ת"פ 53373/04/13 – מדינת ישראל נגד שמואל אזולאי
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 53373-04-13 מדינת ישראל נ' אזולאי
|
|
08 מרץ 2015 |
1
|
53379-04-13 |
|
בפני כב' השופטת שירלי דקל נוה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
שמואל אזולאי
|
||
נוכחים:
בא-כוח המאשימה עו"ד יניב פרטוק
הנאשם ובא כוחו עו"ד משה קשלס
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
כתב האישום
1. הנאשם הורשע,
על פי הודאתו, ובמסגרת הסדר, בכתב אישום מתוקן, בעבירה של החזקת סם מסוכן שלא
לצריכה עצמית, לפי סעיף
על פי עובדות כתב האישום המתוקן, בתאריך 21.4.13, בחצר ביתו של הנאשם, על גגון מתחת לכיסוי הברזנט, החזיק הנאשם בפלטה של סם מסוג חשיש, במשקל של 95.99 גרם נטו, וזאת שלא לצריכה עצמית, ללא היתר כדין או רישיון מהמנהל.
ההסדר בין הצדדים
2. בתאריך 7.5.14 הודיעו הצדדים על הסדר, שבהתאם לו כתב האישום תוקן כמפורט לעיל, הנאשם חזר בו מכפירתו, הודה והורשע. הצדדים הודיעו כי לא הגיעו להסדר ביניהם לעניין העונש, אך הוסכם שהנאשם יופנה לקבלת תסקיר מטעם שרות המבחן, והצדדים ישובו וישוחחו לאחר קבלת התסקיר.
2
תסקירי שירות המבחן
3. בעניינו של הנאשם הוגשו שני תסקירים. בתסקיר מיום 26.10.2014 פורט הרקע האישי והמשפחתי של הנאשם, ומצבו הכלכלי.
הנאשם שיתף את שירות המבחן בהרחבה בקשייו וכן בהשתלבותו בטיפול בהתמכרות לסמים לראשונה בחייו, בעוד שבעבר שלל כל נזקקות טיפולית בנושא. הנאשם הביע צער וכאב בגין מעורבותו בפלילים, והיה מסוגל להתבונן בהשלכות האישיות שחווה בעקבות התמכרותו לסמים ומעורבותו השולית. בנוסף, הנאשם התייחס לנזק שנגרם לחברה כתוצאה ממעשיו והביע נכונות להמשך השתלבות בטיפול משמעותי לגמילה מסמים.
על פי חוות דעת גורמי הטיפול ביחידה לנפגעי סמים מחודש אוקטובר 2014, הנאשם פנה לטיפול באופן עצמאי בחודש אפריל 2014, ומאז השתלב באופן רציף בטיפול פרטני וקבוצתי ומסר בדיקות שתן נקיות מסמים. גורמי הטיפול התרשמו ממוטיבציה כנה ופנימית להמשך הטיפול.
נוכח התגייסות הנאשם להליך טיפולי והתייחסותו לחומרת מעשיו. כשמנגד כניסת הנאשם למאסר בפועל עלולה לגרום להפסקת ההליך השיקומי בו מצוי, לחשיפה מחודשת עם סביבה שולית ועבריינית, ולפגיעה משמעותית בו, שירות המבחן המליץ להאריך את המאסר על תנאי שעומד כנגד הנאשם, הטלת צו מבחן למשך שנה, בכפוף להמשך הטיפול במסגרת היחידה לנפגעי סמים.
לאור המלצת שירות המבחן, ועל מנת לעקוב אחר התקדמות הנאשם בהליך הטיפולי, נדחה הדיון לקבלת תסקיר משלים. על פי התסקיר המשלים מיום 25.2.15 לא נפתחו נגד הנאשם תיקים נוספים מאז ביצוע העבירה נשוא התיק.
לפי חוות דעת עדכנית שהתקבלה מגורמי הטיפול ביחידה לנפגעי סמים, הנאשם המשיך בתוכנית הטיפול הפרטני והקבוצתי ומסר באופן רציף בדיקות שתן לאיתור ממצאי סמים, שהעידו על העדר שימוש בחומרים פסיכואקטיביים. צוין עוד כי הנאשם גילה רצינות, מחויבות ורציפות בהגעה למפגשים במסגרת הטיפול, מגלה לראשונה בחייו פתיחות וכנות ביחס לתכנים העולים, ומסוגל להעמיק בהם. גורמי הטיפול מתרשמים כי הנאשם עובר הליך טיפול משמעותי, בעל יכולת למידה תקינה, רצון כן להשתלב במעגל החיים הנורמטיבי ללא שימוש בסמים, וכן להמשיך ולייצב את תפקודו ההורי והתעסוקתי. לאור זאת, שרות המבחן שב על המלצתו להאריך את המאסר על תנאי וליתן צו מבחן למשך שנה.
תמצית טיעוני הצדדים לעונש
3
4. ב"כ המאשימה טען כי מהעובדה שהנאשם החזיק בפלטת החשיש על גגון מתחת לברזנט, ניתן להסיק שהתכוון להסתיר את הסם. ב"כ המאשימה טען כי העובדה שהנאשם החזיק כמות כזו של סם, מחזקת את ההנחה כי הסמים נועדו לסחר או הפצה.
ב"כ המאשימה טען כי הסמים מהווים מחולל עיקרי לפשיעה, יחד עם עידוד עבריינות רכוש ואלימות, במטרה לרכוש את הסמים. בתי המשפט חוזרים ומדגישים את חומרת עבירות הסמים ואת ההשלכות שיש לסמים על גופו ונפשו של המשתמש, ונוקטים בעבירות אלו בענישה מרתיעה של מאסר מאחורי סורג ובריח.
ב"כ המאשימה טען כי עברו הפלילי של הנאשם, הכולל 9 הרשעות וכן מאסר על תנאי בר הפעלה, מלמד כי הנאשם אינו מפיק לקח ואינו חושש מהחוק. לטענת ב"כ המאשימה, תסקיר שירות המבחן מלמד על קיומו של סיכון להישנות עבירות.
ב"כ המאשימה טען כי מתחם העונש ההולם נע בין 8-18 חודשי מאסר בפועל ורכיבי ענישה נוספים, והפנה לפסיקה.
ב"כ המאשימה עתר להשית על הנאשם מאסר שלא יפחת מ-12 חודשים, לאור עברו הפלילי והצורך בהרתעת הרבים, הפעלת המאסר על תנאי במצטבר, הטלת מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה בפועל ועל תנאי, קנס והתחייבות.
5. ב"כ הנאשם טען כי יש לקבל את המלצת שירות המבחן ולהאריך את המאסר על תנאי. ב"כ הנאשם טען כי זו הפעם הראשונה בה הנאשם שינה את תפיסתו ביחס לחייו, והבין את הפסול במעשיו. כמו כן, הנאשם לקח אחריות, הודה בכתב האישום שתוקן באופן משמעותי, וחסך זמן שיפוטי יקר.
ב"כ הנאשם טען כי הנאשם עלה על דרך חדשה, ויש לחזק את ההליך השיקומי והטיפולי שהוא עובר, ולהתחשב בנסיבות האישיות והמשפחתיות המפורטות בתסקיר.
לטענת ב"כ הנאשם, שיקומו של הנאשם גובר על אינטרסים אחרים, ולכן יש לחרוג ממתחם הענישה לצורך שיקומו.
6. הנאשם טען כי מזה 20 חודשים הוא אינו משתמש בסמים, הטיפול מסייע לו רבות, והוא מעוניין להמשיך את הטיפול. הנאשם הוסיף וטען כי אם ישלח למאסר, הדבר יגרום להתמוטטות משפחתו.
דיון והכרעה
4
7. בביצוע עבירת החזקת הסמים שלא לצריכה עצמית פגע הנאשם בערך החברתי של הגנה על שלום הציבור מפני פגיעתם הקשה של הסמים. החזקת סמים שלא לצריכה עצמית ואף לצריכה עצמית פוגעת בבריאות הציבור וחושפת אותו לנזקים הנלווים משימוש בסמים, ולעבירות נוספות המבוצעות לצורך מימון רכישת הסם. הפגיעה שפגע הנאשם בערכים חברתיים אלו היא פגיעה משמעותית, שכן, על אף שהמדובר בסם מסוג חשיש, אשר אינו נמנה עם הסמים הקשים ביותר מבין הסמים המסוכנים, מדובר בכמות גדולה יחסית.
הנאשם יכול היה להבין את הפסול שבמעשיו ולהימנע מביצוע העבירה בכל רגע נתון.
מדיניות הענישה הנהוגה בפסיקה בעבירת החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, מתחשבת בצורך במאבק בנגע הסמים שהוגדר כ"מלחמת חורמה" (ע"פ 6029/03 מדינת ישראל נ' שמאי, פ"ד נח(2) 734).
נקבע בפסיקה כי כאשר עסקינן בעבירות סמים, ואף בסמים המוגדרים כ"קלים", יש להעניק משקל בכורה לאינטרסים הציבוריים, וביניהם שיקולים של הרתעת היחיד והרתעת הרבים, על פני נסיבות אישיות של הנאשם -
5
"אכן, הסם לגביו נעברו העבירות בהן הורשעו המשיבים נחשב סם "קל". יחד עם זאת, סם מזיק הוא והמחוקק מצא לאסור השימוש בו בפקודה. מקובלת עליי עמדת המדינה כי אין להקל ראש בעבירות הנוגעות לסמים המוגדרים כ"קלים". המאבק בנגע הסמים צריך להיות מכוון גם נגד השימוש בסמים קלים ובפגיעתם של אלה ביחידים ובחוסנה של החברה כולה אין להמעיט. העובדה שסמים אלה הפכו אולי נפוצים גם בקרב מי שהעבריינות אינה להם דרך חיים ובעיקר בקרב צעירים אינה צריכה להביא להתייחסות מקלה עם אלה המבקשים לעשות רווח מנפוצות השימוש בסמים אלה ותורמים להגעת הסם אל קהל ה"צרכנים" [...] חומרת העבירה, הנגזרת במידה רבה מכמות הסם בה מדובר, צריכה גם היא לבוא לידי ביטוי ראוי, וכך גם הצורך להרתיע את היחיד ואת הציבור מפני שליחת ידם בתחום זה המניב רווח קל. המאבק בנגע הסמים מחייב כי ההתייחסות לכל החוליות בשרשרת המסתיימת בהגעת הסם לציבור תהא מחמירה ועל כל מי שמהווה חוליה מחוליות השרשרת לדעת כי הוא נוטל על עצמו את הסיכון שבנשיאה בעונש המשקף את חומרת העבירות שביצעו ואשר משקף את הנזק שבמעשיהם לחברה".
ע"פ 2000/06 מדינת ישראל נ' ויצמן (2006); ור' גם ע"פ 9482/09 ביטון נ' מדינת ישראל (2011).
לשם בחינת מדיניות הענישה הנוהגת, אסקור את הפסיקה אליה הפנו ב"כ הצדדים -
ב"כ המאשימה הפנה ל-ת"פ 54186-03-14 (שלום-עכו) מדינת ישראל נ' נסר גבריס (23.10.14) - הנאשם הורשע בכך שהחזיק סם מסוג חשיש במשקל 33.87 גרם נטו וסם מסוג הירואין במשקל 4.2145 גרם נטו, שלא לצריכה עצמית. הנאשם הודה בהחזקת הסמים, אולם, כפר בכך שהסמים הוחזקו שלא לצריכתו העצמית, התנהלו הוכחות בסוגיה זו, בסופן נדחתה טענתו. בית המשפט קבע כי מתחם העונש ההולם נע בין 8 עד 18 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי מרתיע, פסילת רישיון נהיגה וקנס. בית המשפט לא מצא כל נקודות העומדות לזכות הנאשם, וגזר עליו 12 חודשי מאסר, הפעיל שני מאסרים על תנאי של 12 חודשים ו-10 חודשים, בחופף באופן חלקי, כך שהנאשם ירצה 29 חודשי מאסר, מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה וקנס.
ב"כ הנאשם הפנה למספר פסקי דין -
ע"פ 8092/04 ישראל חביב נ' מדינת ישראל (10.9.06) - הנאשם הורשע ב-4 עבירות סחר בסמים ובהחזקת סם שלא לצריכה עצמית, וכן בעבירות של החזקת סכין, זיוף, שימוש במסמך מזויף, התחזות כאדם אחר, והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. לנאשם עבר פלילי עשיר, והוא שהה בקהילה טיפולית לנפגעי סמים. בית המשפט המחוזי הטיל על הנאשם ענישה שכללה 40 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, וקנס. בית המשפט העליון קיבל את ערעור הנאשם, וזאת נוכח תהליך השיקום הממושך, הטיל עליו צו מבחן, 600 שעות של"צ, מאסר על תנאי וקנס.
ת"פ (שלום-פ"ת) 51123-01-12 מדינת ישראל נ' ברוך חוטוריאנסקי (2014) - הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בעבירה של החזקת סם מסוג חשיש שלא לצריכה עצמית, במשקל של 99.5 גרם נטו. שרות המבחן לא המליץ על הארכת המאסר על תנאי, ובדיקת שתן שנערכה לנאשם על ידי הממונה על עבודות השרות העידה על קיום שרידי סם. בית משפט השלום גזר על הנאשם 3 חודשי מאסר, והפעיל בנוסף את המאסר על תנאי בן 3 חודשים, כך שסך הכול הוטלו על הנאשם 6 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס כספי, פסילה בפועל מהחזקת רישיון נהיגה, ופסילה על תנאי.
6
ת"פ (שלום-ב"ש) 13169-03-11 מדינת ישראל נ' יוסי קדוש ואח' (26.12.12) - הנאשם 2 הורשע בעבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית מסוג חשיש במשקל 97.83 גרם נטו, והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. הנאשם ללא עבר פלילי, נסיבות ביצוע העבירות לא היו מהרף הגבוה, וחלפו 5 שנים מאז ביצוע העבירות. בית המשפט החליט שלא להרשיע את הנאשם, והטיל עליו 200 שעות של"צ, התחייבות כספית והוצאות משפט.
ת"פ (שלום-ראשל"צ) 16046-05-13 מדינת ישראל נ' פלוני (29.10.13) - הנאשם הורשע בעבירת החזקת סם שלא לצריכה עצמית, בכך שהחזיק סם מסוג חשיש במשקל 96.89 גרם. הנאשם ללא הרשעות קודמות, תושב צרפת, התקבל ללימודי רפואה בצרפת, ובשל ההליך המשפטי נאלץ לדחות את לימודיו. בית המשפט הטיל על הנאשם מאסרים על תנאי, קנס ופסילת רישיון, תוך שהדגיש כי תוצאת גזר הדין חריגה למדיניות הענישה.
ת"פ (שלום-קריית גת) 33690-02-12 מדינת ישראל נ' אלכסנדר אפלמן (11.12.13) - הנאשם הורשע על פי הודאתו, ובמסגרת הסדר טיעון, בעבירה של החזקת סם מסוג חשיש שלא לצריכה עצמית במשקל של 47.434 גרם נטו. לאחר בחינת הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים לפיו הוסכם כי יעתרו במשותף למאסר על תנאי, של"צ, התחייבות וצו מבחן, ולאור תסקיר חיובי, בית המשפט אימץ את הסדר הטיעון.
ת"פ (שלום-פ"ת) 37340-06-12 מדינת ישראל נ' ליאור בוחניק (4.2.14) - הנאשם הורשע בשלושה תיקים בביצוע עבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית, החזקת כלים והחזקת סם לצריכה עצמית. הנאשם החזיק סם מסוכן מסוג חשיש במשקל כולל של כ-357 גרם. שרות המבחן המליץ לסיים את ההליך בהטלת צו מבחן ושל"צ לאור הליך שיקום שנמשך על פני כשנתיים וחצי.
בית המשפט מצא לנכון כי יש לסטות לקולא ממתחם הענישה, הטיל על הנאשם צו מבחן, 120 שעות של"צ, מאסר על תנאי, פסילת רישיון על תנאי, וקנס.
ת"פ (שלום-אילת) 1109/09 מדינת ישראל נ' יעקב טדגי (19.3.10) - הנאשם הורשע בשני תיקים בעבירות של החזקת סם מסוג חשיש שלא לצריכה עצמית במשקל 100.56 גרם, ובעבירות של איומים, העלבת עובד ציבור ושימוש בכוח או באיומים למנוע מעצר. לנאשם היו 6 הרשעות קודמות, ומאסר על תנאי בר הפעלה. הנאשם לא היה מעוניין בקבלת טיפול על ידי שרות המבחן, למרות ההתרשמות לקיומה של נזקקות טיפולית, ושרות המבחן המליץ להטיל עליו ענישה הרתעתית.
בית המשפט שקל את נסיבותיו האישיות של הנאשם, שלא פרטן במסגרת גזר הדין, החליט להאריך את המאסר המותנה שהיה תלוי ועומד כנגדו, והטיל עליו מאסר על תנאי והתחייבות.
7
ת"פ (שלום-עכו) 25938-01-12 - מדינת ישראל נ' סעד סעד (30.5.13) - הנאשם הורשע בעבירה של החזקת סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של 71.96 גרם שלא לצריכה עצמית, והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו. לאור הסדר טיעון, ניקיון מסמים וניהול אורח חיים נורמטיבי, בית המשפט האריך את המאסר המותנה שהיה תלוי ועמד כנגד הנאשם, וכן הוטל עליו צו מבחן למשך שנה, והתחייבות.
ע"פ (שלום-ת"א) 47189-04-13 מדינת ישראל נ' נוני נמוסי (3.9.14) - הנאשמת הורשעה בשתי עבירות של סחר בסמים מסוג קוקואין. שרות המבחן המליץ על צו מבחן לאור הליך שיקום. לנאשמת היה עבר פלילי מכביד והיה תלוי נגדה מאסר על תנאי. הצדדים עתרו במשותף לאימוץ המלצת שרות המבחן, ובית המשפט האריך את המאסר על תנאי והטיל צו מבחן למשך 18 חודשים.
מתחם העונש ההולם את העבירה של החזקת סם שלא לצריכה עצמית, בנסיבות דנן, נע בין 6 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות, ל-12 חודשי מאסר בפועל, וכן ענישה נלווית בדמות מאסר על תנאי, קנס, פסילת רישיון נהיגה בפועל, ופסילת רישיון על תנאי.
מעיון בפסיקה ניתן ללמוד כי בית המשפט בוחן את נסיבותיו האישיות של הנאשם העומד בפניו, ונותן משקל משמעותי לנושא השיקום של הנאשם בכלל, ובתחום עבירות הסמים בפרט.
על נסיבותיו האישיות של הנאשם ניתן ללמוד מתוך תסקירי שירות המבחן שהוגשו בעניינו, גיליון
הרישום הפלילי, טיעוני ב"כ הנאשם, ודברי הנאשם בבית המשפט.
הנאשם בן 58, גרוש בשנית, ומתגורר עם בת זוגתו ובנם בן ה-11 בראשון לציון. לנאשם 4 ילדים בגירים נוספים מנישואיו הקודמים. הנאשם עובד כעצמאי ושכיר בתחום השיפוצים והינו המפרנס העיקרי של משפחתו. לפי דברי הנאשם, על מנת לשמור על התא המשפחתי בחר להתחיל בהליך טיפולי ולהיגמל מסמים. הטלת עונש מאסר יפגע בנאשם ובמשפחתו ובהמשך תפקודו התקין, ואף יגרום לנסיגה במצבו ועלול להובילו שוב לדרך הפשע.
הנאשם נטל אחריות למעשיו הן בבית המשפט והן בפני שירות המבחן, וכן החל לראשונה בחייו, ועל דעת עצמו, בהליך טיפולי משמעותי. הנאשם הפסיק להשתמש בסמים ובדיקות השתן שהוא מוסר נקיות משרידי סם מזה תקופה ארוכה.
8
יש להניח כי לנסיבות חייו של הנאשם הייתה השפעה על ביצוע העבירה - הנאשם היה מכור לסמים מגיל צעיר, ניהל אורח חיים שולי, היה מעורב בפלילים, ואף ריצה בעברו תקופות מאסר.
לנאשם 9 הרשעות קודמות, כמפורט -
הרשעתו האחרונה של הנאשם היא משנת 2014 בגין עבירה של החזקת סמים לצריכה עצמית משנת 2008, והוטל עליו מאסר על תנאי וקנס.
לנאשם הרשעה משנת 2011 בגין עבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית מאותה שנה, והוטל עליו מאסר בפועל למשך 10 חודשים, מאסר על תנאי בן 7 חודשים, קנס ופסילת רישיון על תנאי. הנאשם שוחרר ממאסרו בשנת 2012, והמאסר על תנאי הינו בר הפעלה בתיק זה.
לנאשם הרשעה נוספת משנת 2007 בגין עבירות איומים משנת 2000 בגינן הוטל עליו מאסר על תנאי והתחייבות. כמו כן, לנאשם 6 הרשעות קודמות שהתיישנו מהשנים 1975-1986, וגמר דין מבית המשפט לנוער.
למרות ריבוי ההרשעות, ניתן לראות התמתנות בעבירות, ומאז שנת 2000 העבירות שביצע הנאשם התמקדו בתחום הסמים.
האם יש לחרוג ממתחם העונש ההולם
8. על בית המשפט מוטלת החובה לבחון האם ראוי לחרוג לקולא או לחומרה ממתחם העונש ההולם (ע"פ 1903/13 עיאשה נ' מדינת ישראל (2013); ע"פ 3498/13 פלוני נ' מדינת ישראל (2014); רע"פ 398/14 טל בן משה ערג' נ' מדינת ישראל (2014)).
לאחר שבחנתי את כלל הנסיבות והשיקולים, אני סבורה כי בעניינו של הנאשם יש לחרוג לקולא ממתחם הענישה, על אף חומרת העבירה, ולהעדיף את השיקול השיקומי-טיפולי.
מהתסקירים עולה כי הנאשם, לראשונה בחייו, מצא את הכוחות הנפשיים, והמוטיבציה להתגייס להליך טיפולי, והפגין רצון כן ואמיתי להשתקם ולצאת ממעגל הסמים. במסגרת ההליך הטיפולי שנמשך מזה כשנה נראה כי הנאשם לא מעד, נגמל מסמים, ועלה על דרך השיקום. מאז ביצוע העבירה נשוא כתב האישום חלפו שנתיים ולא נפתחו תיקים חדשים, בעבירות סמים ובכלל, וגם עובדה זו מעידה על שינוי ושיקום.
לאור האמור, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להושיט יד לנאשם, על מנת לעודדו ולהמשיך בדרך זו ולנטוש את דרך הפשע.
לפיכך, אני סבורה כי יש לקבל את המלצת שירות המבחן, להאריך את המאסר על תנאי, לאפשר לנאשם להמשיך בתהליך הטיפולי ולשמר את הישגי השיקום.
9
הערך ההרתעתי נשמר שכן אם הנאשם יעזוב את התהליך הטיפולי או יעבור עבירות נוספות, ניתן יהיה להפעיל את המאסר על תנאי ולגזור את עונשו מחדש.
אותם הנימוקים שהנחו את בית המשפט בגזר הדין שניתן בעניינו של הנאשם ב-ת"פ 22494-04-13 מנחים גם אותי שלא להורות על פסילת רישיונו של הנאשם.
סוף דבר
9. מכל הנתונים והשיקולים שפירטתי לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים, כדלקמן:
א. הנאשם
יעמוד בפיקוח של קצין מבחן, כאמור ב
הנאשם מוזהר על-ידי בית-המשפט כי אם לא ימלא אחר צו המבחן מכל בחינה שהיא או יעבור עבירה נוספת בתקופת המבחן, בית-המשפט רשאי לגזור את עונשו מחדש, ולהטיל עליו עונש בגין תיק זה, בנוסף לעונש שנגזר עליו.
ב. אני מורה על הארכת המאסר על תנאי בן 7 חודשים שהוטל על הנאשם בת"פ (שלום-ראשל"צ) 4528-08-11 למשך שנתיים נוספות.
ג. קנס בסך 5,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם ב-5 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 1.4.15 ובכל 1 לחודש שאחריו. לא ישולם תשלום מתשלומי הקנס במועדו או במלואו, יעמוד מלוא הקנס או יתרתו לפירעון מלא לאלתר.
ד. הנאשם
יחתום על התחייבות בסך 5,000 ₪, אשר יהיה עליו לשלם באם בתוך שנתיים מהיום יעבור
כל עבירה לפי
אני מורה על השמדת המוצג סמים.
10
זכות ערעור לבית המשפט מחוזי מרכז-לוד, תוך 45 ימים מהיום.
ניתן והודע היום י"ז אדר תשע"ה, 08/03/2015 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לבקשת הנאשם ייפרס הקנס ל-10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 1/4/2015 ובכל 1 לחודש שאחריו. לא ישולם תשלום מתשלומי הקנס במועדו או במלואו, יעמוד מלוא הקנס או יתרתו לפירעון מלא לאלתר.
הנאשם יפנה למזכירות בית-המשפט לקבלת שוברים לתשלום הקנס וחתימה על ההתחייבות.
הכספים שהופקדו במסגרת מ"ת 53379-04-13 יוחזרו למפקידם.
ניתנה והודעה היום י"ז אדר תשע"ה, 08/03/2015 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
הוקלד על ידי איילין אלון
