ת"פ 60106/12/22 – מדינת ישראל נגד שאול יעקובוב
בית משפט השלום בעכו |
|
|
|
ת"פ 60106-12-22 מדינת ישראל נ' יעקובוב(עציר)
תיק חיצוני: 567722/2022 |
בפני |
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשם |
שאול יעקובוב |
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות היזק לרכוש במזיד, תקיפה סתם ואיומים, הכל על פי המתואר בכתב האישום בוצע לכאורה כלפי אמו ואחיו.
2. בעניינו של הנאשם נערכה חוות דעת פסיכיאטרית, אשר כללה הסתכלות בתנאי אשפוז אשר בסופה קובע עורך חוות הדעת כי הנאשם מסוגל לעמוד לדין וכי הינו בא עונשין, בשעת ביצוע המעשים לכאורה.
3. הסנגור חולק על ממצאי חוות הדעת ומבקש לזמן לעדות את עורך חוות הדעת מטעם הפסיכיאטר המחוזי, על מנת שיוכל להשיב לשאלותיו בחקירה נגדית.
לעניין זה מפנה הסנגור לכך כי גם כעולה מן המפורט בחוות הדעת עצמה, הנאשם היה בבדיקות וטיפול פסיכיאטרי בתקופה שקדמה למועדי ביצוע העבירות המיוחסות לו בכתב האישום. עוד מפנה הוא לכך כי מאז מעצרו ועד לאשפוזו לצורך הסתכלות היה הנאשם בשתי בדיקות עציר בהן בין היתר נרשם כי קיימת תובנה חלקית למצבו.
הסנגור ממשיך וטוען כי חוות הדעת אינה כוללת התייחסות לתיעוד מצלמות הגוף של השוטרים אשר יכולה להעיד אודות מצבו של הנאשם באותה העת.
4. המאשימה מתנגדת לזימונו של עורך חוות הדעת למתן עדות. הפסיכיאטר עצמו השיב לתהייה אודות ממצאי בדיקת העציר ומבהיר כי אותה בדיקה בוצעה ע"י רופא תורן ולא ע"י רופא מומחה. חוות הדעת מפורטת מאוד ומבהירה את כל השאלות אשר יכולות להתעורר.
5. ב"כ המאשימה מוסיפה כי ככל והסנגור טוען לאי שפיות של הנאשם, יש לשמוע את כלל הראיות בתיק. מדובר בסייג של אי שפיות ועל הנאשם להוכיחו.
6. איני סבורה כי המאשימה או בית המשפט יכולים לחסום דרכו של הסנגור המבקש להעיד את עורך חוות הדעת ולהציג לו ראיות שונות ושאלות. יחד עם זאת, בית המשפט צריך לשמר את הזמן הציבורי של עורכי חוות הדעת ולמצות תחילה הליכים קודמים אשר יכול וייתרו את הצורך בהגעתו של הרופא המומחה עורך חוות הדעת, לבית המשפט ובכלל זה האפשרות לשלוח שאלות הבהרה להשלמת חוות הדעת.
7. טענת ב"כ המאשימה כי יש לשמוע את כלל העדים על מנת להוכיח את אשמתו של הנאשם וכי מסורה בידה הסמכות וכן נתון לה שיקול הדעת לקבוע את סדר זימונם של העדים, הרי שאכן הצדק בידה. אולם, עורך חוות הדעת מטעם הפסיכיאטר המחוזי אינו עד מעדי המאשימה, אינו כלול ברשימת עדי התביעה, אלא הוא ממונה על פי החלטה של בית המשפט. לפיכך, אין הדבר בשיקול דעתה של התביעה מתי יעיד המומחה.
8. לפיכך, הנני מורה כי ישיבת שמיעתה ראיות הקבועה ליום 3.4.23 תבוטל ותומר בדיון לעניין השאלות למומחה.
9. הסנגור יגיש עד ליום 2.4.23 את רשימת השאלות אותן הוא מבקש להפנות לעורך חוות הדעת. ככל שלא תוגשנה במועד, אסיק כיה סנגור ויתר על הפניית שאלות למומחה בין אם בכתב ובין אם בדרך של חקירה נגדית.
המזכירות תשלח העתק ההחלטה לצדדים.
למעקב המזכירות.
ניתנה היום, ג' ניסן תשפ"ג, 25 מרץ 2023, בהעדר הצדדים.
