ת"פ 53127/06/12 – המאשימה מדינת ישראל,באמצעות תביעות רמלה נגד הנאשם – ד ב
בית משפט השלום ברמלה |
|
ת"פ 53127-06-12 מדינת ישראל נ' ב
|
|
1
בפני |
|
|
בעניין: |
המאשימה מדינת ישראל |
|
|
|
|
|
נגד
|
|
|
הנאשם - ד ב |
|
|
|
ג ז ר - ד י ן |
1.
הנאשם הורשע לאחר שמיעת הראיות בביצוע עבירה של הפרת צו בית משפט שנועד להגן על
אדם לפי סעיף
2. באת כוח המאשימה הגישה את גיליון הרישום הפלילי של הנאשם הכולל 6 הרשעות קודמות, כאשר הרשעה מספר 2 עניינה עבירה של תקיפת בן משפחה והרשעות מספר 4 ו-5 עניינן עבירות של הפרת הוראה חוקית. יצוין גם שהרשעה מספר 5 עניינה הפרת צו של בית המשפט שנועד להגן על אדם, כמו העבירה שבפני. באת כוח המאשימה טענה שמתחם העונש ההולם נע בין מאסר על תנאי לשמונה חודשי מאסר בפועל ועתרה להשתת מאסר בפועל בצירוף מאסר על תנאי, קנס והתחייבות כספית.
2
3. באת כוח הנאשם טענה שהרשעתו האחרונה של הנאשם הינה משנת 2009 ואין כנגדו תיקים נוספים שתלויים ועומדים. הנאשם נמנע מצריכת אלכוהול ונמצא בטיפול מרפאתי במרכז לבריאות הנפש בבאר יעקב בשל הבעיות הפסיכיאטריות מהן הוא סובל.
4. המתחם שהוצע על ידי המאשימה לעניין העבירה נשוא כתב האישום ואשר נע בין מאסר על תנאי ועד שמונה חודשי מאסר בפועל, מקובל עליי.
5. המחלוקת בין הצדדים נסובה סביב השאלה אם להטיל על הנאשם מספר חודשי מאסר בפועל או שמא להסתפק במאסר על תנאי. לאחר שקילת מכלול הטענות, הגעתי למסקנה כי בנסיבות העניין ניתן להסתפק במאסר על תנאי והתחייבות כספית. להלן נימוקיי:
א. הנאשם סובל מבעיות פסיכיאטריות שונות כפי שמתואר בהרחבה בחוות הדעת מטעם לשכת הפסיכיאטר המחוזי (ת/5).
ב. הנאשם ממשיך להתגורר עם אימו, המתלוננת בתיק שבפני, גם היום. ללמדך, שהקשר המשפחתי בין הנאשם לבין אימו, ממשיך גם כיום ויש לתת משקל לעובדה שאין תיקים נוספים פתוחים, לרבות תיקים פלילים שנוגעים ליחסיו עם אימו.
ג. הרשעתו האחרונה היא משנת 2009 בעבירת איומים שבגינה נדון למאסר על תנאי וקנס. הרשעותיו בעבירה של הפרת הוראה חוקית הינם משנת 2005 ו-2004. לפיכך, יש לתת משקל לפרק הזמן המשמעותי שחלף מאז הרשעתו בעבירות מאותו סוג ועד היום.
6. בנסיבות אלה, הנני משית על הנאשם את העונשים הבאים:
א.
3 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך 3 שנים מהיום הנאשם לא יבצע עבירה לפי סעיף
ב.
הנאשם יחתום על התחייבות כספית בסך של 1,000 ₪ להימנע במשך שלוש שנים מהיום מביצוע
עבירה לפי סעיף
זכות ערעור תוך 45 יום.
3
ניתן היום, א' סיוון תשע"ה, 19 מאי 2015, במעמד הצדדים.
