הרשמת חני ברוך אלון
הרשמת חני ברוך אלון | HANI BARUCH-ALON
רשמת בכירה בית משפט השלום תל אביבנולדה בישראל בשנת 1977.
בשנת 1995 סיימה את לימודיה התיכוניים בתיכון "אשל הנשיא".
בשנים 1995-1997 שירתה בצה''ל.
בשנת 2003 סיימה לימודי תואר ראשון במשפטים, אוניברסיטת תל אביב.
בשנים 2003-2004 התמחתה במשרד עורכי דין.
במאי 2004 הוסמכה כעורכת דין.
בשנים 2004-2019 עבדה כעורכת דין במשרד עורכי דין.
בשנת 2007 סיימה לימודי תואר שני במשפטים, אוניברסיטת תל אביב.
בשנת 2020 עבדה כעוזרת משפטית בבית המשפט המחוזי ובבית משפט השלום בתל אביב-יפו.
בחודש ינואר 2021 מונתה לכהונת רשמת בכירה בתי משפט השלום במחוז תל אביב.
בשנת 1995 סיימה את לימודיה התיכוניים בתיכון "אשל הנשיא".
בשנים 1995-1997 שירתה בצה''ל.
בשנת 2003 סיימה לימודי תואר ראשון במשפטים, אוניברסיטת תל אביב.
בשנים 2003-2004 התמחתה במשרד עורכי דין.
במאי 2004 הוסמכה כעורכת דין.
בשנים 2004-2019 עבדה כעורכת דין במשרד עורכי דין.
בשנת 2007 סיימה לימודי תואר שני במשפטים, אוניברסיטת תל אביב.
בשנת 2020 עבדה כעוזרת משפטית בבית המשפט המחוזי ובבית משפט השלום בתל אביב-יפו.
בחודש ינואר 2021 מונתה לכהונת רשמת בכירה בתי משפט השלום במחוז תל אביב.
הכרת העובדות בתיק
1.29 / 5
בקיאות בדין הרלוונטי
1.24 / 5
ניהול הדיון ביעילות
1.1 / 5
יחס נאות לעדים
1.05 / 5
מאפשר חקירת עדים נאותה
1.19 / 5
יחס נאות לעו"ד
1.1 / 5
ניסיונו לפשר בהתאם לנסיבות
1 / 5
הערכה כללית
1 / 5
יחס נאות אל בעלי הדין
1 / 5
הקפדה על התנהלות מכובדת באולם
1 / 5
הרשמת חסרת השכלה ואופי מתאים לשיפוט. כשלון בבחירת שופט.
תלונות רבות על הרשמת חני ברוך אלון שנוטה בתביעות קטנות לחייב ללא סיבה בעלי דין ממוצא מזרחי. מכיוון שאין עו”ד בדיון בתביעות קטנות הרשמת מכשירה שלא בצדק בעלי דין ממוצא אשכנזי כשעומד מולם מזרחי. מומלץ לעקוב אחרי התנהלותה של הרשמת. נגרם נזק רב למערכת המשפט.
הייתי בדיון לפני כשנה אצל הרשמת חני ברוך אלון כשרק נכנסה לתפקידה. מתחילת כניסתה לתפקיד הצטברו תלונות רבות על אופן תפקודה, התנהלותה וחוסר מקצועיותה בדיוניה. באופן אישי הגשתי תלונה על הרשמת. צר לי על בעל דין שייפול על הרשמת חני ברוך אלון שהיא הדור הבא בדרדור רמת המוסר וערכי בית המשפט.
הרשמת חני ברוך אלון הינה פצצה מתקתקת במערכת המשפט. חוסר יכולת, כישרון ומקצועיות לראות את האמת ולפסוק כדין לטובת שני הצדדים.
מחבלת ומפגעת במשפט.
הגשתי תביעה כנגד עיריית ת”א. השופטת חני, המליצה לי למשוך את התביעה כדי שחלילה לא תפסוק כנגדי הוצאות משפט.
בדיון הבנתי שהיא לטובת העירייה והחלטתי לבטל את התביעה.
היא שאלה מה עמדת העירייה ולאחר שהנציגה אמרה שהטרחתי את העירייה, היא מבקשת שאשלם “הוצאות”.
חני החליטה שעליי לשלם 500 ש”ח לעירייה ואמרה שזה “הוצאות בסף הנמוך”.
כמובן שנדהמתי והופתעתי לרעה אך הייתי חסר אונים.
כעבור מס’ חודשים הסתבר לי שהחני הזו, ייצגה בעבר כעורכת דין את העירייה והיתה בעצם אמורה לפסול את עצמה מלדון בתיק, עפ”י כללי האתיקה, מבלי שחלפו 5 שנים מהייצוג, אולם לא עשתה זאת.
אני חושש לקלל אותה אולם מגיע לה צרור של קללות.
הרשמת חני ברוך אלון צברה תלונות רבות אצל נציב תלונות הציבור על שופטים.
ממליץ לך גם להגיש תלונה לנציבות תלונות על השופטים.
באופן אישי, אני הגשתי נגדה תלונה מאותה סיבה (הטיית משפט).
במידה הצורך, תפנה לאיש תקשורת שעוסק במשפט (מוזמן לפנות אלי).
חובה להפסיק את משוא הפנים במשפט אצל השופטת חני ברוך אלון.
הייתי בהרבה משפטים בחיי (גיל 63) אבל מעולם לא פגשתי שופטת כ”כ בינונית, חסרת מקצועיות והבנה בדין, מפגינה בורות בעובדות ומנהלת דיון רדוד ואינה יורדת לעומק הפרטים. התחושה שהשופטת העבירה בדיון שהיא לא עברה על כתבי התביעה וההגנה והגיעה לא מוכנה. הצדדים ניהלו את הדיון כשהשופטת משקיפה מהצד ומניחה להם להתכתש.
מבדיקה שערכתי על השופטת ואופן בחירתה התברר שהיא נבחרה ע”י הוועדה לבחירת השופטים בתהליך מזורז ופזיז ובמחטף (בדיוק במילים האלו נכתב בתאריך 07.12.2020 ב ynet).
לצערי, אכזבת הציבור והאמון במערכת המשפט הופקר עקב בחירת שופטים לא מתאימים מסוג הרשמת חני ברוך אלון.
חני ברוך בושה לישראל שופטת שכזו, עשויה 100% רוע
עמית לוי, אינספור תלונות יש על השופטת חני ברוך אלון. כמוני כמוך, אני, אתה ועוד בעלי דין רבים נפגעו מהתנהלות ורמת שופטת שכזאת, צר לי שגם אתה נוספת לנפגעי השופטת. תלונות רבות הועברו לנציב תלונות על השופטים. לצערי, התלונות לא זוכות להתייחסות כנדרש כיוון שמערכת המשפט שלנו מקולקלת כמו אופן בחירת שופטים לא ראויים. אין לי אלא לקוות שיבוא יום והמערכת תעבור שינוי אמיתי ושופטים לא מתאימים כדוגמת חני ברוך אלון יוקאו מהמערכת. תיקון אמיתי במערכת יחזיר את אמון הציבור בשופטים ובמערכת המשפט. אני מבין את כאב הלב וחוסר האונים שאתה חווה עקב הפגיעה וחוסר הצדק מצד השופטת. כולנו עוברים את זה יום אחרי יום וכולנו שבויים של המערכת שזועקת לתיקון.
הרשמת חני ברוך אלון לא יודעת לנהל דיון בצורה מסודרת.
לא מקצועית.
פוגעת בסדרי הדין.
לדרוש להחליף שופט ולסרב להישפט בפניה.
בחירה רשלנית של הועדה לבחירת שופטים. לא בודקים את הרקע, מקצועיות, איכות ואמינות של הרשמת חני ברוך אלון. הרשמת חני ברוך אלון רומסת ברגל גסה את הצהרת האמונים הקבועה בסעיף 6 לחוק יסוד: השפיטה שלפיה: “אני מתחייב לשמור אמונים למדינת ישראל ולחוקיה, לשפוט משפט צדק, לא להטות משפט ולא להכיר פנים”. עדויות רבות בדבר הטיית משפט בין בעלי דין במזיד וגרימת נזק למערכת המשפט. תלונות שמגיעות לנציב תלונות השופטים על הרשמת זוכות לתגובה שקרית מצד השופטת ונדחות. ממליץ לבעלי דין להקליט את דיוניה בבית המשפט.
אני מתבייש במערכת המשפט בבחירת השופטת חני ברוך אלון. שופטת מסוג כזה היא אחת הסיבות של חוסר אמון הציבור במערכת המשפט. ימים יגידו …
השופטת חני ברוך אלון שיא העליבות בהתגלמותה. יושבת על כס השיפוט ומנותקת לגמרי מהתרחש סביבה. לא ראויה לדון בעניינים הקשורים לדין ומשפט. באופן החלטי, לא ראויה לכהן כשופטת.
כל מי שהיה בדיון בפני השופטת חני ברוך-אלון יכול להבין כמה מערכת המשפט נמצאת בשיא השפל מכל הבחינות. כושר שיפוט לקוי, חוסר בקיאות משפטית, לא מרוכזת וחוסר סבלנות מאפיינים את אופייה והתנהלותה של השופטת. צר לי על בעלי הדין שמבקשים דיון אמין ואיכותי ומקבלים דיון עלוב ברמתו מכבוד השופטת הנ”ל. יש לבחון כיצד נבחרים שופטים לבית המשפט ובפרט כבוד השופטת חני ברוך אלון. חובה לבצע רפורמה בועדה לבחירת השופטים על מנת להחזיר את אמון הציבור במערכת המשפט.
אופן בחירתה של כב’ השופטת חני ברוך אלון במחטף שכיום ידוע עד כמה היה כושל ומזיק.
דצמבר 2020
הועדה למינוי שופטים כוללת תשעה חברים: 3 שופטים, 2 נציגים של לשכת עו”ד,
על פי סעיף 4 לחוק יסוד: השפיטה הוועדה מונה תשעה חברים, לפי החלוקה הבאה:
שר המשפטים עומד בראשה, ושר נוסף. נציגות הרשות המבצעת.
שני חברי כנסת – נציגות הריבון.
שני חברי לשכת עורכי הדין.
שלושה שופטים של בג”ץ – הנשיא של בית המשפט העליון, ושני שופטים נוספים מבית המשפט העליון.
אך אפשר גם בלי נציגות הריבון כי חמישה זה מספיק. הפעם חמישה נציגים הופיעו, בנוסף שר המשפטים, ואפשר להתחיל.
למעשה, כאשר שישה מתוך התשעה מצביעים כגוש, זה מייתר את נציגות העם וכך החליטה הועדה על מינוי 61 שופטים, 2 דקות דיון למינוי שופט. סרט נע…
ואלה שמות השופטים והרשמים שמונו במחטף רק לידיעה:
32. עורכת הדין שירי שפר
33. עורכת הדין מיכל סער
34. עורכת הדין חני ברוך אלון
35. רשם הוצל”פ שרון קרן
36. עורך הדין מיכאל שמפל
הייתי צד בדיון בראשות כב’ השופטת חני ברוך אלון. לדאבוני, הדיון התנהל באופן לא ראוי וניתן להבחין שהשופטת חסרת מזג שיפוטי ונטולת כישורים. השופטת לא מבחינה בין שקר לאמת ונוטה להקשיב ולהאמין למי שיותר ורבלי ודומיננטי. אין לי אלא להצטער שיש פגם במקצועיות ובשיקול דעתה של שופטת שאמונה על מתן פסקי דין לבאים להישפט בפניה.
אני כואבת ומתביישת שאלו הם פני הדברים במערכת המשפט.
בשקט בשקט כשיש רק 2 בעלי דין באולם הדיונים בבית משפט השלום תביעות קטנות בת”א וללא עורכי דין כב’ השופטת מנווטת בדיון של 10 דק’ ולא משנה מה תמיד בעל הדין המזרחי, השחום יהיה בעיני השופטת בעמדת נחיתות. כב’ השופטת חני ברוך אלון לא מאפשרת לבעל הדין המזרחי לסיים משפט, מונעת ממנו למסור אסמכתאות להגנה, צועקת ומשפילה אותו. התנהלות הדיון בתביעה קטנה שונה מתביעות רגילות וללא סדרי דין הנהוגים במשפט רגיל וכמעט ולא ניתן לערער על פס”ד מסוג כזה. בסופו של דיון השופטת תתמרן כך שבעל הדין ממוצא מזרחי יהיה חייב. תלונות רבות מונחות על שולחנו של מבקר תלונות השופטים בדבר התנהלותה של השופטת ודבר לא נעשה. ראוי לפרסם את הדבר ברבים על מנת שבעלי דין יתנהלו בהתאם.
כבר ידוע במערכת המשפט כי בדיונים של כב’ השופטת חני ברוך אלון פסקי הדין נקבעים לא לפי הצדק. פסקי הדין נקבעים לפי המוצא,הגזע. לצערי, במערכת המשפט “אין דין ואין דיין”.
פניה למערכת המשפט ולעומד בראשה. בטרם אתם דנים במינוי הרשמת חני ברוך-אלון לשופטת בבית המשפט בידקו את התלונות, ההתנהלות ופסקי הדין של הרשמת. הרשמת נוהגת באופן מפלה בדיוני תביעות קטנות לטובת בעלי דין ממוצא אשכנזי כשמולם בעלי דין ממוצא מזרחי. מתמרנת באופן מניפולטיבי את הדיון (בתביעות קטנות אין עו”ד) ומשמיטה מהפרוטוקולים חלקים משמעותיים. פסקי הדין של הרשמת חני ברוך-אלון יותר מחמירים עם בעלי דין ממוצא מזרחי ומכשירה בעלי דין ממוצא אשכנזי. כמעט ולא ניתן לערער על פסקי דין בתביעות קטנות והציבור מאבד את האמון במערכת משפט צודקת ואמינה. אנא אל תתנו ידיכם להמשך העוולה והטיוח המקומם שנגרם לבעלי הדין.
עוד מחדל שיתפוצץ בעתיד ופוגע באמון הציבור במערכת המשפט. התלונות הרבות על הרשמת בשל אפליית בעלי דין ממוצא מזרחי לא קיבלו יחס הולם בפני נציב תלונות השופטים והרשמת קיבלה קידום ומונתה כשופטת בבית משפט השלום בת”א. ימים יגידו …
מערכת המשפט כשלה בבחירת שופטים איכותיים ואמינים. תלונות הוגשו לנציב תלונות השופטים על התנהלות, מזג שיפוטי, הטיית משפט, חוסר אינטגריטי, יושרה ואמות מידה מוסריות של כב’ השופטת. חוסר ידע, מיומנות, בקיאות ותפיסה משפטית ויסודית בהכרת החומר המשפטי בתביעות קטנות גורמות לפסקי דין תמוהים הגורמים נזק, מפח נפש וחוסר אמון לבעלי דין במערכת המשפט. תקוותי שהתלונות יבדקו ולא יהיה מאוחר עבור בעלי דין שעתידים להישפט בפני כב’ השופטת.