ת”פ 69274/09/16 – מדינת ישראל נגד מסגנאו בידגלין
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 69274-09-16 מדינת ישראל נ' בידגלין ת"פ 38370-08-16 ת"פ 10751-06-16
|
|
28 דצמבר 2017 |
1
|
בפני כב' השופטת הבכירה, שירלי דקל נוה
|
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
מסגנאו בידגלין
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד אבירן אסבן
הנאשם וב"כ: עו"ד ארז צברי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
ביום 2/3/2017 הוצג הסדר דיוני לפיו הנאשם הודה בעובדות כתב אישום מתוקן, צירף שני תיקים ונשלח לקבלת תסקיר מטעם שירות המבחן .
מאז התקיימו מספר דיונים אליהם הנאשם לא התייצב, לא היה בקשר עם בא כוחו ולא התייצב בשירות המבחן.
לאחרונה חודשו ההליכים, לאחר שהנאשם אותר.
היום מבקש ב"כ הנאשם לתת לנאשם הזדמנות נוספת להתייצב בשירות המבחן, וטען כי הנאשם התגורר בהוסטל לדרי רחוב, ונגנב משם כל רכושו, לרבות הטלפון הנייד שלו, ולכן לא יכול היה להיות אתו בקשר.
כמו כן, ב"כ הנאשם מבקש דחיה כדי לבחון אפשרות צירוף ת.פ 66933-09-16, ומציין כי נגד הנאשם תלוי ועומד בבימ"ש שלום בבאר שבע תיק נוסף שהוגש נגד נאשם על ידי הפרקליטות, אותו המאשימה אינה מוכנה לצרף.
2
אף שמדובר בנסיבות לא פשוטות של הנאשם, הרי שאין הצדקה לכך שבמשך 9 חודשים הנאשם לא התייצב לדיונים, לא ניסה ליצור קשר עם בא כוחו, לא הגיע לבית המשפט כדי לברר כיצד הוא יכול ליצור קשר עם שירות המבחן ופשוט התעלם מההליכים המשפטיים.
למותר לציין שבמעמד הצגת ההסדר, ב"כ המאשימה ציין כי עמדת המאשימה היא להטיל על הנאשם מאסר בפועל, כולל הפעלת מאסר על תנאי התלויים ועומדים נגדו וענישה נלווית.
אני נעתרת לבקשת ב"כ הנאשם ודוחה את הדיון להגשת תסקיר משלים, תוך שמובהר שלא אקבל טענה של חלוף זמן שהינו בעטיו של הנאשם.
מודגש בפני הנאשם כי עליו להיות בקשר עם בא כוחו, להתייצב לפגישות אליהן יוזמן בשירות המבחן ושאין בשליחתו החוזרת לשירות המבחן כדי להצביע על עמדת בית המשפט בנוגע לאופן סיום ההליכים המשפטיים בתיק או לעורר בליבו כל תקווה שבית המשפט יאמץ את המלצת שירות המבחן.
כמו כן, מודגש בפני הנאשם כי אם לא יתייצב לדיון הבא או לכל דיון נדחה, בית המשפט יורה על הוצאת צו הבאה ללא שחרור.
הדיון יידחה להגשת תסקיר וטיעונים לעונש ליום 10/5/2018 בשעה 13:00.
לנוחיות שירות המבחן, להלן פרטי התקשרות עם הנאשם:
כתובת הנאשם - רחוב סלומון 16 קומה 3, יבנה.
3
טלפון הנאשם - 055-9947776.
טלפון ב"כ הנאשם - 050-5621954 פקס - 076-5100061.
מזכירות בית המשפט מתבקשת לשלוח העתק הפרוטוקול וכתבי האישום לשירות המבחן, וב"כ הנאשם יוודא המצאה.
ניתנה והודעה היום י' טבת תשע"ח, 28/12/2017 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה, שופטת בכירה |
הוקלדעלידיליאתאבזו
