ת”פ 8174/07/17 – מדינת ישראל נגד מהדי שורטי
בית משפט השלום בנתניה |
||
ת"פ 8174-07-17 מדינת ישראל נ' שורטי(עציר)
|
|
13 דצמבר 2017 |
1
|
מת 8224-07-17 |
|
פל"א 24469/17 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת הדס רוזנברג שיינרט |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
מהדי שורטי (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד אלמוג בן חמו
הנאשם - הובא באמצעות שב"ס
הסנגור עו"ד רעד מוחמד
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לבקשת הנאשם מאשרת צירוף כתב האישום בת"פ 46054-06-16.
ניתנה והודעה היום כ"ה כסלו תשע"ח, 13/12/2017 במעמד הנוכחים.
|
הדס רוזנברג שיינרט, שופטת |
הכרעת דין
2
בת"פ 8174-07-17 אני מרשיעה את הנאשם, על פי הודאתו, בביצוע העבירות הבאות:
כניסה לישראל שלא
כחוק (2 עבירות), עבירה לפי סעיף
גניבת רכב, עבירה
לפי סעיף
נהיגה ללא רישיון
נהיגה עבירה לפי סעיף
נהיגה ברכב ללא
ביטוח, עבירה לפי סעיף
המזכירות תסרוק את כתב האישום המתוקן.
בת"פ
46054-06-16 מרשיעה את הנאשם על פי הודאתו בביצוע עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק,
עבירה לפי סעיף
ניתנה והודעה היום כ"ה כסלו תשע"ח, 13/12/2017 במעמד הנוכחים.
|
הדס רוזנברג שיינרט, שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בביצוע מספר עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק וכן בביצוע עבירות של גניבת רכב ונהיגה ברכב ללא רישיון נהיגה וללא ביטוח.
3
בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן, בת"פ 8174-07-17 בתאריך 30.6.17 שהה הנאשם שהוא תושב האיזור בחוף סירונית בנתניה, ללא היתר. בנסיבות אלו משהתבקש הנאשם על ידי שוטר להזדהות בפניו, התייצג הנאשם בפניו בע"פ במספר תעודת זהות השייך לאדם אחר, ומסר כי הוא מתגורר בקלנסואה.
בתאריך 16.1.17 הגיע הנאשם עם אחר לבית עסק למכירת רכבים "ר.צ. ליסינג" ברחוב הרצל 90 בנתניה. הנאשם פנה למתלונן המשמש כאיש תפעול במקום, והתעניין בקניית רכב אוטומטי. משהוצע לנאשם רכב מסוג ג'הטה מ.ר. 4100567, ביקש הנאשם לשמוע את המנוע, לאחר שהרכב הותנע עלה הנאשם על הרכב וברח מן המקום.
בתאריך 20.6.16 בשעה 23:00 ברחוב ברט אהרון 4 בנתניה, שהה הנאשם שהוא תושב האיזור בישראל ללא היתר כדין.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו יושת על הנאשם עונש מאסר בפועל של 14 חודשים, בניכוי ימי מעצרו, העונש כולל הפעלת מאסר מותנה בן חודשיים ימים מת"פ 44813-04-15 וזאת לצד עונש מאסר מותנה וחתימה על התחייבות להימנע מעבירה.
בבסיס הסדר הטיעון עומדים קשיים ראיתיים בדגש על קושי בהבאת עדים מסויימים לעדות, לצד התחשבות בנסיבותיו האישיות של הנאשם, בהיותו עצור מזה כשבעה חודשים ובעובדה שבתיק המצורף חולט סך של 5,000 ₪. עוד נמסר לבית המשפט כי הרכב הגנוב נתפס על ידי המשטרה והוחזר לבעליו.
עוד אציין כי לעיון בית המשפט הוגש גיליון הרשעות קודמות, ממנו עולה כי לחובת הנאשם 4 הרשעות קודמות שעיקרן עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, לצד עבירת גניבה אחת משנת 2007.
הוצג לבית המשפט גם פסה"ד בת"פ 44813-04-15 (שלום כפר סבא) במסגרתו נגזר עונש מאסר מותנה בן חודשיים ימים בגין עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק.
לאחר שנתתי דעתי לנימוקים העומדים בבסיס הסדר הטיעון, מצאתי כי ההסדר אליו הגיעו הצדדים מאזן בצורה ראויה, בין האינטרס הציבורי לבין טובת ההנאה המוענקת לנאשם, וכי ניתן ליישבו עם מתחם העונש ההולם.
נוכח האמור, אני מאמצת את הסדר הטיעון וגוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
4
א. 14 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו של הנאשם, מתאריך 1.7.17 ועד היום; וכן בניכוי ימי מעצרו מתאריך 21.6.16 ועד 27.6.16.
מפעילה עונש מאסר מותנה מת"פ 44813-04-15 בן חודשיים ימים, בחופף לעונש המאסר דנן, כך שסך הכל ירצה הנאשם 14 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו כמפורט לעיל.
ב. 5 חודשי מאסר על תנאי, למשך שלוש שנים מיום שחרורו של הנאשם ממאסרו, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור על עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק ונהיגה ללא רישיון.
ג. 6 חודשי מאסר על תנאי, למשך שלוש שנים מיום שחרורו של הנאשם ממאסרו, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור על עבירה של גניבת רכב, התחזות לאדם אחר או על כל עבירת רכוש מסוג פשע.
ד. הנאשם יחתום על התחייבות בסך 1,500. ₪ להימנע במשך שנתיים מיום שחרורו מהמאסר, מלעבור על אחת העבירות בהן הורשע וכן על עבירת התחזות.
ההתחייבות תחתם תוך 7 ימים, שאם לא כן ייאסר הנאשם בגין כך למשך 7 ימים.
בחלוף המועד להגשת
ערעור, ניתן בזאת צו כללי בעניין המוצגים לשיקול דעת המשטרה ובכפוף להוראות הדין
לרבות
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בתוך 45 יום.
המזכירות תסרוק את המוצגים.
פוסקת לעד תביעה מס' 15, מר חי סעדה, שכר בטלה והוצאות נסיעה בהתאם לתקנות, בגין התייצבותו לישיבת היום.
ישיבת התזכורת שנקבעה לתאריך יום 26.12.17 בת"פ 46054-06-16 בפני כב' השופט פרייז מבוטלת.
ניתנה והודעה היום כ"ה כסלו תשע"ח, 13/12/2017 במעמד הנוכחים.
|
הדס רוזנברג שיינרט, שופטת |
הוקלדעלידיאוריתזיתוני
