מ”י 25704/04/14 – מדינת ישראל נגד ווליד קהוג’י
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
מ"י 25704-04-14 מדינת ישראל נ' קהוג'י
|
|
14 אפריל 2014 |
1
|
בפני כב' השופטת אליאנא דניאלי |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
||
נגד
|
|||
החשוד |
ווליד קהוג'י |
||
נוכחים:
נציג המבקשת רס"מ ולדיסלב זרובימסקי
ב"כ החשוד עו"ד שאדי כבהה
החשוד בליווי שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפני בקשה להארכת מעצרו של החשוד למשך 5 ימים.
החשוד נעצר אתמול בחשד לפריצה לרכב ושימוש בכרטיס אשראי שנגנב מהרכב.
לאחר עיון בחומר הראיות נחה דעתי כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות.
באשר לטענות בדבר היעדר עילת מעצר, הרי שבבש"פ 45/10 קבע בית המשפט העליון כי במקרה בו החשד היה להתפרצות הרכב וגניבת הרכב:
"אני מתקשה לקבל את הטענה כי בכל מקרה של עבירת רכוש יחידה או עבירת רכוש לא מתוחכמת, לא קמה עילת מעצר".
ב"כ החשוד הפנה להחלטת שחרור של בית המשפט המחוזי מרכז (כב' השופט אברהם יעקב) בה שוחרר חשוד אחר, החשוד במסגרת תיק זה. ייאמר בהקשר זה כי לאותו דיון בערר לא התייצבה המשיבה וכי נכתב בהחלטה כי לאותו חשוד אין עבר פלילי.
שונה עניינו של החשוד שבפני, אשר נדון בחודש יולי האחרון למאסר על תנאי בגין החזקת נכס החשוד כגנוב. לכאורה, לפחות עבירה זו מתקיימת גם במקרה הנדון ואף למעלה מכך.
לפיכך, בשקלול הנסיבות, אני דוחה את הבקשה למעצרו של החשוד ומצאתי כי יש לשחררו.
2
יחד עם זאת, סבורני כי נוכח הראיות לכאורה ועברו של החשוד, אין מקום להשוות בין תנאי השחרור לפיכך אני מורה על שחרור בתנאים הבאים:
1. החשוד ישהה בחלופת מעצר בביתה של הגב' אבו רמאדן עדלת ת.ז 204526172 ברחוב שדרות ירושלים 98 יפו (מספר הטלפון של הערבה- 052-2466823). מובהר כי על הערבה לשהות עם החשוד במשך כל שעות היממה וזאת עד ליום 20.4.2014 שעה 12:00 בהיעדר בקשה נוספת של המשטרה.
2. החשוד יתייצב בכל עת שיזומן לכך בתחנת המשטרה ולצורך כך דין זימון טלפוני כזימון כדין ועל החשוד יהיה להגיע לתחנה בליווי המפקחת.
להבטחת תנאי השחרור אני מורה:
1. יופקד סך של 3,000 ₪ במזומן- הפקדת 2,000 ₪ במזומן תהווה תנאי לשחרור. ניתנת בזאת אורכה עד ליום 16.4.2014 להפקדת יתרת הסכום.
2. תחתם ערבות עצמית בסך 5,000 ₪.
3. הערבה תחתום על ערבות צד ג' בסך 5,000 ₪.
4. נאסר על החשוד ליצור קשר ישיר או עקיף עם החשוד הנוסף בתיק זה.
מובהר לחשוד ולערבה כי במידה ויפר החשוד תנאי מתנאי השחרור, תוכל המבקשת לבקש לחלט את הערבויות ולשוב ולעצור את החשוד.
ניתנה והודעה היום י"ד ניסן תשע"ד, 14/04/2014 במעמד הנוכחים.
|
אליאנא דניאלי, שופטת |
הוקלד על ידי אורטל אברהם