מ”ת 10417/02/14 – מדינת ישראל נגד בשיר אלהוזייל
בית משפט השלום באשקלון |
||
מ"ת 10417-02-14 מדינת ישראל נ' אלהוזייל(עציר)
|
|
12 מרץ 2014 |
1
|
|
|
בפני כב' השופט עידו כפכפי |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
בשיר אלהוזייל (עציר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד דלית זילברמן יופה
ב"כ המשיב עו"ד זייד כנען
המשיב בליווי שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו כי ביום 31.01.2014 החזיק ברכב בו נסע סמים שלא לצריכה עצמית מסוג חשיש במשקל כולל של מעל 2 ק"ג מחולקים כמפורט בכתב האישום.
בדיון מיום 10.02.2014 מבלי לטעון לעניין הראיות נשלח המשיב לתסקיר שירות המבחן. בפועל הוגש תסקיר ביום 23.02.2014 אשר התרשם מהמשיב כאדם בעל יכולות גבוהות המנוצלות גם למעורבות בפלילים ואינן מצמצמות את הסיכון.
שירות המבחן התרשם לרמת סיכון גבוהה להתנהגות עוברת חוק.
ב"כ המשיב מלין כי שירות המבחן לא הבין את החלופות שהציע ובפועל לבקשתו נערך תסקיר משלים ביום 04.03.2014 בו בחן שרות המבחן את הערב סמי אלהוזייל, תושב רהט וכן את מר חאלד אלהוזייל אשר שניהם אנשים בגירים נעדרי עבר פלילי ואף בעלי רקע צבאי למר סמי. בנוסף הוצעה בעלת הבית תושבת בקה אל גרביה אשר אינה מכירה את המשיב. למרות הערבים התרשם שירות המבחן כי אינם מבינים לעומק את מורכבות תפקידם ולא נתן המלצה לשחרור בפיקוחם.
לאחר התסקיר המשלים לא מצאתי כי ניתן עוד לטעון כי שירות המבחן לא הבין כי החלופה העיקרית מרוחקת ממקום המגורים ומסביבתו הטבעית של המשיב.
2
אכן יש קושי עם המסקנה כי הערבה בעלת הבית אינה מכירה מספיק את המשיב, שכן גם היכרות עמוקה לעיתים פגם בערב שלא ידווח על הפרות נוכח ההיכרות והקשר ההדוק. יחד עם זאת שירות המבחן התרשם כי מאחר ומדובר בערבים אשר חלקם גרים במקום מרוחק תיאלץ אותה קרובת משפחה לפקח לעיתים לבדה ואין די בחלופה זו.
אמנם העבר הפלילי הינו רחוק בגין עבירה משנת 2002, אולם התשתית הראייתית מלמדת לכאורה כי לא באופן מקרי שהה סם בכמות נכבדת זו ברשותו של המשיב, דבר המהווה נסיבות לחומרא בכל הנגוע לנסיבות ביצוע העבירה.
ככלל דינם של משתתפים מרכזיים בשרשרת הפצת סם, בהיעדר נסיבות מיוחדות, למעצר עד תום ההליכים. הפסיקה הכירה בנסיבות מיוחדות של אדם חסר עבר פלילי, צעיר, ובעל תסקיר חיובי. שלושת הרכיבים האמורים אינם מתקיימים במשיב ובנסיבות העניין למרות שמדובר לכאורה בערבים ראויים, מידת המסוכנות הנשקפת המשיב עצמו אינה מאפשרת לשקול חלופת מעצר.
לפיכך אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
מורה על ניתוב התיק העיקרי לכב' השופטת גילת שלו בביהמ"ש באשדוד.
ניתנה והודעה היום י' אדר ב תשע"ד, 12/03/2014 במעמד הנוכחים.
|
עידו כפכפי, שופט |
הוקלד ע"י ארזו מ.
הוקלדעלידיאורליבן- שלוש