ת”פ 6851/12/13 – מדינת ישראל נגד מוחמד קואריק
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
ת"פ 6851-12-13 מדינת ישראל נ' קואריק
|
|
09 מרץ 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט ד"ר עמי קובו |
|
||
המאשימה |
מדינת ישראל |
|||
נגד |
||||
הנאשמים |
מוחמד קואריק
|
|||
|
||||
|
|
|||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד עדי מאיר עו"ד נדב רייכמן
ב"כ הנאשם: עו"ד אנואר פריג'
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
אני מרשיע את הנאשם בהתאם להודאתו בעובדות
כתב האישום בעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק לפי סעיף
ניתנה והודעה היום ז' אדר ב תשע"ד, 09/03/2014 במעמד הנוכחים.
|
עמי קובו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בעובדות כתב
האישום בעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק לפי סעיף
על פי האמור בכתב האישום בתאריך 2.12.13, שהה הנאשם בישראל, בכפר קאסם, שלא כדין.
2
הערך המוגן הינו זכותה של המדינה לקבוע את זהות הבאים בשעריה. מידת הפגיעה בערך המוגן הינה ברף הנמוך, וזאת לאור העובדה שלא בוצעו עבירות נלוות.
הסיבות שהובילו את הנאשם לביצוע העבירה הם רצונו לנסות ולמצוא טיפולי רפואי לבנו וזאת הואיל ואין בשטחי הרשויות טפול רפואי מתאים לבן.
מתחם העונש ההולם כפי שנקבע ברע"פ 4088/13 הדרי נ' מדינת ישראל, הינו על פי רוב בין חודש לבין 6 חודשים, כאשר לעיתים הרף הנמוך של מתחם העונש ההולם להיות של מאסר על תנאי. במקרה דנן סבורני כי הרף הנמוך של המתחם הינו חודש מאסר. לא קיימים שיקולים לסטייה ממתחם.
במסגרת הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה, נתתי דעתי לכך שלחובתו של הנאשם מאסר על תנאי בר הפעלה, אשר הוטל עליו בחודש פברואר 13'.
ב"כ הנאשם עתר להורות על הארכת התנאי, והמאשימה עתרה להטיל על הנאשם מאסר בפועל במצטבר לתנאי.
לאחר שבחנתי טיעוני הצדדים לא שוכנעתי כי יש מקום להורות על הארכת התנאי, מנגד סבורני כי ניתן להורות על הפעלת התנאי בעיקרו בחופף לעונש שהוטל בגין תיק זה.
עוד נתתי דעתי לכך שלמעט העבירה הקודמת שבגינה הוטל התנאי, אין לחובתו של הנאשם הרשעות קודמות. בהקשר זה נתתי דעתי לנסיבותיו האישיות והמשפחתיות הקשות של הנאשם כפי שהוצגו על ידי בא כוחו.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. מאסר בפועל למשך חודש בניכוי ימי מעצרו מיום 2.12.13 ועד ליום 3.12.13.
2. הפעלת עונש מאסר על תנאי אשר הוטל על הנאשם בת"פ (שלום פ"ת) 17522-02-13 ומע"ת של 3 חודשים יופעל בחלקו בחופף ובחלקו במצטבר לעונש שמוטל בגין תיק זה כך שסה"כ ירצה האשם שלושה חודשים ויום של מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו.
מאסרו של הנאשם יחל מהיום.
3.
ארבעה חודשי מאסר על תנאי לבל יעבור הנאשם במשך שלוש שנים מיום שחרורו מן המאסר כל
עבירה לפי
לאחר התייצבות הנאשם לריצוי מאסרו יושב הערבון למפקיד, מזכירות בימ"ש תשלח את ההמחאה של הערבון למשרדו של בא כוח הנאשם.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום מהיום.
3
ניתנה והודעה היום ז' אדר ב תשע"ד, 09/03/2014 במעמד הנוכחים.
|
עמי קובו, שופט |
הוקלדעלידינועהלוי - פ"ת