת שב"ס.
ב"כ הצדדים טענו לעונש, כל אחד לרף עליו סוכם במסגרת הסדר הטיעון, כאשר התביעה הדגישה את עברו הפלילי המכביד של הנאשם, את קיומם של מאסרים מותנים שלא הרתיעו אותו וחומרת העבירות ואילו הסניגור הדגיש את נסיבותיו האישיות של הנאשם ורצונו בשיקום.
אשת הנאשם עשתה רושם של אישה חזקה אשר מודעת לבעייתיות בהתנהגותו של הנאשם אך טענה כי מוכנה לתת לו הזדמנות נוספת לשנות את אורחותיו, וסיפרה בפירוט לגבי בעיה רפואית שהתגלתה אצלה לאחרונה וההשלכות שלה על רצונו של הנאשם לעבור הליך שיקום.
הנאשם עצמו עתר להקלה בעונשו תוך שטען כי הוא מתכוון לערוך שינוי ממשי בחייו ולחזור לחיק משפחתו.
באשר לאינטרסים המוגנים בעבירות אותן ביצע הנאשם ולמתחם העונש ההולם, הדברים פורטו בהרחבה בגזר דינו של הנאשם 1, שם סקרתי את הפסיקה ואת הנסיבות המחמירות באירוע הנוכחי כמו גם את העובדה שמדובר בשתי עבירות שבוצעו בסמיכות זמנים של דקות באותו בניין במסגרת אותו קשר, ועל כן, מתחם העונש ההולם שקבעתי שבין 14 חודשי מאסר ל- 27 חודשי מאסר ופיצוי סמלי, יפה גם בענייננו.
באשר לקביעת עונשו של הנאשם בתוך המתחם האמור, אין ספק כי עברו הפלילי גם בעבירות דומות והעובדה שביצע את המעשים בעת שתלויים ועומדים נגדו שני מאסרים מותנים, מציבים את הנאשם בסמוך לרף העליון של המתחם שנקבע.
מנגד, יש לשקול לקולא את הודייתו המיידית של הנאשם, הבעת החרטה ואת נסיבותיו האישיות והשלכת העונש שיוטל עליו, עליו ובעיקר על בני משפחתו.
כמו כן, יש להתחשב בעובדה שהנאשם החל בתכנון תכנית שיקומית לאחר מאסרו תוך שמצא מעסיק שמוכן להעסיקו לאחר השחרור והחל לעשות מאמצים להתחיל בטיפול כבר בעת מאסרו.
אין ספק כי המשקל שיש לתת לנסיבות המשפחתיות אינו גדול מאחר ומדובר בנאשם שגם במהלך נישואיו לאשתו ביצע עבירות ואין זו הפעם הראשונה שהוא מועד.
4
לכך יש משקל בעת בואי להתחשב בהשפעות החיוביות שיש למשפחתו על התנהגות הנאשם וביכולתו לבצע שינוי ממשי באורחות חייו בשל היותו חלק ממשפחה נורמטיבית ותומכת.
אשר למאסרים המותנים, על פי החוק והפסיקה בדרך כלל, יש להפעיל מאסרים מותנים במצטבר לעונש שמוטל על הנאשם בתיק הנוכחי מאחר ומדובר בענישה שניתנה בגין תיקים קודמים.
גם אם אני סבורה שיש צדק בדברי הסניגור כי המאסר המותנה בן 18 חודשים שהוטל על הנאשם הינו חריג לחומרא, לא ניתן להתעלם מהעובדה שהמאסר המותנה עבר את מסננת ערכאת הערעור ונותר בעינו.
מכל מקום, אתחשב במידה מסוימת בהפעלת המאסרים המותנים בין היתר לאור הנסיבות האישיות שפירט הסניגור.
אשר להתחייבות, לאחר שעיינתי בפסק הדין של ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע ועל אף שלא נחתמה התחייבות חדשה, אני רואה את ההתחייבות שנחתמה כאילו עומדת על 10,000 ₪ במקום 25,000₪.
על פי החוק אין לביהמ"ש שיקול דעת לגבי הפעלת התחייבות אלא בפריסת הסכום לתשלומים.
לאור האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
1. מאסר בפועל למשך 24 חודשים.
2. אני מורה על הפעלת מאסר מותנה למשך 18 חודשים, כפי שהוטל על הנאשם בת"פ 22028-01-11 בבית משפט השלום באשקלון ביום 7/12/11.
3. אני מורה על הפעלת מאסר מותנה למשך 6 חודשים, כפי שהוטל על הנאשם בת"פ 2115-08-08 בבית משפט השלום בחיפה ביום 3/8/10.
המאסרים המותנים ירוצו במצטבר זה לזה באופן שחצי התקופה תצטבר לעונש המאסר וחצי התקופה תחפוף לו.
בסה"כ ירצה הנאשם 36 חודשי מאסר בפועל שיימנו מיום מעצרו.
4. מאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים.
5
המאסר המותנה יופעל אם תוך תקופה של 3 שנים מיום שחרורו, יעבור הנאשם עבירת רכוש מסוג פשע.
5. מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים.
המאסר המותנה יופעל
אם תוך תקופה של 3 שנים מיום שחרורו, יעבור הנאשם עבירת רכוש מסוג עוון או עבירה
לפי
6. אני מורה על הפעלת התחייבות בסך 10,000 ₪ שהוטלה על הנאשם בת"פ 22028-01-11 בביהמ"ש השלום באשקלון ושונתה בעפ"ג 12022-04-12 בביהמ"ש המחוזי בבאר שבע.
ההתחייבות תשולם ב - 40 תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מיום 1/7/14.
לא ישולם הסכום - הנאשם ירצה 100 ימי מאסר תמורתו.
7.
פסילה על תנאי לתקופה של 8 חודשים והתנאי הוא שלא יעבור עבירה
לפי
העתק הפרוטוקול יועבר לשירות המבחן.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לבימ"ש מחוזי ב"ש.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תשע"ד, 26/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
גילת שלו, שופטת |
החלטה
לאור הבקשה המוסכמת בנוגע למוצגים אני מורה כדלקמן:
מעתקים למיניהם, חומר ביולוגי ודגימות ששימשו לבדיקות מז"פ יושמדו או יישמרו בתיק החקירה.
6
נעליים וטלפונים ניידים שנתפסו ברשות הנאשמים יושבו לנאשמים או למי מטעמם.
סך של 600 ₪ שנתפס ברשות הנאשם 2 יושב לעדי התביעה 2 ו -3.
סך של 150 ₪ שנתפסו ברשות הנאשם 1 יחולט לקופת אוצר המדינה.
מגבונים, חומר ריסוס ושקיות קפה יושמדו.
שקיות המכילות את הרכוש שנגנב מהמתלוננים יושבו למתלוננים.
בגדים ששימשו לביצוע העבירה יושמדו.
כלי פריצה יושמדו.
טבעת שנתפסה ברשות הנאשם 2 תושב לנאשם או למי מטעמו.
רכוש אישי שנתפס ברכב יושב לבעליו או למי מטעמו.
הרכב מ"ר 6967851 יוותר ברשות בעליו.
העיקולים שהוטלו על הרכב יבוטלו.
המזכירות תעביר העתק הפרוטוקול בעניין זה למשרד הרישוי.
תמורת הרכב יחולט סך של 2,000 ₪ שהופקד תמורתו בהליכי המעצר.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תשע"ד, 26/05/2014 במעמד הנוכחים.
|
גילת שלו, שופטת |
הוקלדעלידישנירנסימי
![text](https://www.verdicts.co.il/wp-content/themes/verdicts/images/plain_text_icon.gif)